tomi78 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Większość poperów nie ma okrągłego przekroju i już to bardzo utrudnia rzuty bo poper koziołkuje i jest lipnie .Ja zrobiłem sobie popery z podłużnego spławika żywcowego takiego cygara .Koniecznie musi być z pianki i mieć rurkę przez środek .Ucinasz w połowie i masz z jednego spławika dwa popery ,od uciętej strony robisz zagłębienie około 6-7 mm i gotowe pozostaje tylko wzmocnić piankę poprzez przesmarowanie jej klejem np poksipol .Prosty ,tani , mocno chlapiący i najważniejsze dobrze lata .A i jeszcze jedno hak jest przelotowo na plecionce przez co ryba nie robi dźwigni i jest dużo mniej spadów w takim jak ty masz jest ciężej zaciąć i łatwiej się spinają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Spodobał mi się ten streamerek, to zrobiłem drugiego. Przy okazji też trochę "lżejszego" 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Kolejne moje wypociny 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Brązka na grubą wodę 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Brązka na grubą wodę Kiedyś i ja będę robił takie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jarku, to kwestia staranności i spokoju. Nie ma się gdzie spieszyć przy kręceniu Kuba Standera mi zawsze powtarzał, że zrobienie dobrej muchy trwa tyle samo co złej I to trzeba sobie wziąć do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Jarku, to kwestia staranności i spokoju. Nie ma się gdzie spieszyć przy kręceniu Kuba Standera mi zawsze powtarzał, że zrobienie dobrej muchy trwa tyle samo co złej I to trzeba sobie wziąć do serca.Ciekawa konkluzja Ja jednak myślę , że zrobienie złej muchy przez Kubę i kilku innych kolegów prezentujących swoje muchy w tym wątku ,mogło by trwać dłuższy czas , niż przy zrobieniu zrobienie dobrej . Edytowane 15 Marca 2018 przez pisarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Brązka na grubą wodę Tomaszu! Sierść w pętli? Mam problem z takim małymi jeżynkami z kury, wydaje mi się to dobra alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Ciekawa konkluzja Ja jednak myślę , że zrobienie złej muchy przez Kubę i kilku innych kolegów prezentujących swoje muchy w tym wątku ,mogło by trwać dłuższy czas , niż przy zrobieniu zrobienie dobrej . Myślę że doświadczenie i czas spędzony przy imadle w dużym stopniu przyczyniają się do tego jak nasze muszki wyglądają ... Edytowane 15 Marca 2018 przez Jarek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Masz rację, o ile człowiek chce się rozwijać i doskonalić warsztat.Trochę jednak ludzi znam, gdzie jedynym kryterium jest to czy złowił rybę na daną muchę czy nie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ja mam inny akurat problem z muchami. Co jakiś czas przeglądam swoje rękodzieło i stwierdzam, że to co robiłem powiedzmy pół roku wcześniej jest paskudne, a to co obecnie jest dobre. Mija czas i to co było dobre jest paskudne i tak w kółko. Stagnacji nie ma 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ja moje pierwsze muszki już "oskrobałem" z materiału. Te które kręcę teraz nie sa idealne ale jednak bardziej mi pasują Za jakiś czas pewnie będzie powtórka z rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Tomaszu! Sierść w pętli? Mam problem z takim małymi jeżynkami z kury, wydaje mi się to dobra alternatywą.Tak, w pętli, po skręceniu, trzeba wyczesać i dopiero nawijać. Ważne żeby nawijać jeno na drugie, a nie obok siebie. Warto zostawiać sobie muchy, lub chociażby zdjęcia, bo po czasie widzimy swoje postępy, co naprawdę motywuje do dalszej pracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A tak przy okazji, dlaczego u nas nie ma takiego piwa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Tamek i choć by skały srały, narazie lepiej nie potrafię hehe Edytowane 15 Marca 2018 przez Jarek B 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 O, takie piwko do kręcenia to bym chętnie przytulił. Zwłaszcza że to Ale. Co do kryterium jakości much - owszem, widzę ze te starsze są koślawe, nieforemne. Tnę, poprawiam, doskonalę wzory. Jednak najlepszą motywacją jest właśnie skuteczność. Przynajmniej 40% frajdy z łowienia na muchę to dla mnie właśnie efekty z imadła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Jarek jest bardzo dobrze, nie ma się tu do czego doczepić No może tylko zbyt mocno przygniotłeś jeżynkę, ale to drobiazg. Edytowane 15 Marca 2018 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jarek będą brały na tą brązke. Moje pierwsze były znacznie gorsze a i tak ryby brały. Pewnie wielu kolegów tak ma, u mnie 99,9% ryb złowionych na moje muchy. Z jednej strony wiem co jest w wodzie i jak to wygląda a z drugiej strony jestem pewnien że chodzi o przekonanie do muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Wiem że będą brały bo na swoje muszki łowie praktycznie od samego początku ale co jak co trzeba dążyć do perfekcji A co przekonania do muchy to znajomy wygrawerował sobie taki tekst na kołowrotki muchowym "najważniejsza jest wiara w przynętę" i to jest udowodnił że to prawda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chrust Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Na przywitanie taki kiełżyk :-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Popper w nowej szacie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Fajowy, choć w pierwszym momencie myślałem że to nowa czapeczka tego kolesia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Fajowy, choć w pierwszym momencie myślałem że to nowa czapeczka tego kolesia Dobre . Coś w tym jest . Przecież chodzi o to żeby wkurzyć i zirytować szczupłego , a Julian jest w tym mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Tyle oczu mu dałeś, czy ja już źle widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi