Hansolo Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Zamieniłem zająca w chrusta 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Takie spider'ki skopiowałem z YT, powinny być dobre na wzdręgi jak i inne ryby ... zobaczymy. Oba na hakach #12, jeden ze standardowym trzonkiem, drugi z dłuższym, proste jak "drut", dwa rodzaje nici wiodącej, paw, kura i klej UV 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Tyle oczu mu dałeś, czy ja już źle widzę?Wprawdzie jest ryba o której się mówi , że ma oko w każdej łusce , ale popper ma tylko dwoje ruchomych i zielonych.Te czarne plamki są dwukrotnie mniejsze od oka , ale faktycznie na zdjęciu wyglądają podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Wprawdzie jest ryba o której się mówi , że ma oko w każdej łusce , ale popper ma tylko dwoje ruchomych i zielonych.Te czarne plamki są dwukrotnie mniejsze od oka , ale faktycznie na zdjęciu wyglądają podobnie.W ostatniej chwili zawróciłem od okulisty Dzięki Piotr, zaoszczędziłeś mi wydatków na nowe okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Tym razem w wersji holograficznej . Mniej kontrowersyjna ?! Zrobiłem różne kształty korpusów i ogony z różnych materiałów , a test nad wodą i ten jegomość zweryfikują moją wyobraźnie. Edytowane 18 Marca 2018 przez pisarz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Będzie łowić ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Zgodnie z zimowym postanowieniem przygotowuje się do muchowych okoni.Larwa ważki nie tylko na okonieI gang świeżkow 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 podpowierzchniowa, majowa... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Kłaniam się Szanownemu Towarzystwu. W tym roku postanowiłem spróbować swoich sił w wędkarstwie muchowym. Załączam swoje pierwsze brązki i potrzebuję od Was wskazówek, co trzeba by poprawić.Z góry dziękuję za wszystkie oceny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Na szkółce już nie będę wstawiał, bo żywy nie wyjdę Uzupełniam sobie pudełko, to czasem tu wrzucę. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Na szkółce już nie będę wstawiał, bo żywy nie wyjdę Uzupełniam sobie pudełko, to czasem tu wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Kłaniam się Szanownemu Towarzystwu. W tym roku postanowiłem spróbować swoich sił w wędkarstwie muchowym. Załączam swoje pierwsze brązki i potrzebuję od Was wskazówek, co trzeba by poprawić.Z góry dziękuję za wszystkie oceny.Moje pierwsze były takie same. Rób chudsze, bardziej oszczędnie z materiałem. Jeżynka musi byc lepiej wyczesana, to są odnóża więc mało ale rozczochrane. Segmentacja drutem powinna byc wyraźna ale bez przesady z grubością. Na podstawie moich bardzo skromnych doświadczeń powiem tak - lepsza nimfa o dobrych proporcjach, oszczędna i potargana, niż zwarta, tłusta i od linijki. I zawsze rób przynajmniej dwie takie same. Bo ściąć babola jest łatwo , a odtworzyć killera cieżko. Trafisz z totalną kluską, brzydką i nieforemną , w gust ryb na swojej rzece, a bedzie tylko jedna i nie powtórzysz. Satysfakcja z łowienia na własne, nawet kulawe muchy, nawet ryb mniejszych niż łowią mistrzowie , jest bezcenna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Kiedy szukałem nieskutecznie lotek kaczki , zobaczyłem fajną kapkę kury i miałem nieodparte wrażenie , że ona woła do mnie Matuka . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Piękny wzór i kształt na matuki mają pióra kury bażanta łownego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Piękny wzór i kształt na matuki mają pióra kury bażanta łownego.Pióra z jakiej jej części? Skrzydła? Ogon? Okrywowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ładna jeżynka. "Futerko" też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Pióra z jakiej jej części? Skrzydła? Ogon? Okrywowe?Można rzec kapka i siodło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 ładne a jak na matukę ciut za krótkie, chyba że wiąże się warstwowo, no i raczej do duzych much...Lepiej je wykorzystać na jeżynki w duzych spiderach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Jeśli są tak szerokie jak ta Matuka z przykladu kolegi @pisarz to za rewelacyjne nie są. Nie lubię takich Matuk. Do imitacji głowacza chyba wypróbuje ale ogólnie wole węższe "rybki". W tego typie muchy (oprocz imitacji głowacza) dobrze jak ogonek pracuje, a tak szeroki jak z przykładu wyżej chyba się "nie ugnie". Przerabiałem to. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Szersza powierzchnia boczna sprawia, że cała mucha fajnie się poddaje zawirowaniom nurtu i w sumie fika bardzo atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Zapraszam do obejrzenia krótkiej relacji fotograficznej z tegorocznego The London Fly Fishing Fair.Dziękujemy wszystkim rodakom, którzy ośmielili się odwiedzić nas na naszym standzie. ;-)Grześ Tobie w szczególności za to, że znalazłeś czas aby z nami się spotkać.https://www.facebook.com/pg/live4flyfishing/photos/?tab=album&album_id=926298697538918http://live4flyfishing.pl/category/aktualnosci/ Edytowane 26 Marca 2018 przez MichałZ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Było bardzo miło poznać[emoji4] Pozdrawiam Was serdecznie[emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 witam!black and blue na jutro.ciągle próbuje złowić zimową stalkę.trzymajcie kciukipozdrówka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi