OloPe Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ta "jamajka" wyczes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Maj tuż tuż 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Tomek, ogony to rozmiar XXL czy jumbo slim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 XL, długość taka sama jak XXL tylko smuklejsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) witam!tym razem chcialbym przedstwic w zasadzie material muchowy a nie muche.chyba jeszcze tu o nim nie bylo.mam tu na mysli "jungle cooka" dla ubogich, a mianowicie szpaka. kapki sa bardzo tanie, a przy tym maja fajne zastosowanie.pior mozna uzywac do jezynek w rozego rodzaju "sof thackle" albo to robienia "oczu" w wiekszych muchach. oczywista, takie "oko" nie bedzie tak piekne jak z "jungle cocka"ale rybie chyba nie zrobi to wielkiej roznicy :-) pozdrowka Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez peresada 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Szpaki są pod ochroną, przynajmniej w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 W dobie internetu tudzież eBay to raczej mały problem. Nie namawiam przecież do mordowania polskich szpaków. ,[emoji3] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 W dobie internetu tudzież eBay to raczej mały problem. Nie namawiam przecież do mordowania polskich szpaków. ,[emoji3]Skoro są u nas pod ochroną to może być też problem z legalnym obrotem nawet towaru importowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Szpak całkiem interesująco wygląda ... poniżej "nimfki", co prawda nie ze szpaka, ale barwionego bażanta, oryginał nazywa się "Black Pheasant Tail River Nymph"a to mój wariant 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Skoro są u nas pod ochroną to może być też problem z legalnym obrotem nawet towaru importowanego.Ok, zatem proszę traktować mój post jako ciekawostkę. Nie jest moim celem namawianie nikogo do łamania prawa w Polsce. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Myślę że zdecydowanie większym ryzykiem jest szukanie piór kaczora w naszym kochanym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Myślę że zdecydowanie większym ryzykiem jest szukanie piór kaczora w naszym kochanym kraju. Kiedyś polowanie na kaczory krzyżówki było od marca do maja, ja pamiętam, że wolno było polować od 15 marca. Okres ten nie był "sztywny", zmieniał się, obecnie - jeśli się nie mylę, jest zakaz polowania. Zupełnie nie związany ze zbieżnością nazw i nazwisk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Po sezonie lęgowym można polować. Nie pamiętam dokładnie, ale po połowie sierpnia już można. Bynajmniej mój kolega myśliwy jak coś upoluje to dzwoni że mam szansę coś podskubać, jeśli chodzi o pierze za free. Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Sezon lęgowy , hmm. Nie każdego kaczora dotyczy, niektóre odwracają kota ogonem w powiedzmy sezonie lęgowym. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Po sezonie lęgowym można polować. Nie pamiętam dokładnie, ale po połowie sierpnia już można. Bynajmniej mój kolega myśliwy jak coś upoluje to dzwoni że mam szansę coś podskubać, jeśli chodzi o pierze za free. Słowo bynajmniej stosuje się do wzmocnienia zaprzeczenia lub jako samo zaprzeczenie. A słowo przynajmniej jest używane do oznaczenia w zdaniu najkrótszego, minimalnego zakresu czynności, jaki jest do zaakceptowania dla mówiącego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zainspirowany artykułem Tomasza Konika, zamieszczonym w Sztuce Łowienia, spróbowałem zrobić takiego "efemerycznego" spider'ka ...haczyk #12, oliwkowa nitka wiodąca, przewinięta pojedynczym promieniem bażanta i jeżynka z kury 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 To co dobre dzis mam:-nastrój-piwkoTo co średnie bądź do bani:-indyjska kura-burdello na biurku(patrz foto ..., shame on me ...)-angielska pogoda-beznadziejny pawMimo to kręce duże tradycyjne na klenia i uprawiam relaks. Pozdrawiam serdecznie z deszczowego UK.kleniarz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczypek Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 W tym roku do muchy mocno ciągnie i wciąga coraz głębiej. Spróbowałem swoich sił w kręceniu. Dużo do poprawki i dopracowania, ale masa radochy a o to głównie chodzi. Oczywiście sugestie mile widziane Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zapewne u większości na warsztacie jętka, mnie jednak co innego w głowie. .. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Fajne france Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 U mnie na warsztacie dalej tradycyjnie i głównie mokro Royal Coachman Wet FlyNić:Uni czarna 8.0Tułów:paw+czerwony Uni flossSkrzydełka-upierdliwa gęś :-DOgonek:pomarańczowy tippetJeżynka:nie mniej upierldliwa indyjska kuraDobrego wieczoru dla wszystkich. Ukręcę jeszcze Royal-a w wersji suchej i zwijam majdan bo 6 miesięczna córka gwiazdorzy cały dzień :-D PzdrrrrMarcin 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Takie trochę oszukane, ale zrobiłem pod spinning UL, zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Panowie, wrzućcie proszę swoje wzory piankowych topwaterów na kleniojazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Bardzo fajne piankowce robi kolega Piotr, nick - Foam Fly W linku znajdziesz wiele inspiracji; https://www.youtube.com/results?search_query=chernobyl+ant+fly+pattern+ i taki żuczek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Piankowce robi też nasz kolega Michał . Tutaj konik polny , ale sa też stepy innych owadów . Polecam , naprawdę fajne.http://jerkbait.pl/topic/64466-zr%C3%B3b-to-sam-piankowy-konik-krok-po-kroku/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi