live4flyfishing Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Używam tego typu much ze względu na możliwość szybkiego zatopienia przynęty. Te z obrazka zalane są całe i dodatkowo po grzbiecie położyłem warstwę kameleona dla bajeru. Nigdy nie myślałem o żywicach UV w kontekście środka ochrony muchy ;-) Dzieje się tak dlatego, że zawsze mam po kilka takich samych w pudełku i specjalnie nie dbam o to czy wytrzymają 100 czy 50 przepuszczeń.Na pewno taka zalewajka ma szansę dłuższego żywota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Michał ja rozumiem, tylko to jest hak typu jig i grzbiet jest od strony ucha i grotu haka. Tak jak je prezentujesz są do góry nogami. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo jak powiesisz na żyłce to tak będzie. Ale ja się nie znam. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 U mnie tuby ciąg dalszy... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Ale ja się nie znam. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaTo prawda, w praktyce nie ma to najmniejszego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Fanc, możesz zrobić foty szarym muchom. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Proszę bardzo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Oarscherl #16 Edytowane 13 Listopada 2019 przez Fanc 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Jeden z moich faworytów na jesienne lipasy. Edytowane 13 Listopada 2019 przez Fanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Front End Loader Caddis, mucha zawiązana na Hanakach 550 w rozmiarze 12.Kapok dabing na tułowiu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Fanc, świetne te muszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) @Fanc, takiej klimatycznej muszki dawno tu nie było Edytowane 14 Listopada 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Cieszę się, że Wam się podoba. Polecam też wypróbować jej skuteczność ☺️. Edytowane 13 Listopada 2019 przez Fanc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Latem na jakimś łąkowym odcinku muszę takiej muszki popróbować. Tam gdzie dużo różnych przypadkowych owadów ląduje w wodzie. Na lipienie już niestety nie bardzo, bo u mnie same niedobitki zostały Szkoda im pyski dziurawić.Fanc przepraszam najmocniej za pomyłkę z nickiem, niechcący mi się za dużo kliknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Oarscherl #16 Poproszę przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Oarscherl #16 Haczyk: #16 (ja użyłem Tunca Expert dry fly #16)Nić: Ultra Thread 70 fl.orangeOgonek: kilka promieni (8-12) pióra z kapki szyjnej. Tułów: dwa promienie pióra pawia. Jeżynka: długie pióro siodłowe koguta (małe z kapki szyjnej też się nada). 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Kilka muszek w świetle UV 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Mucha, której nazwy nieznam... ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Mucha, której nazwy nieznam... http://jerkbait.pl/topic/102024-jyhis-fly-edycja-ii-step-2-12/ Edytowane 16 Listopada 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 http://jerkbait.pl/topic/102024-jyhis-fly-edycja-ii-step-2-12/ https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=3OokpwVDQeo&feature=emb_logoPiotr tylko to mokre muchy, a ten mop jest suchy Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Pierwsze śliwki robaczywki Moja pierwsza szczuapkowa. Bucktail, craft fur, owca islandzka, angel hair, cristal flash. Wyszło 15cm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 A źeś naładował tam tego świecidełka ... co tam wsadziłeś pod spód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 To niebieskie to bucktail... akurat taki kolor mam więc poszedl na próbę na ogon. Świecidla jest odrobina wymiaszana z owcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Piotr tylko to mokre muchy, a ten mop jest suchy Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaTo już mam nazwę do tej muchy...????Jedną z much nazywam czszota, to teraz może być mop do kompletu???? Edytowane 16 Listopada 2019 przez Fanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Tiger zonker na nowych "Tungsten Turbo Tubes"od znanego wędkarza łososiowego. Tuby ciekawe, niestety mało starannie odlane. Kupiłem paczkę 10 szt. 4 będę musiał rozwiercić, bo zalecana rurka wewnętrzna nie pasuje????. Edytowane 19 Listopada 2019 przez Fanc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Tiger będzie ekstra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi