Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Co was tak naszło na Wooly Bugger-ki ?Prawidłowo, im więcej klasyki tym lepiej ! Ja też w spokojnym tempie skończyłem pudełko z Wolly, tak jak u Tomka na Hends-ach BL 700, 6 i 8  :)

Pozdrowionka, zdrówka i dobrego dnia!

Marcin

post-45764-0-19174300-1585730130_thumb.jpg

post-45764-0-10211700-1585730146_thumb.jpg

post-45764-0-24683700-1585730155_thumb.jpg

post-45764-0-07574300-1585730167_thumb.jpg

Edytowane przez kleniarz
  • Like 5

Co was tak naszło na Wooly Bugger-ki ?Prawidłowo, im więcej klasyki tym lepiej ! Ja też w spokojnym tempie skończyłem pudełko z Wolly, tak jak u Tomka na Hends-ach BL 700, 6 i 8  :)

Pozdrowionka, zdrówka i dobrego dnia!

Marcin

Świetne haki, sam używam i nie mam zastrzeżeń:) 

• Like 1

Oj Radziu Radziu:) Niczego nie będę rozbierał , zawsze tak kręcę, na pracę nie narzekam i rybki też ale dzieki za sugestię i mily komentarz, że muszki ładne;) Cholera wygląda na to, że np. Barry Ord Clarke i sporo innych konkretnych krętaczy też nie wie jak ukrecic skutecznego Wooly :(

• Like 1

Też trochę dłubie . Kilka moich bugger'ków, też mam tendencję do bogatych jeżynek i ciut przydługich ogonków  ;) To jedyne podobieństwo do pokazanych przez Tomka, do jego poziomu to mi jeszcze duuużo brakuje.  :o

attachicon.gif Bugger_1.jpg   attachicon.gif Bugger_2.JPG

attachicon.gif Bugger_3.JPG

bardzo dobre buggery.

na bank beda z nich ryby

ps.

dla mnie to najlepszy wzor na pstragi.

zawsze mam na nie ryby

Edytowane przez peresada
  • Like 1

Oj Radziu Radziu:) Niczego nie będę rozbierał , zawsze tak kręcę, na pracę nie narzekam i rybki też ale dzieki za sugestię i mily komentarz, że muszki ładne;) Cholera wygląda na to, że np. Barry Ord Clarke i sporo innych konkretnych krętaczy też nie wie jak ukrecic skutecznego Wooly :(

Sprawdź jedną i drugą opcję i będziesz wiedział.

Wiem że ładniejsze są z końcówek,ale praca już znacznie gorsza.

Natomiast skuteczne to może być byle co.Nawet kawałek z koszulki wycięty i przywiązany do haczyka.

Edytowane przez Radek79

Radziu estetyka dla mnie jest równie istotna, no nie przełamię się do tych bocznych za cholerę w Wooly :-D Używam ich oczywiscie w wielu innych muchach, ale nigdy w Bugger-ach ;) Nie lubię przeladowanych much i zbyt bogatych jeżynek, taki mam styl. Piękne jest to że każdy ma inny I szanuję to;)Pozdrowionka I dobrego wieczoru, ja w UK w pracy bo niestety branza medyczna i zostań w domu mnie nie dotyczy...zdrowka!

Marcin

Edytowane przez kleniarz

Ktoś pomoże ?

Jaki materiał został użyty do zrobienia skrzelotchawek i odnóży  w tej nimfie ?

Powiedzcie mi proszę czy oo braniu taka mucha dalej zachowuje kształt i odnóża czy wygląda jak farfocle i trzeba nowa zakładać? Bo zastanawiam się czy trzeba być aż tak dokładnym przy kręceniu czy trzeba mniej więcej kształt i kolor zachować?

Ktoś pomoże ?

Jaki materiał został użyty do zrobienia skrzelotchawek i odnóży  w tej nimfie ?

Piotr, w linku masz sbs, wychodzi, że ogonek to struś a odnóża dalej nie wiadomo co  ;)  może pojedyncze promienie z lotek indyka ???

http://privat.bahnhof.se/wb790322/undersidor/flugbindning/lefteovers.htm

Edytowane przez Janusz Wałaszewski
  • Like 1