Pasta Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 To może i ja zadebiutuję w wątku który od tak dawna skrycie podglądam Póki co uczę się wiązać muchy, na koncie mam <100. Staram sie robic podstawowe wzory lub całkowicie fantazyjne, jak te na zdjęciu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) A mnie @Guzu przekonał zeby spróbować spinem na streamera polowic. Juz sie kręcą - na razie glowacicowe pod spina.... niebawem pokaże jak będę zadowolony z efektu Edytowane 26 Grudnia 2018 przez etherni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Mack, te morskie to na jakie ryby? No i gdzie się wybierasz? Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) to są muchy na karanksy. W zasadzie przynęty, jakoś ciężko mi nazywać muchą, cos wykonane na kutym haku 6/0 albo 8/0...Pomimo wykorzystania wszystkich znanych mi technik marketingowych, nie udało mi się przekonać żony do wizji rodzinnych wakacji na półwyspie Kolskim .. Nie, nie i nie… Ma być ciepło i niebieskie morze. I kolorowe rybki. No i postawiła na swoim.... Trudno jakoś z tym będę musiał żyć... Kto powiedział że kolorowe rybki musza być małe? Edytowane 27 Grudnia 2018 przez mack 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 to są muchy na karanksy. W zasadzie przynęty, jakoś ciężko mi nazywać muchą, cos wykonane na kutym haku 6/0 albo 8/0...Pomimo wykorzystania wszystkich znanych mi technik marketingowych, nie udało mi się przekonać żony do wizji rodzinnych wakacji na półwyspie Kolskim .. Nie, nie i nie… Ma być ciepło i niebieskie morze. I kolorowe rybki. No i postawiła na swoim.... Trudno jakoś z tym będę musiał żyć... Kto powiedział że kolorowe rybki musza być małe? Powodzenia ! Oby tylko nie brały za duże 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzisiejsze próby okiełznania kłębka futra. Mucha na powierzchniowe klenie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Fajna. Następnym razem spróbuj pomieszac sierść na tułów a główkę zostaw czarną. Na takiego nakrapianca dobrze połowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) O takim mieszaniu nie pomyślałem, rzeczywcie efekt może byc ciekawy. Nagorszy przy tej muszcze jest syf jaki sie tworzy w okolo w czasie przycinania Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Dzisiejsze próby okiełznania kłębka futra. Mucha na powierzchniowe klenie.Super. Kiedyś na szkółce http://jerkbait.pl/topic/80882-granite-goddard-jp-9/ mieszaliśmy sarnę. Tego koledzy ochrzcili " Fire Ass" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ogień z dupy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Mogłem odgrzebać ten temat przed wiązaniem, zapomniałam o jeżynce i nie wiedziałem o brzuszku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Brzuszek robią tylko puryści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 A mnie @Guzu przekonał zeby spróbować spinem na streamera polowic. Juz sie kręcą - na razie glowacicowe pod spina.... niebawem pokaże jak będę zadowolony z efektuLepiej nie pokazuj bo ... skończą się głowacice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Lepiej nie pokazuj bo ... skończą się głowacice. Żeby tylko nie było na mnie, poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 11cm, hak 7/0, pierwsze podejście do tematu... @trout master, chyba przeceniasz moje umiejętności. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Albo grubo albo wcale. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez mart123 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Albo grubo albo wcale. Czy te papużki będą latać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Albo grubo albo wcale. IMG_20181229_112108053.jpg IMG_20181229_113400973.jpgJaka wędka poniesie takie duże muchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 #8-9-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Czy te papużki będą latać?Jest taki jeden co je zmusi.Nazywa się Pincet Grain. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Jest taki jeden co je zmusi.Nazywa się Pincet Grain. Pincet Grain poniesie jedną papużkę czy tandemem będziesz łowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Pincet Grain poniesie jedną papużkę czy tandemem będziesz łowił?Oczywiście, że tandemem. Mniejszą na skoczku, większą na prowadzącej. Taki zestaw szybko ściągany w poprzek nurtu dobrze imituje pewne zachowanie seksualne, nie tylko u ryb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Albo grubo albo wcale.Konkret ☺, nie kołtunią się tak długie włókna? Ew da się je rozczesać jakoś potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Konkret ☺, nie kołtunią się tak długie włókna? Ew da się je rozczesać jakoś potem?Żeby uniknąć kołtuństwa trzeba się wystrzegać cienkich i miękkich włókien typu EP silky a stosować grubsze, np. H2O deadly dazzle. Lub też wiązać strzyżone na krótko baitfishe, coś jak te co pokazałeś ostatnio w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 No właśnie, ja staram się te długie włókna dawać oszczędnie tylko na ogon, a dalej warstwami w rewersie, które krótko strzygę i wtedy da się to utrzymać w miarę w jakimś ładzie... no ale niestety nie da się w ten sposób skonstruować naprawdę dużej przynęty na pojedynczym haku. Zostają przegubowce ale nie lubię ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi