jacus Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Kolejna pszczoła. Muszę zrobić grubsze nóżki żeby było bardziej proporcjonalniemiodu bedzie co niemiara chyba, ze ukreciles…. trutnia a tak na serio, to jest naprawde dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 miodu bedzie co niemiara chyba, ze ukreciles…. trutnia a tak na serio, to jest naprawde dobra robota.Hehe może być i truteń, pasieki jeszcze nie zakładam dzięki za miłe słowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Sucho i mokro. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) wyglada jak maly krokodyl. Skleiles domek z prawdziwego piasku? Edytowane 6 Lutego 2019 przez jacus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) wyglada jak maly krokodyl. Skleiles domek z prawdziwego piasku?Krokodyl. Tak , piasek naturalny. Edytowane 6 Lutego 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Podchody do majowych nimf. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Viva, trochę za bogata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Krokodyl. Tak , piasek naturalny. No, fakt - piasku w Wiśle nie brakuje, są dowody choćby z końca XIX w Edytowane 7 Lutego 2019 przez Janusz Wałaszewski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Viva, trochę za bogata Norbercie, początki zawsze są trudne, następna będzie lepsza, ważne żeby kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Viva ma tyle wariantów, że ten akurat streamerowy jest jak najbardziej do przyjęcia.Skrzydełko, zwłaszcza że z marabuta nie jest za bogate, Ogonek jedynie ciut za długi - jakieś 50% No i srebrna przewijka tułowia... Edytowane 7 Lutego 2019 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 A streamerowy wariant Vivy, to jak oceniacie skuteczność ? Jakby czarny zonker w tym wydaniu działał ? Mnie sie ten wzór kojarzy z dużą mokrą, uniewrsalną i prostą, daleka sugestia chrusta. Osobiście nie miałem efektów ale kolega łowi dużo, często i skutecznie Vivą, zarówno na rzekach jak i na bajorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Nie mogłem sobie darować Vivy i tak powstała (mam nadzieje że poprawiona) w 3 wariantach Trociowa na haku 2 zakuta w coneheadaStreamerowa na haku 6 z złotą główkąi wersja mokra na haku 8 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Catgutówki zawiązane na Ahrexach 530 #10 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Polska nimfa kaskiem stoi!!!Jeden kask , to zdecydowanie za mało . Ukręcone na haku #12. Edytowane 10 Lutego 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Catgutówki zawiązane na Ahrexach 530 #10 bardzo, bardzo smakowite i tu by się przydała receptura (jeśli nie tajemnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ja napierw zrobiłem pierwszą catgutowke a dopiero później doczytałem ze trzeba catgut namoczyć w cieplej wodzie przed wiązaniem:) bez moczenia efekt jest słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Mariusz, w wodzie to on dopiero fajnie puchnie. A trzyma sie go w spirytusie izopropylowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Wrzuciłem gotową nimfe do wody i troche to trwało zanim napuchła. Trzeba w jakiś specjalny sposób je traktować przed/po łowieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) Nie trzeba. W trakcie łowienia samo napuchnie. Po łowieniu wyschnie i się skurczy. Tu masz robaki z catgutu w stanie mokrym. Edytowane 11 Lutego 2019 przez Tomek.M 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) Ja mam pojemnik zakręcany wielkości takiego w jakich kiedyś klisze do aparatu sprzedawali. Przed łowieniem nabieram sobie deczko wody, wrzucam tam nimfy i się moczą czekając na swoją kolej ;-) Nigdy nie moczę catgutu przed wiązaniem muchy. Na sucho wygląda słabo, ale już po konkretnym namoczeniu mucha staje się mocno robaczywa. Żadna tajemnica z tą receptą.Nić oliwkowa, lub według uznania (fajny efekt uzyskuje się przy użyciu nitek fluo i jakiegoś opalizującego flesza koniecznie przeźroczystego)W ogonku deczko białego CDC. Catgut nawinięty z pół milimetrowymi odstępami. Pomiędzy wpleciony w pętli dubbing Senyo's laser. (sprawdzi się każdy o cienkich włóknach)Całość dobrze wyczesana (w razie nadmiaru, dubbing należy przyciąć lub wyskubać)Warto również kombinować z kolorami dubbingów. Thorax nimfki to również w pętli sierść z łapy śnieżnego królika w dwóch kolorach i szczypta jakiejś brązowo oliwkowej spectry tuż przy samej główce.Ot i cała tajemnica. Edytowane 11 Lutego 2019 przez MichałZ 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Kręcicie muchy, że łeb spada. Patrzeć na nie to przyjemność sama w sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Nie trzeba. W trakcie łowienia samo napuchnie. Po łowieniu wyschnie i się skurczy. Tu masz robaki z catgutu w stanie mokrym. Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Kełżyki zawiązane na hakach Ahrex FW 525 #14Z założenia miały być to haki do suchej muchy, ale nawet vikingowie (a oni lubują się w solidnych hakach) uważają, że chłopcy Z Ahrexa przesadzili w tym przypadku z grubością drutu.Mi to zupełnie nie przeszkadza, bo do kiełżyków są wprost stworzone. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Twoje?Tak moje Więcej zdjęć masz na fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Nowy kolorek pod okonia 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi