TomCast Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ja rozgrzewam zapalniczką zwykły hak streamerowy i delikatnie podginam do kształtu jigowego. A jak mi się skończą to zamówię te:https://mistpool.com/en/product/4135/ahrex-pr374-90-degree-bent-jig-streamer.html Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaMożna ale tak jest szybko i prosto, a co najważniejsze działa tak jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ja właśnie wolę trochę skrócić trzonek tych długich haków streamerowych. Ostatnio poszedłem całkowicie we wzory typu game changer- niesamowicie to pracuje, jak wobler. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Muchy łańcuszkowe Z ilu elementów je robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Te po prawej, najmniejsze strimy, 2 elementy, te większe 3. Drut 0,6mm nierdzewka, wcześniej sam giąłem w kombinerkach ale babole wychodziły. Teraz zaopatrzyłem się w taki specjalny przyrząd do robienia oczek- looper, nie wiem czy ma jakąś polską nazwę, i wychodzą super. Jeszcze wcześniej kupiłem gotowe elementy, fish spine chyba się nazywało. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Tu pierwsze próby z tą samą ideą tylko w wersji "Pike". 6 elementów, stopniowo wydłużanych, hak 4/0. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Tu pierwsze próby z tą samą ideą tylko w wersji "Pike". 6 elementów, stopniowo wydłużanych, hak 4/0. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaRobiłem.Przerost formy na treścią.Zbyt dużo pracy, a efekt taki sam jak przy normalnym streamerze. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Nie cytujemy zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Częściowo masz rację ale: - nie potrzebujesz do konstrukcji muchy długich materiałów i możesz wykorzystać "dywany" z krótszym włosiem.- możesz zastosować sztywniejsze włókna które się tak nie plączą np. kanekalon.- po braniu mucha nie wygląda jak jesień średniowiecza i nie wymaga rozczesywania, rozplątywania itp.- trudniejsza do zdemolowania- pozwala na większe wariacje kolorystyczne.- pracuje ciut inaczej co potrafi mieć znaczenie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (...) - pracuje ciut inaczej co potrafi mieć znaczenieW końcu nazwa skądś się wzięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 od czendżowania wyników gejma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Marian, ja to wiem. Ja patrzę z doświadczenia na przegubowce. Nakład pracy znacznie większy, a strata takiej muchy... prawie kij złamałem z wściekłości. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Marcin, mamy kwarantanne, czasu aż za dużo, bierz się za kręcenie i nie łam kija ;PPS. Ja gdzieś mam spinki, kupiłem czas temu od majfrendów ale zabij mnie nie mam pojęcia gdzie to wsadziłem Edytowane 25 Marca 2020 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Rzeczywiście roboty więcej przy takiej musze ale teraz czasu więcej na takie rzeczy, zwłaszcza od dzisiaj... Natomiast praca muchy inna niż tych tradycyjnie wiązanych. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Marcin, mamy kwarantanne, czasu aż za dużo, bierz się za kręcenie i nie łam kija ;PPS. Ja gdzieś mam spinki, kupiłem czas temu od majfrendów ale zabij mnie nie mam pojęcia gdzie to wsadziłem Mam co robić. Codziennie praktycznie po 12h w pracy. Nawet nie mam kiedy jechać na ryby. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 @tombrajderMożesz zrobić fotkę "szkieletu" tej konstrukcji. Np. ciąg 3 ogniw. Z góry dziękuję.Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Proszę Cię bardzo.W guglarce wystarczy wpisać Game Changer Fly i masz nawet filmiki z kręceniem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Wrzucę jutro jak wrócę z pracy. Tymczasem taki niby leszcz Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Serdecznie dziękuję koledzy za bardzo poglądowe fotki.☺Drut nierdzewke mam to podoginam elementy i spróbuję coś wykonac i na tym umotać.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Wrzucę jutro jak wrócę z pracy. Tymczasem taki niby leszcz LŁał! Podoba mi się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Kurcze musi to być mocno upierdliwe, motanie na czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Mnie osobiście takie rozwiązania nie przekonują. Jestem zwolennikiem prostych rozwiązań Ale przynęta ciekawa i musi fajnie pracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Tak analizując powyższe rozwiązania, to mozna zgodnoe z RAPR zastosować hak na początku i końcu muchy. (Tego projektu) ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Na klenia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Na kleniaJaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Chernobyl ant 4Chrabąszcz 6Dziś pójdą do wody Edytowane 27 Marca 2020 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi