pisarz Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Piotrek, wobec takiego poruszenia wśród społeczności jb.pl, może dasz się namówić na step'a ?Cieszę się że osa w moim wykonaniu tak się spodobała . Tak jak pisałem zasadnicza zmiana , to odwłok ukręcony z pianki. Reszta zgodnie z tym stepem. https://www.youtube....h?v=nQQDKmjgFrc Na mniej więcej 2/3 długości zamierzonego odwłoka osy mocuję dwa kawałki pianki , jeden od góry drugi od dołu .Mocuję długi i dość cieniki pasek pianki z którego formujemy odwłok . Owijając w kierunku łuku kolankowego naciągam mocno piankę i układam zwój obok zwoju . W drugą stronę , czyli w kierunku oczka , zwoje pianki układam na małą zakładkę i zdecydowanie luźniej. Ostatni zwój mocuję na kropelkę na dole korpusu . Polecam do tej czynności kropelkę w żelu . Ostre nożyczki robią dalszą robotę . Trochę lakieru , koloryzacji na pomarańczowo i odwłok osy prawie gotowy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Tylko ze ja się stałem jego niewolnikiem. To już nie jest kwestia lubienia. Ja po prostu inaczej nie umiem...Przyjedź z nim na San. Szybko nauczysz się czegoś innego. @Pisarz ..... Piotr"Kropelka w żelu"? Pierwsze słyszę. ????_____ Edytowane 2 Lutego 2019 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 @Pisarz ..... Piotr"Kropelka w żelu"? Pierwsze słyszę. ????_____Arek , jestem zdziwiony że jesteś zdziwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Dwa strimerki na teraz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Czy mi się wydaje czy jakieś małe te strmerki? Ale ładniusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Mają po 6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Pierwsze podejście do pszczoły na klenia chyba wystarczy 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 ajajjaj...mistrzostwo swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Wczoraj pokazałem jak ukręcić piankowy korpus. Dziś z korpusu powstał szerszeń. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Nad Tampere dziś przetacza się śnieżyca, "reklamowana" jako najostrzejsza, być może, tej zimy.W planach co najmniej 20 cm świeżego towaru...Dobrze, że odkryłem dla siebie to zajęcie, w przeciwnym razie cała niedziela mogłaby mi spłynąć na jakichś głupich rzeczach. Na zdjęciu (między innymi) Nelson Caddis, jedna z najważniejszych much na fińskie chruścikowe wody - szczególnie w wersji Parachute. Edytowane 3 Lutego 2019 przez Marvin 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 W Alpach tez by sie sprawdzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 świat owadów , to walka o przetrwanie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Tak trochę tylko sobie pochorowałem i mnie tu nie było, progres jaki widzę, jest porażający. Sprzedam chyba cały ten "szpej" do kręcenia i pójdę dalej chorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Tak trochę tylko sobie pochorowałem i mnie tu nie było, progres jaki widzę, jest porażający. Sprzedam chyba cały ten "szpej" do kręcenia i pójdę dalej chorować nic sie nie przejmuj, muchy na pokaz jak dziela sztuki.Do roboty wystarcza proste i nie tak wykwintnie ozdobione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Nad Tampere dziś przetacza się śnieżyca, "reklamowana" jako najostrzejsza, być może, tej zimy.W planach co najmniej 20 cm świeżego towaru...To na ryby wyskoczysz pod koniec lipca ;-)Pozdrawiamy Muminki! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Póki śniegu pod dostatkiem - czas szybko leci Za pozdrowienia dziękuję, jakkolwiek osobiście ich nie przekażę, bo wstęp do Doliny biletowany srodze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 nic sie nie przejmuj, muchy na pokaz jak dziela sztuki.Do roboty wystarcza proste i nie tak wykwintnie ozdobione Ha, dokładnie, nawet ten cały markowy szpej nie jest konieczny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 nic sie nie przejmuj, muchy na pokaz jak dziela sztuki.Do roboty wystarcza proste i nie tak wykwintnie ozdobione Do roboty ?! Ha, dokładnie, nawet ten cały markowy szpej nie jest konieczny Janusz nie idź tą drogą . Tam nie ma cywilizacji. Fajnie że wracasz do zdrówka i że znów jesteś z nami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Do roboty ?! rozdzielam muchy na pokazowe i robocze, czyli takie na ktore lowie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 MB w wersji łososiowej ;-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 rozdzielam muchy na pokazowe i robocze, czyli takie na ktore lowie ryby. Teraz nastał jasność. A ja próbuję ogarnąć nowy temat. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Kolejna pszczoła. Muszę zrobić grubsze nóżki żeby było bardziej proporcjonalnie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Możesz je wykonać z micro chenilli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Możesz je wykonać z micro chenilli Obrobić je jakos najpierw? Żyletką, ogniem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 To już od Ciebie zależy, możne je modelować do woli i wychodzą całkiem fajnie, prawie jak prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi