Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

R74 to 4xL. Klasyk do strima a nie mokrej...

Ja tam Marian nie chcę się wymądrzać, ale chyba każdy ma świadomość, że nie jest przypadkiem w tych największych i najdłużej działających wytwórniach podział haków na streamerowe, do mokrych, suchych itd. O ile przykładowo niektóre nimfy fajnie wyglądają na streamerowych, to już mokre muszki, powiedzmy - średnio. No i nie tylko o sam wygląd przynęty chodzi. Kiedyś imitacje kiełży robiliśmy wyginając odpowiednio proste trzonki haków do mokrej. Przy dzisiejszym wyborze haczyków nie ma z tym najmniejszego problemu. A podpowiedzi w necie co do czego użyć jest multum.

Witam.

To że u Pana Staszka jest coś na stronie internetowej, nie oznacza wcale że ma to na sklepie jak i również że będzie to ewentualnie miał ... taka mała dygresja ...  :rolleyes:

Pozdrawiam.

To zawsze można sprawdzić pisząc lub dzwoniąc do sklepu. Może jednak coś tam w Wadowicach tych Mustadów zostało i Twój kolejny czarny scenariusz nie sprawdzi się. :) To też taka mała dygresja. Te R 74 jeszcze tu znalazłem: https://sklep.insel.pl/haczyki-mustad-ultra-point-r74-rozm-10-25-szt-p-3153.html

Ja rozgrzewam zapalniczką zwykły hak streamerowy i delikatnie podginam do kształtu jigowego. A jak mi się skończą to zamówię te:

https://mistpool.com/en/product/4135/ahrex-pr374-90-degree-bent-jig-streamer.html

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka