chub norris Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Kolejny meldunek z frontu robót. Najpierw komplet potrzebnych materiałów: A potem nie grzeszący urodą bohater odcinka, w wersji hi-vis: Rackelhanen plywa jak korek, a niewyraźny zarys jego sylwetki ma przypominać rybom szamoczącego się na powierzchni chruścika.Na żerujące dzikie ryby to zazwyczaj wystarcza. Wolę szukać takich, niż liczyć pod mikroskopem odnóża... Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Marvin 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Kolejny meldunek z frontu robót. Najpierw komplet potrzebnych materiałów: A potem nie grzeszący urodą bohater odcinka, w wersji hi-vis: Nie cytujemy zdjęć! Rackelhanen plywa jak korek, a niewyraźny zarys jego sylwetki ma przypominać rybom szamoczącego się na powierzchni chruścika.Na żerujące dzikie ryby to zazwyczaj wystarcza. Wolę szukać takich, niż liczyć pod mikroskopem odnóża... Istna kanapka z twarozkiem, szczypiorkiem i rzodkiewka Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Kacper.K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Istna kanapka z twarozkiem, szczypiorkiem i rzodkiewka W związku z narzekaniami na jarską dietę, tym razem udało się na haczyku nr 14 upchnąć dwa gatunki zająca, jelenia i kaczkę. Czuwaj! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 W związku z narzekaniami na jarską dietę, tym razem udało się na haczyku nr 14 upchnąć dwa gatunki zająca, jelenia i kaczkę.Upchnąć to dobre słowo, podziel tego lelenia na pół i zrób z tego 2 muchy. Będą super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Marvin, rozumiem, te lekko brązowe kłaczki (post nr 5176) pozyskałeś z rudowłosej dziewki? Spocznij! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Marvin, rozumiem, te lekko brązowe kłaczki (post nr 5176) pozyskałeś z rudowłosej dziewki? Spocznij!Ryszard, trzeba było jeszcze młodym wskazać skąd, można by takie "kłaczki" pozyskać. Bo obecnie mają do czynienia z golonymi - wyłącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Witam.Mam ... i co teraz ? Gdzieś tu kiedyś widziałem coś ze sójki ... pomożecie ?Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Jak z sójki to Invicta! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Upchnąć to dobre słowo, podziel tego lelenia na pół i zrób z tego 2 muchy. Będą super. Dzięki za wskazówkę (jakkolwiek sam zastanawiałem się raczej, czy snowshoe w underwingu nie jest zbyt dużo/zbyt puchaty).Pozwolę sobie jednak skorzystać z niej przy następnych, ta mucha niech już zostanie tak, jak jest Marvin, rozumiem, te lekko brązowe kłaczki (post nr 5176) pozyskałeś z rudowłosej dziewki? Spocznij! Wędkarstwo i dziewczyny to dwa osobne światy, i lepiej pilnować tego rozdziału.W przeciwnym bowiem razie wędkarstwo nie miałoby najmniejszych szans... A kłaczki to pocięty Hareline Para Post Wing w kolorze Caddis Brown. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Marvin 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Witam.Peresada, Hi tower ... super - dzięki wielkie i info dla wszystkich - jak wpisze się w internecie "blue jay fly tying", to faktycznie dopiero otwiera się worek z muchami i pomysłami na nie.https://www.google.com/search?rlz=1C1ASUT_plPL512PL513&q=blue+jay+fly+tying&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjj9tH5ldTiAhUGxMQBHWbYDfYQ7Al6BAgAEA0&biw=1600&bih=757Niestety nasza skromna sójeczka wygląda przy sójce amerykańskiej jak wróbelek przy pawiu ... Grzebnąłem też nieco w invictach - bródki faktycznie sójkowe królująhttps://flyflasher.com/search?q=invictaWpada teraz coś z tego spróbować ukręcić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 w tych brodach duzo czesciej niz myslimy uzywana jest barwiono na niebiesko perlica.szkoda, bo te piora sojki sa niewatpliwej urody.pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Witam.Mój fart w pierzastym temacie trwa dalej ... tak się skończyła urodzinowa, rodzinna wycieczka mojego syna do papugarni.Z początku trochę się do mnie nie przyznawał ... he ... jak to nastolatek ... w sumie nie wiem kto miał większą frajdę z wycieczki ... Sorki za of topic i muchy w stanie jeszcze surowym nieco, ale nie mogłem się powstrzymać - tak piękne są te piórka ... i papugi oczywiście.Pozdrawiam. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Forest-Natura 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) Czesc chlopaki i dziewczyny.Przede wszystkim przepraszam za brak polskich znakow bo nie pisze ze swojego kompa.Mysle, ze ten temat bedzie odpowiedni do zadania pytania.Krecenie rozpoczalem calkiem niedawno i caly czas sie zmagam z problemem jakim jest wlasciwie wykorzystanie materialow.Teraz chcialem zaczac lowic szczupaki i jedym z materialow, ktory mam w pudle to Slinky Blend - takie dlugie, lekko pokrecone wlokna, ktore jak je wyciagnac z opakowania bardzo mocno zwiekszaja swoja objetosc. Powiedzcie mi prosze jak tego prawidlowo uzywac? Moze jakis filmik na youtube? Za wszystkie wskazowki bardzo dziekuje. Edit.Udalo mi sie wrzucic zdjecie na ktorym wykorzystuje ten material, to ta pomaranczowa. Jakos nie do konca mi sie podoba. choc to szczupakom powinna . Co powinienem zmienic, zeby byla "ladniejsza"? Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ziemek załatw sobie pióra ary niebieskiej na nimfy. Koniecznie ze złotym spodem. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Jacku danielsie, jury to w tym przypadku ściupaki.Dwie duże są fajne, może dodałbym hak na shanku z tyłu.Ogólnie robisz papuzi dziób. Zawiąż w rewersie ostatni materiał przed okiem haka tak żeby zostały 2mm wolnego miejsca. Potem narzuć na tył i zwiąż nie wchodząc na materiał. Z przodu dobrze by było aby było puszyście, mucha ma pracować.Pociągnięcie mucha się składa, na pauzie mucha się puszy. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ta zielona to pierwsza, ktora ukrecilem i jej brakuje haka na "przedluzce". Ta biala juz ma ukryty haczyk. Niby proste to co piszesz ale w praktyce... no coz, niby to wiem, ale wychodzi jak wychodzi.Bede cwiczyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 @Jack__Daniels patrz ja wykańcza głowę. https://youtu.be/gLOhSNSXcb4?t=1808 tu masz jeszcze bardzo dobre przykłady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Znów coś z odwłokiem 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 BR 2510 #14 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Lektura wątku http://jerkbait.pl/topic/127584-przechytrz-du%C5%BCego-klenia-%C5%BCaby-ci%C4%85g-dalszy/zachęciła mnie żeby popracować nad piankową żabą. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Ciekawa żabka. Masz świetną rękę do tych niestandardowych much ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Ciekawa żabka. Masz świetną rękę do tych niestandardowych much ????Dziękuję za dobre słowo. Czy będą łowić ryby nie wiem , ale bocian nie pogardzi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Ponieważ moje ostatnie "muchy" można by sklasyfikować w kategorii dowcip , to postanowiłem dla równowagi ukręcić coś bardziej adekwatnego do tego wątku. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zabij gada bo Ci krwi upusci ;P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi