ezehiel Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dawno nie kręciłem. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zielona czapla. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Za dużo towaru w ogonku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Za dużo towaru w ogonku...Wiem Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Kolejny segmentowany streamer. Tym razem głowacz "Mini Boogie Man" 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 To ja z serii tych mniejszych #16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Ugrzązłem w sucharach na dłuższy czas.Kilka chruścików zawiązanych na Hanakach w rozmiarze 14 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Michał, co dałeś na jeżynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Nogę królika, który udaje nogę śnieżnego zająca ;-) Barwiona na brązowo, nawijana w pętli i strzyżona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 No właśnie... mam ten materiał na stanie i nie jestem pewien czy dobrze go używam. Jeśli sie nie mylę to na łapce sa trzy długości włosa. Używałem tej najdłuższej, widzę ze u Ciebie chyba jest ta pośrednia. Ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Cały włos jest w moim przekonaniu wartościowym materiałem. W zależności od tego co chcesz uzyskać na muszce, używasz do tego odpowiedniej jego części. Budując thorax, tak jak to widać w moim przypadku, używam włosa ciętego mniej więcej od połowy w górę wykorzystując końcówkę gęstego podbicia i cienkie końcówki. Nawijając sierść w pętli uzyskuję w ten sposób ładnie gęsto przygotowany pod strzyżenie stożek, który w efekcie końcowym, po "fryzjerze", nadaje muszce zamierzony kształt. Końcówki włosia, ta sztywna część, to wdzięczny materiał do budowy jeżynek czy skrzydełek w suchych muchach. Mam tutaj na myśli oryginalne łapy śnieżnego zająca, które znacząco się różnią od łap domowych królików czy nawet naszych dzikich zająców Różnice są widoczne zarówno pod względem struktury włosa, jak również jego długości grubości, że też o pływalności nie wspomnę. ;-)W załączniku zdjęcie na którym od lewej:- stopa naszego rodzimego dzikiego zająca.- stopa królika z hodowli - stopa zająca polarnego 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ja mam coś takiego Dłuższe włosy ładnie wychodzą w roli odnóży. Muszę jeszcze popracować z tym materiałem.Dziękuję za informację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Dobre są, zimowy królik hodowlany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dziwoląg 20cm+ w kolorach firetiger. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Witam.Po Rybomanii wzięło Cię na smocze ogony ? ... niezły kawał mięcha ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Kupiony bezpośrednio u Mirka Pieślaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Tym razem już coś pod pstrążki, hak Hanak 400BL #16, główka wolfram 3.0 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Tomek, trzymasz formę! ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Tomek, trzymasz formę! Dzięki Olo, ale to akurat prosta nimfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Chyba jednak przegiąłem z wielkością haka... a może nie? Wersja na sucho i na mokro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Hak jest ok, tylko nie wiem czy z ilością towaru nie przesadziłeś. Mucha fajna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Pasta jest dobrze. Dawaj 1/2 materiału będą lepiej latać. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Kolejne wynalzki ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Eleganckie muchy Fanc. Już na samą kapke miło popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 (edytowane) Dziękuję @Pasta, staram się. Ponoć te ładniejsze muchy są łowniejsze ???? Edytowane 9 Lutego 2020 przez Fanc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi