Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź ale to za proste chciałbym ukręcić coś z syntetyków lub gumowych imitacji tułowia sam i potrzebuje info o materiale muchowym który się do tego nadaje

Ja używam veniarda lub rękawiczek chirurgicznych.

https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/veniard-natural-latex-sheet/s/12638

Europea... Cóż to za cudowny wzór. Uwielbiam! Choć widzę że u Kolegi trochę "oszukany" i podbity CdC... Zupełnie nie potrzebnie.

Biję się w piersi... Na swoje usprawiedliwienie mam ładnych parę tuzinów "po bożemu" zawiązanych, to żelazny arsenał obok Nelson's Caddis, Renaflua i EHC.

Pogoda jak na obrazku skłania do frywolnych eksperymentów, jak to CDC albo klinkowi dupy organzą okręcanie  :ph34r:

Swoją drogą odradzam pióra piersiowe kaczki krzyżówki konfekcjonowane przez Veniard, straszne siano. Leżało zeszłego lata dorodne truchło na mojej ulicy, pod oknem niemal, głupi się nie schyliłem...

Edytowane przez Marvin
  • Like 1

(...)

Pogoda jak na obrazku skłania do frywolnych eksperymentów, jak to CDC albo klinkowi dupy organzą okręcanie (...)

Sam jestem wyznawcą trzymania się oryginalnych receptur, ale w przypadku Klinka można zauważyć trend iż przestaje to być wzór jako taki. Teraz można to uznać za styl wiązania muchy ;)

• Like 1

Biję się w piersi... Na swoje usprawiedliwienie mam ładnych parę tuzinów "po bożemu" zawiązanych, to żelazny arsenał obok Nelson's Caddis, Renaflua i EHC.

Pogoda jak na obrazku skłania do frywolnych eksperymentów, jak to CDC albo klinkowi dupy organzą okręcanie  :ph34r:

Swoją drogą odradzam pióra piersiowe kaczki krzyżówki konfekcjonowane przez Veniard, straszne siano. Leżało zeszłego lata dorodne truchło na mojej ulicy, pod oknem niemal, głupi się nie schyliłem...

Czasami warto pogadać z myśliwymi i pióra mamy pierwyj sort. Bynajmniej ja tak postępuję.