hi tower Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Hmmm, może faktycznie nie na wszystkich materiałach. Najczęściej zdaza mi się to jak robię przrwijkę np. na bażancie albo kondorze. Na tułowiach z promieni piór czy "jedwabi" stosuję praktycznie tylko przewijki z drutu. Płaskie lamety najlepiej nawijać na dość luźno położonym i wyczesanym tułowiu z dubbingu, mocno napinając lametę. Najlepiej wykorzystując funkcje "rotary" w imadle. A tak w ogóle to w muchach typowo na pstrągi lamet prawie nie stosuje, tylko drut. Bo pstrągi i tak szybko pozbawiają muchy lamety. Można ostatecznie tez na płaską lametę położyć drut, też tak czasem robię, ale to już pierdolenie się. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Pierwsza próba zdobycia sprawności druciarza. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Panowie mam problem, nie wiem co źle robię ale jak robią przewijkę z lamety bardzo często lameta mi spada / zsuwa się. Czasami robię przewijkę od tyłu w drugą stronę z żyłki ale wiem że nie jest to konieczne.Chyba że jest ??Jarek najlepiej taką muchę przewinąć jeszcze cienkim drucikiem (w kierunku przeciwnym do nawijania lamety) lub żyłką.Często muchy z lametą koloru zielonego nawiniętą na tułów z bażanta sprawdzały mi się na pstrągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Tym razem na ciut dłuższych hakach 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Tym razem na ciut dłuższych hakach Raz zrobiłem cos podobnego, klenie się tym bardzo interesowały ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Skoro się interesowały, to warto próbować Możesz zmieniać poszczególne elementy muchy, stosując inne materiały czy kolory. Czasem tylko nieznaczna zmiana potrafi czynić cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Całkiem fajnie ci wyszedł sawyer pheasant tail. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Jeszcze taki mix 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Kilka sierściuchów zawiązanych na Ahrexach TP 610 #1/0 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 CDC Emerger 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 CDC EmergerNiezastąpiony klasyk !. .... i to staranne wykonanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Kilka sierściuchów zawiązanych na Ahrexach TP 610 #1/0 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Kilka sierściuchów zawiązanych na Ahrexach TP 610 #1/0To cierniki? Na Thingvallavatn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Nie, ale podobne wysyłałem kiedyś do Islandii.Przypuszczam, że te też by tam działały :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Myślę że były by tam killerami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Tam podobno wszystko hula co w kolorach black ghostów.Czasami oglądając zdjęcia wędkarzy z trofeami z tego jeziora odnoszę wrażenie, że te pstrągi tam zjadają wszystko co do wody wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 A ja słyszałem ze nie ważne jak wygląda tylko jak... pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Szupakowa na haku 3/0 15cmJak na razie bez oczu Edytowane 17 Stycznia 2019 przez nord91 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Takiego druciaka sobie wymyśliłem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Tam podobno wszystko hula co w kolorach black ghostów.Czasami oglądając zdjęcia wędkarzy z trofeami z tego jeziora odnoszę wrażenie, że te pstrągi tam zjadają wszystko co do wody wpadnie. Nie byłem, nie widziałem, ale z rozmów z Kolegami którzy trafili tam na kiepskie warunki wiem że na jednym wyjeździe ten zestaw ratował temat: https://www.facebook.com/piketerror/photos/pb.652193488218157.-2207520000.1547716804./1461464300624401/?type=3&theater 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Gdzie można kupić takie łączone paskiem oczy, jak te w linku podanym wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 One nie są łączone ze sobą. One mają taki wystający "listek" który można dowiązać do główki. Od razu uprzedzam że i tak trzeba je kleić, natomiast te wypustki wzmacniają trzymanie oczu oraz pozwalają je mocować bardzo symetrycznie. Jeśli chodzi o zakupy to najlepiej kontaktować się bezpośrednio z Pike Terror Flies na FB. Jeśli by się nie udało daj znać na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 ew. są jeszcze dostępne w małych plastrach tu: https://www.adh-fishing.com/fly-tying/fly-tying-materials/eyes/funky-tab-eyes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Nie byłem, nie widziałem, ale z rozmów z Kolegami którzy trafili tam na kiepskie warunki wiem że na jednym wyjeździe ten zestaw ratował temat: https://www.facebook.com/piketerror/photos/pb.652193488218157.-2207520000.1547716804./1461464300624401/?type=3&theaterA tak, przecierałem szlaki w tym temacie. Wiązałem Panu Czarkowi onegdaj jakieś tam streamery. Właśnie sobie przypomniałem, że na nocne łowy zawiązałem mu kilka fluo zielonych z syntetycznych materiałów typu glo itp. Podobno okazały się zabójcze.Btw moi następcy widzę, że pięknie kontynuują rozpoczęte dzieło ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 You make My day... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi