live4flyfishing Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 <Mikro nimfki zawiązane na #16 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 <Mikro nimfki zawiązane na #16 Fajne, często łowię na prawie identyczne, tylko bez kasków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Trochę to może i mało muchowe, ale klient życzy to robię Kolega sobie takie upatrzył, ciekawe czy to będzie skuteczne. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Zrób foto z góry jeśli nie problem. W dużym rozmiarze (główka 5) brzany jadły by aż by im się wąsy trzęsły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Zrób foto z góry jeśli nie problem. W dużym rozmiarze (główka 5) brzany jadły by aż by im się wąsy trzęsły 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybolow Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Tomku, obserwuję, ale i muszę teraz pogratulować, będą gryzły, dajesz fajne wzory do kopiowania, pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Tomku, obserwuję, ale i muszę teraz pogratulować, będą gryzły, dajesz fajne wzory do kopiowania, pozdrawiam. Dzięki, kopiuj do woli, oby były łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Starałem się poprawić wzór nimfy, który ostatnio wstawiałem, nie wiem na ile się to udało, trochę lepiej jest. Hak #8 Hanak, przeznaczenie - prowadząca w zestawie "trociowym", na skoczku delikatny zonker lub puchowiec. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) A mnie na stare lata , zachciało się dziewicy. ......................................."Świtezianki dziewicy". Korpus ważki mam już chyba opanowany . Nad skrzydełkami muszę jeszcze popracować . Edytowane 10 Marca 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) A mnie na stare lata , zachciało się dziewicy. ......................................."Świtezianki dziewicy". Korpus ważki mam już chyba opanowany . Nad skrzydełkami muszę jeszcze popracować .Ładna,ale do łowienia ciężka raczej nie inaczej.Te wcześniejsze lepsze konstrukcje do łowienia. Edytowane 10 Marca 2019 przez Radek79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Robi się coraz cieplej. Widziałem już pierwsze zbiórki nad rzeką To na taką późna wiosnę. Mucha na Varivas S-2000 #12 z usuniętym zadziorem. Edytowane 10 Marca 2019 przez Tomek.M 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Świetna mucha na ryby, które nie wiadomo co zbierają. Warto mieć takie również w rozmiarach 16-20. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Warto Kacper. Wiele razy uratowała mi tyłek, bo wrócił bym bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Robi się coraz cieplej. Widziałem już pierwsze zbiórki nad rzeką To na taką późna wiosnę. Mucha na Varivas S-2000 #12 z usuniętym zadziorem.Ciekawa propozycja, ale w pierwszym momencie pomyślałem " kleszcza zrobił " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Ciekawa propozycja, ale w pierwszym momencie pomyślałem " kleszcza zrobił " Hahahaa, no fakt, trochę to kleszcza przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Ładna,ale do łowienia ciężka raczej nie inaczej.Te wcześniejsze lepsze konstrukcje do łowienia.Zgadzam się w pełni z tą opinią . Ciężko coś nowego wykombinować . 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Domkowce???? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 To było kilka długich nocy przy imadle ;-)15 tuzinów skończone i kolejne czekają już w kolejce ;-) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) pięknie sie wyroiły. Brawo ...moje ulubiene Edytowane 12 Marca 2019 przez jacus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 A ja nie pojmuje czemu u nas mucha kosztuje 3-4zl. Robota jest spora. Amerykanin daje 5$ bez zmrużenia oka, wyspiarze jeszcze wiecej bo 4-5£.Czemu u nas sie nie ceni rękodzieła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Bo u nas "zawodowi krętacze" wystawiający muchy po 3 PLN mieszkają z rodzicami i chodzą do szkoły 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) Muchy dostepne na niemieckim rynku w 90% sa krecone tanio w afryce. Mysle. ze te w Polsce rowniez.Zrob to sam, bylo kiedys takie motto. Taniej nie wyjdzie ale jaka frajda Edytowane 12 Marca 2019 przez jacus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Bo u nas "zawodowi krętacze" wystawiający muchy po 3 PLN mieszkają z rodzicami i chodzą do szkoły Hahahhaa, teraz mnie rozbawiłeś, ale zgadzam się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 No właśnie tego nie pojmuje. Kręcę dla siebie i wychodzi mi koszt 3-4zl. A gdzie zysk i praca?Nie tylko w tej dziedzinie u nas nie ma szacunku dla pracy. Zawsze mnie zaskakuje cena jakmuszę kupować muchy. Tzw „raczek” na 18 - 4 Pln. A sam wiem ile to roboty. Tylko ja nie zejdę ponizej 16. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Panowie, domorosłych krętaczy mieszkających z rodzicami i dorabiających na kolanie trudno nazwać zawodowymi krętaczami:-) Ja ich ochrzciłem mianem partaczy. Nie dlatego, że partolą robotę, bo często ich muchy są świetne, ale dlatego, że świadomie lub nie rozdupcają rynek zupełnie nie ceniąc swojej pracy. W tym środowisku często obserwuję postawę postaw się a zastaw się. Sprzedać coś za psie pieniądze, po to tylko, żeby błysnąć w internetach, lub zaimponować koleżkom ;-)W ostatnim czasie namnożyło się tego plugastwa, ale podobno (nie wiem ja nie śledzę, bo zarobiony jestem), tak jak szybko się pojawiają, tak też szybko znikają. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi