Bułka Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Streamer z posta po ataku klenia. Wygląda jak przerażony kurczak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 A jeszcze nic tu nie pisałem to wrzucę mały zrzut pudełka w fazie przygotowań na jesień 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Ah taki sanowy zestawik Ja robię też wieczorami, bo za tydzień i troszkę akcja San 2018 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Czas nimfek BWO i jesiennego lipienia już za pasem.Muchy zawiązane na Hanakach 200 #16 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Kolejna porcja lipieniowych cukierków.Muchy zawiązane na Hanakach 200, wzmocnione żywicą UV Deer Creek. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dobry,Chłopaki mały OT.Robi ktoś z was sam shanki?Potrzebuję info jaki drut użyć do zrobienia shanków, mam dość gięcia dentalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dobry,Chłopaki mały OT.Robi ktoś z was sam shanki?Potrzebuję info jaki drut użyć do zrobienia shanków, mam dość gięcia dentalu.Daniel @Guzu robi sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ja biorę gotówce od Pike Terror Flies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Mi się sprawdza drut do zbrojenia woblerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Drut 0.8mm stal nierdzewna. Na allegro na metry można kupić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 0,6 spokojnie starcza, chyba ze chce sie na glowatki albo inne tajmienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 No ok, ale mam wziąć spawalniczy inox który idzie na stelaże? Nie będzie za miękki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Nie wiem czy to spawalniczy, ale mi chodzi o taki: https://allegro.pl/drut-nierdzewny-do-woblerow-na-stelaze-0-8mm-10m-i7207345976.html Ważne żeby giąć shanki na zimno bo jak podgrzejsz to lekko koroduje i może Ci się żyłka/fluorocarbon na oczku przecierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Myślisz ze jak wytrzymuje stelaż w wobku to tu nie da rady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Stelaż w wobku jest w drewnie i nie jest narażony na gięcie.Tego drutu nie miałem i nie wiem jak ze sztywnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 W shanku masz podwójnie, do tego wzmocniony nicią i resztą muchy.Hak masz albo na tylnym oczku albo na pętli za muchą. Raczej nie występują takie siły które by go zgięły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Marian, wszystko jasne tylko wszystko jest też zależne od miękkości drutu. Jakbym miał pewność to bym nie pytał, prawda? Skombinuje towar na próbki i jedziemy z koksem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Cytat ze strony jednego z producentów; Q: How thick is the wire?A: The wire diameter of the Articulated Shank is roughly the same as a typical #4 or #2 streamer hook. It needs to be this diameter in order to fit through the eye of the hook you are articulating. So by default, the Articulated Shank is intended for streamers using hook sizes from about a #4 hook upwards. Experiment with your hooks as there is no industry standardization and hook eye sizes will vary between hook makes, models and sizes.Q: How strong is the wire?A: The strength is about the same as a #4 or #2 streamer hook. Like a long streamer hook, if you had to put enough direct pressure on it with your hands it would bend. However, one of the major advantages and beauty of an articulated fly is that it vastly reduces the amount of leverage that a hooked fish can place on the fly. This concept is not always widely understood or discussed, but is a key factor in landing bigger fish more often. The shank sits between the fly line/tippet and the articulated hook which moves independently from the shank. So no matter how hard a fish fights it becomes virtually impossible to exert any direct pressure on the shank. The shank essentially becomes just an extension of the straight line that connects an angler to the hook in the fishes mouth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 To ten od woblerów taki nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Zonkerki zawiązane na Hanakach 970 #6 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 (edytowane) Marian, wszystko jasne tylko wszystko jest też zależne od miękkości drutu.Jakbym miał pewność to bym nie pytał, prawda? Skombinuje towar na próbki i jedziemy z koksem:) wiekszosc moich much to muchy na shanku. robie je sam uzywajac drutu spawalniczego do spawanie metoda mig stali nierdzewnej.drut 0.9mm idealny kompromis pomiedzy sztywnoscia a mozliwosciami ksztalowania.probowalem i grubszych i cienszych 0.9mm wydaje sie byc idealnym. pozdrowka Edytowane 14 Września 2018 przez peresada 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Marian, wszystko jasne tylko wszystko jest też zależne od miękkości drutu.Jakbym miał pewność to bym nie pytał, prawda? Skombinuje towar na próbki i jedziemy z koksem:) Pyknij do mnie. mam 0.8mm to ci odpalę lub wpadniesz i dam ci trochę na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Muddler Minnow 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Tak Robię samTo nie jest chyba az takie decydujące czy to będzie 0.8 czy 0.6 Chyba że cone head czy inna glowka będzie miała problem z grubością ( podwójna) tego drutu.Wówczas owszem warto to sprawdzić Osobiście stosuje cone head 6 mm wysokości.One mają takie otwory...że gne stelaże i z drutu 1.2 i jest ok . Stosując prosta giętarke kupiona na jerku za 50 PLN kształtowanie drutu nie stanowi żadnej kwestii.Nawet jeśli jest to sprężysty, nierdzewny drut 1mm, jak na tym stelażu poniżej... Edytowane 16 Września 2018 przez Guzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Tak Robię samTo nie jest chyba az takie decydujące czy to będzie 0.8 czy 0.6 Chyba że cone head czy inna glowka będzie miała problem z grubością ( podwójna) tego drutu.Wówczas owszem warto to sprawdzić Osobiście stosuje cone head 6 mm wysokości.One mają takie otwory...że gne stelaże i z drutu 1.2 i jest ok . Stosując prosta giętarke kupiona na jerku za 50 PLN kształtowanie drutu nie stanowi żadnej kwestii.Nawet jeśli jest to sprężysty, nierdzewny drut 1mm, jak na tym stelażu poniżej... IMG_20180916_183103211~2.jpgGuzu jaka to gietarka? Gnę kombinerkami, jest ok ale może być zawsze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi