jezier Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Ćwiczenia do świetnej książki Blane'a Chockletta (polecam)- craftfur s Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaŁadny stworek.Jakie shanki użyłes? Edytowane 5 Lutego 2021 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Według przepisu, czyli ogon 10mm-15mm-krotki hak chyba #4- 25mm-25mm- hak 1/0. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 PRZYNAJMNIEJ... Bynajmniej jest zaprzeczeniem... (taki mały Offtopic w ramach czystości języka) "Offtopic w ramach czystości języka"... Nice one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Taki głowacz GCh. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 A wygląda jak fredka ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Silver & silver 5cm na 10mm czernej metalowej tubie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Fajna mucha, do białego bardzo dobrze sprawdza mi się dodanie niebieskiego akcentu (flash, kulka dubbingu na tułowiu, pierwsza warstwa skrzydła).Jakie masz plany łososiowe w tym roku ?Ostatnio kolega podsunął mi ciekawy patent na małe główki - klei się nić za każdym razem po dowiązaniu nowej warstwy skrzydła + dodatkowo duża ilość kleju na główkę po zakończeniu wiązania. Po wyschnięciu główkę ucina się wraz z nicią pozostawiając tyle ile potrzeba. Szczególnie przydatne przy muchach ze skrzydełkami z lisa, TD czy innych materiałów, które powodują, że główka mocno rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 A wygląda jak fredka Siostra Ferdynanda Wspanialego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Siostra Ferdynanda Wspanialego ? Fretka Guzu Słownik robi mi numery cały czas, jak nie wyłapie to idzie bubel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Fajna mucha, do białego bardzo dobrze sprawdza mi się dodanie niebieskiego akcentu (flash, kulka dubbingu na tułowiu, pierwsza warstwa skrzydła).Jakie masz plany łososiowe w tym roku ?Ostatnio kolega podsunął mi ciekawy patent na małe główki - klei się nić za każdym razem po dowiązaniu nowej warstwy skrzydła + dodatkowo duża ilość kleju na główkę po zakończeniu wiązania. Po wyschnięciu główkę ucina się wraz z nicią pozostawiając tyle ile potrzeba. Szczególnie przydatne przy muchach ze skrzydełkami z lisa, TD czy innych materiałów, które powodują, że główka mocno rośnie.Dziękuję .Silver and Silver jest muchą ,która ma zniknąć w krystalicznie czystej wodzie i to w słoneczny dzień. Faktycznie zaleca się dodanie akcentu kolorystycznego niebieskiego, żółtego lub zielonego. Jakiego konkretnie ? Ma to być wybór wędkarza na konkretnym łowisku. Pattern powinien być ukręcony na BTT lub TTT FrodinFlies (nobody). Osobno robi się korpusy w w/w wariantach kolorystycznych lub po prostu dodaje kawałek kolorowej rurki. W najbliższym czasie raczej nie znajdę się nad wodą, gdzie taka mucha mogłaby się przydać. Dlatego też nie zainwestowałem w system Pana Frodina i kombinowałem z tego co mam . Przyznaje jednak, że to bardzo ciekawy patent. Co do planów łososiowych, to na razie żadnych konkretów. Jeśli obecna sytuacja się poprawi, to chciałbym odwiedzić Skandynawię. Znam ten patent , stosuje go we większości swoich much. Bardzo pomocne przy tubach US, nic się nie przesuwa i nie wypada tyle że tych się nie przytnie. Edytowane 12 Lutego 2021 przez Fanc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Taka żarówa, intruder plus zonker na shank-u. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) A wygląda jak fredka Złośliwiec!???? Edytowane 12 Lutego 2021 przez Paweł Bugajski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Mój pierwszy zoo cougar. W zeszłym roku egzemplarz podarowany przez nieznajomego dał mi 2 ładne ryby na Sanie, potem się rozpadł. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_256 Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Klika moich dziwolągów... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Prosty comparadun jako odmiana od wszędobylskiego cdc. Edytowane 21 Lutego 2021 przez jezier 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Skoro kupiłem już odpowiednie haki ahrex tp650 (prawie pół roku temu) to kalecze pierwsze D&D. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 W tego typu muchach d&d za prace głównie odpowiada przystrzyżona odpowiednio główka z sarny, w mniejszej roli hak. Swoją droga używam tp650 do glowaczy na ciężkich główkach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) No racja ale wygięcie trzonka też ponoć swoje robi. Próbowałem giąć Partridge ale pękały, pewnie powinienem je wcześniej podgrzać. Edytowane 23 Lutego 2021 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Takie tam kombinacje z peecock body feather. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Coś na koniec dnia ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Ciekawy jestem czy jazie i klenie zasmakują w tej muszce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Myslę że na 200%Zrób kilka wariantów z róznym kolorem i sukces murowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Dwie proste ale skuteczne nimfy na wiosennego pstrąga. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Jeszcze coś co jest skuteczne praktycznie przez cały sezon. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi