hi tower Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dziś coś pod zębatego, może już w maju da się połowić, teraz możemy sobie pudełka uzupełniać Hak 462BL #2/0 mucha ma 12 cmJednorazowy ogonek... Znaczy się do pierwszego brania szczupaka. Ja te silikony i inne wynalazki homemade z czepków odpuściłem. Szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Jednorazowy ogonek... Znaczy się do pierwszego brania szczupaka. Ja te silikony i inne wynalazki homemade z czepków odpuściłem. Szkoda nerwów.Ogonek wymienny A że już zacząłem szczupakowe, to lecę dalej Tu długość ok 14cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Brązka na haku #14 i główka 4 mm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) #16 Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez randomrodmaker 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Troszkę klasyki, Partridge & Orange, Varivas 2120WB #12 i Top Fly BR2100 #12 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Tomek.M k&k czyli klasyczne&kapitalne ! Pzdrrr. M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Tomek mnie zainspirował. Mniej klasycznie: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 I cos bardziej klasycznego - Leadwing Coatchman wet. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Również klasyka, Brązka z pomarańczawą dupką. U mnie chodzi cały rok zmieniają się tylko rozmiary. W tym roku tez działa ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Partridge & Olive tym razem na #14, zdjęcie trochę koloru nie oddaje, ale nie byłem w stanie z tego nic więcej wydusić 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Tomku przy tych spiderkach robisz jeżynkę z jednej połowy promieni pióra (odrywasz lewą stronę pióra)? Ja robilem z całego i według mnie wychodziła zbyt obfita, dopiero połówka pióra ładnie wyglądała. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Pasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Właśnie miałem Ci napisać, że tak robie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Quill bez lakieru uv. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Szybko się rozwalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Powoli zaczynam uzupełniać pudełko na nowy sezon, na początek muchy na pojedyńczym wzmocnionym haku 6/0. Długość 22-25 cm. Główny materiał slinky fiber, dodatki flash, snow runner. Muchy już po teście w wannie ładnie pracują i szybko tracą wodę po wyjęciu. Powstanie jeszcze kilka wariantów kolorystycznych a później ich odpowiedniki z dodatkowym hakiem na tytanie . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Taka mała ciekawostka, w niedzielę byłem na "moim" ciurku, fajnie brały jaziki, dokładnie rok wcześniej byłem również. Brały na duże nimfy (hak #8) jak na fotce niżej. zrobione dzisiaj, bo te z niedzieli urwałem, po urwaniu założyłem brązkę ze złotym kaskiem na haku #10 - bez brania, wyszperałem taką z wolframowym czerwonym kaskiem na haku #12 i brania wróciły. Czyli kask ma być czerwony a dupka jest nieistotna Oczywiście na "moim" ciurku, na innych łowiskach może być zupełnie inaczej. o ciurku i jazikach jest tutaj; http://jerkbait.pl/topic/16237-ciurki-siurki-i-strumyki/page-98 Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Janusz Wałaszewski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Powoli zaczynam uzupełniać pudełko na nowy sezon, na początek muchy na pojedyńczym wzmocnionym haku 6/0. Długość 22-25 cm. Główny materiał slinky fiber, dodatki flash, snow runner. Muchy już po teście w wannie ładnie pracują i szybko tracą wodę po wyjęciu. Powstanie jeszcze kilka wariantów kolorystycznych a później ich odpowiedniki z dodatkowym hakiem na tytanie . Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Szybko się rozwalają Na szczęście mi się to jeszcze nigdy nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Na szczęście mi się to jeszcze nigdy nie zdarzyło.Pstrągi fajnie to niszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Soft hackle wet na H260BL #14 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Domkowce na #8. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Hydropsyche nymph, BR2590 #8 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo26 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Piękne i skuteczne. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Szykuję się na rozpoczęcie szczupakowego sezonu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Szykuję się na rozpoczęcie szczupakowego sezonu Kiedyś też kupiłem te haki aby wykorzystać w "dozbrojkach" i... nie wiem co z nimi zrobić.Haki mają okropne proporcje i drut, ale widzę u Ciebie znalazły zastosowanie .Użyty materiał to owca islandzka? Jutro też siadam do szczupakowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi