TomCast Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Dziś dla odmiany dwa spiderki w wiosennych rozmiarach, Hends Wet 200 #12 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Artykuły dla plastyków w Empiku i w szkolnych w Bierdonce, ale w owadzie to towar sezonowy. Chyba 12 arkuszy w róznych kolorach. W Empiku widziałem nawet pojedyńcze, ale lepiej kupić w zestawach. https://www.empik.com/pianka-rozne-kolory-panon-limited,p1050999425,szkolne-i-papiernicze-p Polecony przez Ciebie zestaw pianek nabyłem. Jutro może coś ukręcę. Dzięki raz jeszcze za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Jeszcze dwa, Hends Wet 200, #12 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Czy jest jakiś sposób, rodzaj pomiaru, narzędzie, szablon, nie wiem jak to nazwac, co sprawi, że będę wybierał właściwe pióra na jeżynkę? Czy po prostu wynika to z praktyki? Choć zakładam, że jest coś co pomaga zanim się tej praktyki nabędzie.Z góry dziękuję za odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Tak jest takie coś. Hook hackle gauge Ale najlepiej patrzeć na proporcje much.Z czasem będziesz lepiej dobierał. Oczywiście musisz mieć spory przerób ~ z 300 szt z wzoru lub lepiej. Ale nadal podstawą jest proporcja muchy bo haki niby te same numery mają, a inaczej wyglądają. https://www.google.com/search?q=hook+hackle+gauge&tbm=isch&ved=2ahUKEwjm1LDgmY_oAhXKuyoKHZlEC6MQ2-cCegQIABAC&oq=hook+hackle+gauge&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3...67713.74677..75670...2.0..0.111.1346.16j1......0....1.......5..35i362i39j35i39j0j0i67j0i30j0i19j0i5i30i19j0i8i30i19j0i13i5i30i19j0i8i13i30i19j30i10j33i10.mE5A77tw_ig&ei=LSlnXqaKBcr3qgGZia2YCg&bih=722&biw=412&client=ms-android-samsung-ss&prmd=isvn&hl=pl Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Czy jest jakiś sposób, rodzaj pomiaru, narzędzie, szablon, nie wiem jak to nazwac, co sprawi, że będę wybierał właściwe pióra na jeżynkę? Czy po prostu wynika to z praktyki? Choć zakładam, że jest coś co pomaga zanim się tej praktyki nabędzie.Z góry dziękuję za odpowiedź. Jest zasada, że długość jeżynki do suchej muchy powinna mieć długość około 1-1,5 długości rozwartości haka. W praktyce powinieneś wziąć piórko i przymierzać przed przykręceniem. Z czasem będziesz wiedział z którego miejsca z kapki piórka będą odpowiednie do wybranego haka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Nimfka #12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Wygląda jak kleszcz ujeżdżający nimfę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Daruj sobie złośliwość...https://www.shutterstock.com/pl/image-photo/mayfly-ecdyonurus-sp-larval-stadium-water-523844416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Randomrodmaker, a z czego robi się takie nożki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 To gotowa nakładka, pewnie gumowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 >JackTo materiał od hemingway's, można dokupić body ale wolę robić własne wersje odwłoka.Na temat skuteczności na razie się nie wypowiem, stosowałem do tej pory nóżki z kuropatwy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Przepraszam, że głupie pytania zadaje ale czy nożki z kuropatwy to są promienie pióra kuropatwy czy jeszcze coś innego? Jak się uzyskuje taki kształt? To naprawdę wygląda jak robal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Nóżki nimfy z pióra kuropatwy;) Robiłem to w taki sposób:https://youtu.be/nSC3aM3PW_0?t=532 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Wygląda jak kleszcz ujeżdżający nimfę...Hehehe :-D Przepraszam Paweł ale to bardzo trafne spostrzeżenie :-D Osobiście bardzo nie lubię wszelkiego rodzaju nakladek, gotowych body we fly-tying-u, ale w pewnych okolicznościach może to być oczywiście skuteczna kombinacja. Pozdrowionka i zdrówka!Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Trochę na temat nimf jętki http://www.namuche.pl/entomologia.php?mode=show&id=2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Hehehe :-D Przepraszam Paweł ale to bardzo trafne spostrzeżenie :-D Osobiście bardzo nie lubię wszelkiego rodzaju nakladek, gotowych body we fly-tying-u, ale w pewnych okolicznościach może to być oczywiście skuteczna kombinacja. Pozdrowionka i zdrówka!MarcinMarcin, jestem za zakazem squirmy na wodach P&L, natomiast czym się różni ta pochewka,(mocno podkręcona w porównaniu do gotowca) od stretchu z lakierem UV?Skuteczność sprawdzę, a co do kleszcza protestuję - ma o jedną parę odnóży więcej to raczej nimfa zaatakowana przez jakiegoś wir... Edytowane 14 Marca 2020 przez randomrodmaker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Varivas 2500 3X #8 lubie się czasem pobawić zdjęciami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Mniejsza na Mustad R74 2X #10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Skąď masz Mustatdy? Kiedyś kiedyś były jeszcze w fishclubie a już dawno nigdzie nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Skąď masz Mustatdy? Kiedyś kiedyś były jeszcze w fishclubie a już dawno nigdzie nie widziałem.Już wiesz gdzie są Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 O to musze podjechać i zobaczyć co tam mają. Dla mnie to najfajniejsze haki na jakich wiązałem mokre muchy. Mialem nawet zamysł z US sciągnąć ale mało sie nie oplaca a nie chcialem sie zawalać. Posilkowałem się Hendsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Skąď masz Mustatdy? Kiedyś kiedyś były jeszcze w fishclubie a już dawno nigdzie nie widziałem.Kupiłem dawno temu u Darka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Jaki to model tych mustadow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Tomek M jak robisz fotki, że masz takie fajne tło? Biały spod i później niebieskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi