venom_666 Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Przecież opakowanie hakow masz pod muchami.Ahrex curved gamarus #8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Polarowa rybka zawiązana na haku Ahrex NS 172Główka pokryta różową i bezbarwną żywicą UV Deer Creek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 #czechnymph 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Jakże prosty ale zapewne skuteczny wzorek narybku - kopiuję ! Dodatkowe plusy dodatnie za trunek w tle Ps. Pod jakie gatunki robiony ? Ja widzę je w okoniowych paszczach i jazio-kleni z wiosennej rzeki.Robione z myślą o trotkach,(Norweski fiord) ale tęczaki też je polubiły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Ryacophila - rozmiar jakby nie na teraz ale lipieniem smakują: Pewnie dlatego ze takie wielkie robale właśnie masowo łażą po kamieniach tam gdzie łowie ... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Prawie brązka . Jednak prawie , robi różnicę. Edytowane 29 Listopada 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 :blink: nimfa bez kasku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Ryacophila - rozmiar jakby nie na teraz ale lipieniem smakują: 07668415-AF43-4879-B15C-3E3E4D6958F0.jpeg Pewnie dlatego ze takie wielkie robale właśnie masowo łażą po kamieniach tam gdzie łowie ...Faktycznie są takie wściekle zielone?? To nie krytyka, z ciekawości pytam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 :blink: nimfa bez kasku? Bo ona ma ciężkie zatrucie plumbum filum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Taki "micro baicik" z wodogłowiem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Faktycznie są takie wściekle zielone?? To nie krytyka, z ciekawości pytam...Tak, są takie. Pierwszego jak zobaczyłem to byłem pewny ze to cos sztucznego, kawałek plastiku albo ktoś nimfę zerwał. Jedynie grzbiety mają ciemniejsze i nad tym pracuje, chociaż po obczajeniu co tam żyje, zawiązałem jigową nimfę z wściekłe zielonego body glass, o zupełnie innych proporcjach i w pierwszym podaniu była ryba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Kolejny mikrus, tym razem "zdjęty" na mokro w obecności groszówki. Te egzemplarze powstały przez przypadek, chciałem sprawdzić czy da się do czegoś wykorzystać pozostałości z wyczesania materiału z owcy szetlandzkiej. Te mikrusy zostały właśnie z czegoś takiego zrobione Jak już przywiązałem "wełenkę" do haczyków ( # 10 w tym przypadku) i wydało mi się, ze jest całkiem Oki - to dorobiłem resztę, czyli namiastkę tułowiu i główkę z oczkami. Myślę, że te mikrusy mogą się sprawdzić na "moich" mikro łowiskach pstrągów i jazi, pewnie też na okonki będę dobre. Zobaczymy na wiosnę.No i kolejne egzemplarze będą już zrobione normalnie a nie od d..y strony Edytowane 30 Listopada 2018 przez Janusz Wałaszewski 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Wyszło coś w stylu "alevin fly" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Wyszło coś w stylu "alevin fly" Całkiem możliwe, ale aby bardziej pójść w tym kierunku trzeba by zrobić namiastkę woreczka żółtkowego i raczej bardziej w pomarańczowym kolorze. Jak pisałem, zobaczymy wiosna nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Trzy dni BANicji zaowocowało wieloma nowymi muchami. Te akurat może nie są najpiękniejsze , ale całkowicie prototypowe . 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ja ostatnio większy kaliber ćwiczę.Muchy na hakach 5.0 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ja ostatnio większy kaliber ćwiczę.Muchy na hakach 5.0 Duży człowiek , duże muchy. Darek , piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Nimfy pokazane powyżej przez Pisarza jak dla mnie wyborne. Bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Pisarz, aż mi ślinka cieknie takie robaczywe. Zdradzisz kilka detali, jaki hak, jakie materiały? A ja skromniutko - lipieniowa mokra: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Piotra nimfki mają tak robaczywy wygląd, że pierwsze wrażenie po ich zobaczeniu przypomniało mi robaki, które za moich szczenięcych lat bardzo często rezydowały w jabłkach. Wygląd oczywiście całkiem inny ale robaczywość ta sama. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Pisarz,kapitalne nimfy!Sam bym dziabnął takiego prototypka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Koledzy dziękuję Okazuje się , że BANicja może wyjść na dobre. Obie nimfy haczyk kiełżowy #10Dodatkowo żyłka 0,10 której nie ma na zdjęciu.Oczywiście o czymś zapomniałem Na zdjęciach powinno jeszcze być piórko kuropatwy.Nimfa brązowa ukręcona z pianki 2mm modyfikowanej termicznie. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Taka modyfikacja daje ciekawy efekt wizualny i powoduje że pianka robi się cienka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 . Te akurat może nie są najpiękniejsze , ale całkowicie prototypowe . Dla mnie te muszki są nieprzeciętnej urody . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) 4,5 centymetrowy maluszek na okonie. Podobne sprawdziły mi się wiosną w tym roku. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez Tomek.M 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi