Guzu Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Darek fajne są, będą łowić. Sam wycinasz zonkery czy kupujesz już wycięte paski ?Mógłbys przybliżyc troche temat samodzielnego wycinania ?Interesują mnie Cross Cut z dluuugim włosiem Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Darek, pytałem dlatego że wizualnie trochę za dużo sierści jest na muszce. To są te szerokie zonkery, do małych much lepsze będą węższe. Kupując skórkę możesz sam dociąć do rozmiaru haka. Następnym razem daj grubszy tułów, żeby skórka miała się na czym oprzeć. Im cieńszy tułów i szerszy zonker tym bardziej wokół haka się zawija, a to psuje nam efekt. Guzu, co do ciętych zonkerów to w sumie niema filozofii. Bierzesz ostry nóż, skalpel bądź żyletkę. Mocujesz do czegoś (prosisz kogoś o potrzymanie) sam koniec skóry od którego rozpoczynasz cięcie, a drugi napinasz ręką. Nie tniemy po stole bo wówczas utniemy sierść, a tego nie chcemy.Można zrobić sobie taki przyrząd, którym utniemy na pożądaną szerokość - wcześniej ustawioną. Fotka poniżej. Co do długich cross cutów to próbowałeś Finn racoon ? Jest dostępny w mistpoolu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Jak nie ma kto przytrzymać, można złapać gorę w imadle do much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Dziękuję bardzo za wyjaśnienie Edytowane 8 Marca 2018 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Trzymadełko do zonkerów pomocne przy cięciu https://www.skittfiske.no/futurefly/154851/ff-zonker-tool--lobstergrip-futureflyNa wzór można zrobić sobie samemu Edytowane 8 Marca 2018 przez Tomek.M 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Tomek, popatrzyłem na to i w zasadzie zwykły wieszak do spodni z "łapkami" ogarnie temat, a nic nie kosztuje . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Panowie Serwujecie tyle pomysłów i źródeł inspiracji, że niedługo to ja nie dwa pudla a dwa regały muchowego stuffu będę miał Dziękuję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Tomek, popatrzyłem na to i w zasadzie zwykły wieszak do spodni z "łapkami" ogarnie temat, a nic nie kosztuje . Tylko gdzie kupić całego szopa na pocięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 http://allegro.pl/klipy-klipsy-biurowe-41mm-1-5-8-grand-12-szt-i6510668163.html Wersja budżetowa spełniająca swoje zadanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 http://allegro.pl/klipy-klipsy-biurowe-41mm-1-5-8-grand-12-szt-i6510668163.html Wersja budżetowa spełniająca swoje zadanie JUZ myślałem że szopa zalinkowales 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akhenaton Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Tylko gdzie kupić całego szopa na pocięcie Cześć, Future Fly robi pięknie wybarwione skórki. Są tam też inne ciekawe futra https://futurefly.dk/rabbit-719 Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 JUZ myślałem że szopa zalinkowales Daniel , na tym forum , to mówisz i masz https://pl.wikipedia.org/wiki/Szopa_(pomieszczenie_gospodarcze) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Czas zacząć uzupełniać pudełko chrusty 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Zaczynam zabawę z muchami szczupakowymi, na razie to luźna twórczość Jak poćwicze i dokupie materiały to wykonam już konkretne wzory. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 O, Piotrek jestem zaskoczony . Jeśli to Twoje pierwsze muchy to masz talent. Kształt jest fajny, w następnych próbach postaraj się utrzymać ten kształt ale przy użyciu 1/3 materiałów mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 O, Piotrek jestem zaskoczony . Jeśli to Twoje pierwsze muchy to masz talent. Kształt jest fajny, w następnych próbach postaraj się utrzymać ten kształt ale przy użyciu 1/3 materiałów mniej.To muchy numer 3 i 4, pierwsze dwie robiłem nie mając prawie materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Jeśli chodzi o budowę takich stremerów to na początku najłatwiej załapać to w taki sposób, że:W ogon dajesz długą sierść i flasz, który wcześniej trymujesz (dobrze jak flash wystaje nieco poza muchę. Potem w połowie haka krótszą sierść w reversie i to samo przy główce z mieszanką flashy.Jeśli hak ma długi trzonek, a materiał jest cienki to możesz rozłożyć trzonek na 3 części i wówczas 3x revers (zamiast dwóch razy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Jeśli hak ma długi trzonek to można zacząć w połowie Sam tak robię Pierwszy pęczek normalnie, drugi w rewersie tylko góra i trzeci przy oczku, gora ciemny, dół jasny. Oczka, uv i koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Powoli się uczę, może kolejne będą ładniejsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 trochę małe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Moje pierwsze poppery.Zastanawiałem się , czy ten kolorowy popper nie powinien wylądować w temacie "Najdziwniejsze muchy" . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Nie wiem tylko czy takie ustawienie główki nie jest błędne. Poppery szczupakowe powinny nurkować przy poszarpywaniu i zabierać bąbel powietrza. Twoje mogę wyskakiwać nad wodę ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Nie wiem tylko czy takie ustawienie główki nie jest błędne. Poppery szczupakowe powinny nurkować przy poszarpywaniu i zabierać bąbel powietrza. Twoje mogę wyskakiwać nad wodę ;PTomek , główkę budowałem według tego wzoru. A że to pierwszy raz , to i kształtem i malarsko-lakierniczo , nie do końca wyszło . http://www.warmwaterflytyer.com/corner.asp?page=4 Edytowane 11 Marca 2018 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Im więcej dasz piórek i frędzli do tego popera tym gorzej to lata a nie ma żadnego wpływu na brania o kolorystyce nie wspomnę możesz tam nawet Jarka namalować a i tak będą w to bić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Im więcej dasz piórek i frędzli do tego popera tym gorzej to lata a nie ma żadnego wpływu na brania o kolorystyce nie wspomnę możesz tam nawet Jarka namalować a i tak będą w to bić.Cenna uwaga , zwłaszcza że mam zamiar ten temat kontynuować . Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi