Guzu Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Guzu jaka to gietarka? Gnę kombinerkami, jest ok ale może być zawsze lepiej Taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Można to gdzieś kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Można to gdzieś kupić?Ja kupiłem od wytwórcy na giełdzie Jerka Potem przynajmniej raz wystawiał kolejne ...Także pewnie je można pozyskać od niego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Pupy suche:I po zamoczeniu: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Oj będą łowne te pupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Kolejny dowód na to, że brzydal na sucho często staje się robalem na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Fakt, na mokro są cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Kolejny dowód na to, że brzydal na sucho często staje się robalem na mokro.Od pewnego czasu moczę po ukręceniu niemal wszystkie muchy. Od kiedy naprodukowałem mokrych, na sucho śliczne były. Mokre nie przypominały ... niczego. Były tak absolutnie "śmieciowe" że nawet kleniki 15cm traktowały je obojętnie. Do pupy juz nauczyłem się komponować dubbing tak, ze zazwyczaj efekt jest robaczywy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Prawdziwy efekt widać nie na mokro, a pod wodą... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Nie wyraziłem sie jasno - ja mam akwarium... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 plemniki 5,5cm na nowy sezon, jeszcze UV na łeb i do pudełka ze 100szt żeby było co rwać z uśmiechem na ustach 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 U mnie sezon jeszcze trwa... Co nie wyklucza oczywiście doraźnych zbrojeń Przy okazji pytanie czy może komuś niepotrzebnie zalegają wolframowe, ciężkie cone head ...to ja chętnie odkupie Do tego typu nastocentymetrowych przynęt pod pstrąga. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Squdro sklad gotowy na Skeene :-) Edytowane 30 Września 2018 przez peresada 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romasz Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Marianu Drogi.. Ty to masz plemniki:;-)wyglądają atrakcyjnie nawet bez akwarium... i jeszcze hak byś przedstawił... wygląda na zadzior ale bezzadzior? Edytowane 30 Września 2018 przez romasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Romanu, hak zadzior zgnieciony z braku adekwatnych bez. Marka... No cóż, zależy jak kto obranduje, fabryka w Shenzen, tu akurat rozmiar +/- 6.Zanadobyłem takie, odkąd Żaksą wycofał ze sprzedaży model HY-CAA bo kształt identyczny a cena atrakcyjna bardzo i rozmiary do much większych dostępne.Organoleptycznie mocne, waga stabilizuje w nurcie a i ostrość zadowalającą posiadający.Edycja na dodanie Romanu fotki rzeczonych. Edytowane 30 Września 2018 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Dawno temu usłyszałem ze lipieni nie da się łowić na mokrą muchę. Jako buntownik z wyboru uparłem się że to zrobię i od roku dopracowuję temat. Z powodzeniem. Ponizej muszka która ostatnio dała mi 7 lipieni w 40 minut. Okazy to nie były, ale oscylowały wokół miary. W sporcie każdy dałby punkty Technicznie klasyczna mokra „down&across”, sprzetowo z racji gabarytów muszki (#18) jak do suchara. Kluczem było delikatne położenie muchy. Chlapanie, zwinięty przypon itd. dawały brania kleników. Lipki musiały dostać cicho i precyzyjnie. Wiele brań w momencie dotknięcia wody. Jedno nawet w powietrzu. Płynęły trzy gatunki owadów - mała czarna widelnica, cytrynowa jętka i brązowa mała jętka. Lipienie jadly wyłącznie szare i czarne muchy. Ale może im sie gust zmienić wiec sie przygotowałem : Na wypadek gdyby wolały zjeść cos głębiej - nimfki w tych kolorach (oczywiście wiem ze larwy maja inną kolorystykę, ale czasem sam schemat koloru działa): 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Spróbuj tak.Tułowik z promieni ogona bażanta, przeźroczysty pomarańczowy koralik jako podparcie brązowej jeżynki i lakierowana na czerwono główka, malutka dosłownie taka kropeczka z minimalnej ilości zwojów.Hak 12/14/16 a nawet czasem 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 . "Do pupy juz nauczyłem się komponować dubbing tak, ze zazwyczaj efekt jest robaczywy".Opisałbyś materiały co na co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Dzięki, spróbuje. Chyba w warsztacie żony są takie koraliki to podkradnę. Jak to ostatnio kolega skomentował jestem „zboczony” na punkcie mokrej muchy. Każdy wzór chętnie wypróbuje. Do pup dubbing mieszam z krolika i włoczki. Ręcznie wiec trudno podać konkretny przepis. Wykorzystuje sporo podszerstka. Thorax robię z większym dodatkiem okrywy i zazwyczaj cos z maski zająca dorzucam. Edytowane 30 Września 2018 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Brakuje mi piór grizzly na matuki, a chce spróbować na swoich okoniach to co podpowiada @wobi Więc wyszła jaka wyszła, ciekawe czy coś na nią złowię. Strimek 5cm. Edytowane 2 Października 2018 przez Tomek.M 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Piękne,na pewno u mnie dały by duuże ryby.ja daję korpusik biały ze srebrną przewijką ala brzuszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Jeszcze na taką znalazłem pióra Ten kolor zawsze mi się sprawdzał, więc mam nadzieję że i tym razem obdarzy rybami ta również 5 cm. Edytowane 2 Października 2018 przez Tomek.M 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Okonek też super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Trochę się u mnie działo na imadle. Teraz tylko trzeba to zamoczyć Okonki Niklaus Bauer style:Gold&green Leszcze Szczupakowa klasyka. Flash tail z SR na "braszach" od Pike Terror Flies Jeszcze takie dwa "pasiaki" Edytowane 4 Października 2018 przez hi tower 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Te "leszcze" trochę ciemniejsze od wersji Niklaus'a ale też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi