hi tower Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Romanu, może czas coś zaplanowac i połowić??jakoś chłopaki sie na słowenie wybierają i o kolegach zapomnieli Marian, jak coś to ja się piszę! Może w Bory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Byske nightmare, jeden ze skuteczniejszych lipcowych nocnych wzorów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Jeszcze jedna, tym razem 9cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romasz Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Marianu a na Slo byś się nie wybrał, Lurek nas zbiera po drodze...a mucha powyższa, do merituma wracając, bez obciążenia też bardzo zacnie wabi na intermedialnym czy tonącym tipie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Nie jest to oczywiście mucha, którą zrobiłem, ale jest to "chrust", którego dzisiaj sfotografowałem. Myślę, ze warto od czasu do czasu takie fotki wstawiać, żeby zobaczyć jakie muchy nad naszymi wodami latają i jak bardzo często się różnią ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Bieszczadzkie widelnice Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Super foty Poniżej moja próba naśladowania oryginału ... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Super foty Poniżej moja próba naśladowania oryginału ... Prawie jak oryginał . Super Mogę się pochwalić , że Janusz to mój szkółkowy kolega. Z czego zrobiłeś tułów i skrzydełka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dobrze pracujące lekkie muchy na wolne poole i napływy 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 (edytowane) Prawie jak oryginał . Super Mogę się pochwalić , że Janusz to mój szkółkowy kolega. Z czego zrobiłeś tułów i skrzydełka ? Dzięki Piotrze, tułów jest zrobiony z brązowej pianki 2 mm, natomiast skrzydełka - również z pianki, takiej do zabezpieczania przesyłek. Ona jest mleczno-biała o grubości ok 0,3 mm, jest przyklejona do tułowia i zabarwiona mazakiem, nóżki jak widać, z promieni pióra bażanta, węzełki wiązane szydełkiem Ważne jest aby ta pianka imitująca skrzydełka była przyklejona, bo jak nie będzie to w czasie rzutu "forkocze" i powoduje splątania ... W numerze #4 z 2016 Sztuki Łowienia jest SBS Michała Laudańskiego, na którym (stepie, nie Michale) się oparłem, moja widelnica wygląda nieco inaczej, ale myślę, że jest Ok Edytowane 17 Maja 2018 przez Janusz Wałaszewski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Kompletna tandeta.... chlebek.... ale działa na klenie, jazie i wzdręgi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) Czy nie należałoby pomalować go od spodu a niekoniecznie z góry, bo rozumiem, że chlebek pływa i ryba widzi go od spodu na tle nieba, tak tylko się zastanawiam ...Z drugiej strony, jak przyjąć, że to pszenne pieczywo - no to jest białe Edytowane 19 Maja 2018 przez Janusz Wałaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Już to wypróbowałem, zdecydowanie lepiej reagują na takie malowanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Taki jegomość zrobił sobie przystanek na moim ręku. Edytowane 21 Maja 2018 przez szaker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Chyba jejmość bo to na żylenicę wygląda. Ładna fotka! Edytowane 21 Maja 2018 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Dawno nie siadalem.Raz bo nie bylo czasu, dwa, ze zima jak siadalem to namotalem tego tyle, ze tez potrzeby jako takiej nie bylo. Teraz w wolnej chwili i w perspektywie lata cos lekkiego na zwolniony przeplyw, plytka wode i wolne defilady z predkoscia nurtu. Whting Rooster w ogonie, korpus troche bialego dubbingu, przewiniete palmer szenila i piorkiem genetyka. Przod to cross cut zonker w takiej blado bezowej wersji. Wersja dobra na mocne letnie hiszpanskie slonce i przechodzenie przez zacienione plamy od nadrzecznych drzew. Wykonczona czarnym piorkiem i lekki conhead 6 mm. Krotko : bedzie robic 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 ...oczywiscie niepstragowa dlugosc calosci jakies 13 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) ...oczywiscie niepstragowa dlugosc calosci jakies 13 cm Próbowałes ukręcić muchę tej wielkości z piór marabuta ? Edytowane 23 Maja 2018 przez 'mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Próbowałes ukręcić muchę tej wielkości z piór marabuta ?Nie miałem nigdy pior marabuta pozwalających wykonać taką muchę.Ale też temat materiałów mam bardzo bardzo wybiórczo i pobieżnie rozpracowany. Czasami próbuje czegoś nowego, głównie sierści ( jenot, szop) ...ale generalnie kręcę się w kółko wokół tego samego. Jak zrobić rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 mysle ze szop to doskonay zamiennik marabuta a przy tym duzo trwalszy.ja go uzywam wszedzie "zamiast"pozdrowka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Co do marabuta to poszukajcie w sklepach specjalistycznych oferujących sprzęt z techniki kryminalistycznej / przychodzi mi do głowy Stanimex z Lublina / . Do proszków kryminalistycznych stosuje się pędzle z puchu marabuta, więc po zdobyciu takiego można go zdekompletować. Może jakiś znajomy policjant ma w szafie zużyty i odda. Wystarczy dobrze w rączkach wyprać z wodą z mydłem i jest git. Inne pędzle też mają fajne materiały / sierść bobra, wiewiórki itp / . Zakładam że to oryginalne pióra marabuta a nie indyczy zamiennik. ja zdobyłem taki ; 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) chyba marabut nie jest az taki drogi?warto pamietac ze marabut wystepuje w kilku formach, ktore maja rozne zastosowania.taki ktory nada sie na woolybugery, nie za bardzo bedzie dobry do much typu indruder czy hoh bo.ja go zastepuje szopem ze wzgledu na twalosc muchy raczej, bo sama praca marbuta jest przepiekna. Edytowane 25 Maja 2018 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Muchy na mosiądzowych tubach 13mm 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Kolejne pewniaki na lipcowe Byske 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Nie miałem nigdy pior marabuta pozwalających wykonać taką muchę.Ale też temat materiałów mam bardzo bardzo wybiórczo i pobieżnie rozpracowany. Czasami próbuje czegoś nowego, głównie sierści ( jenot, szop) ...ale generalnie kręcę się w kółko wokół tego samego. Jak zrobić rybkę Z marabuta też się da, może nie koniecznie z samego, ale w kombinacji z innymi materiałami lub z kilku członów coś na wzór intruderów, nie tak dawno zrobiłem coś takiego; 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi