hi tower Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Mi ostatnio po głowie chodzą Charnobyle na 2-kach... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Pięknie to brzmi Mi ostatnio po głowie chodzą Charnobyle na 2-kach... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Mi ostatnio po głowie chodzą Charnobyle na 2-kach... Ja też spróbuje ukręcić Ciekawe czy #6 da radę tym rzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Planuję podawać je #5-ką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Tym razem prostszy Bulkhead zgapiony od tego Pana w linku: https://youtu.be/hfmj6pJ1EOc Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Od razu mówię, że nie moja mucha, bardzo mi się podoba. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Tym razem prostszy Bulkhead zgapiony od tego Pana w linku: Fajne,tylko jak z rzucaniem przy takich mocno naładowanych materiałami muchach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Tym razem prostszy Bulkhead zgapiony od tego Pana w linku: https://youtu.be/hfmj6pJ1EOc Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaTeż się wzoruje jego pracami Super robota! Na główce to jakiś dubbing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dzięki. Głowa z Fuzzy Fiber z domieszką polarflasha zrobione w dubbing loop. Materiał taki sprężynujący i wychodzi fajny puchaty łeb. Rzuty dopiero w maju (oby) ale myślę, że linka Rio Pike #11 da radę Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Poza tym te poprzednie duże "łańcuszkowe" zrobione z polarflasha + trochę bucktaila do nastroszenia więc raczej rzuty 9tką też bez problemu. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Poza tym te poprzednie duże "łańcuszkowe" zrobione z polarflasha + trochę bucktaila do nastroszenia więc raczej rzuty 9tką też bez problemu. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaPytam bo łowię trochę szczupaki/sandacze na muchę zestawem #9 i przy tej mocy 8-9 godzinna sesja to jest max.co daję radę, a przy zestawie #11 to pewnie by było z 2-3 godziny krócej... O ile w Holandii czy Szwecji to nie ma znaczenia bo i w 2-3 godziny można fajnie połowić, to w Polsce (przeważnie) trzeba trochę dłużej pomachać żeby mieć jakieś sensowne wyniki.Dlatego ja preferuję spore muchy przewaznie 15-20cm.,ale niezbyt obfite.Ostatnia rybka, z końcówki sezonu w NL. Pozdrawiam Wobi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Jeśli to by była jednoręczna 11tka to na pewno masz rację. Ja łowię switchem11ft. #9 oburącz znad głowy linką 450 grain. Wtedy możesz cały dzień łowić bez zmęczenia. W wątku o szczupakach na muchę ten temat był poruszany. Choć w tym sezonie też czaję się na jakąś 9ft. #9 do mniejszych much bo lubię double haul Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Wobi, po co jest ta gumka na kołowrotku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Żeby się szpula przy wymachach nie obracała. Przypadłość niektórych modeli bez nawet minimalnej terkotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Też korzystam z tego rozwiązania z tym ze zaczepiam nie za rączkę kołowrotka a za jej przeciwwagę. Łatwiej szybko zsunąć gumkę, jakkolwiek by to zabrzmiało w przypadku dużej ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Na najbliższy czas jak znalazł z ostatniego kręcenia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Też korzystam z tego rozwiązania z tym ze zaczepiam nie za rączkę kołowrotka a za jej przeciwwagę. Łatwiej szybko zsunąć gumkę, jakkolwiek by to zabrzmiało w przypadku dużej ryby Ja stosuje gumki takiej mocy,że przy pierwszym odjeździe rybki 100+ same pękają Żeby się szpula przy wymachach nie obracała. Przypadłość niektórych modeli bez nawet minimalnej terkotki.Kołowrotek ma terkotkę ,ale tylko w jedna stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Nawet kołowrotek z dosyć solidną terkotką w 2 strony jak Ross potrafi zwijać linkę przy rzutach. Prawda taka, że im lepsze łożyska tym bardziej się zwija... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Czy będzie zwijał czy nie, to wystarczy wziąć go za obudowę i bujnąć w lewo/prawo. Jeśli szpula zaczyna się obracać, to nie ma siły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Zgadza się, bardziej chodziło mi o to, że nawet głośna i mocna terkotka przed tym nie chroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Ten problem występuje chyba tylko w dużych średnicach kołowrotków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Jest czas na dokręcenie much. Dziś kilka Woolly bugger`ów. Dociążona lametą bezołowiową. Dla nie których jeżynka może być zbyt bogata, ale ja lubię taką gęstą, fajnie w wodzie pracuje. Haki Hends BL700 #6 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Też trochę dłubie . Kilka moich bugger'ków, też mam tendencję do bogatych jeżynek i ciut przydługich ogonków To jedyne podobieństwo do pokazanych przez Tomka, do jego poziomu to mi jeszcze duuużo brakuje. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Janusz, to też kwesta materiałów. Do reszty dojdziesz. A Twoje są naprawdę udane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Janusz, to też kwesta materiałów. Do reszty dojdziesz. A Twoje są naprawdę udane Fakt, już zdążyłem się o tym przekonać, kolejne zakupy będą bardziej przemyślane. Z drugiej strony, w wodzie na mokro te różnice się zacierają takie trochę poprawione fotki, widać, że materiały nie do końca takie, nie żebym się usprawiedliwiał, ale 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi