Acho Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Witam, Tomku, podpuściłeś mnie swoim postem . Wczoraj też robiłem podobne wzory - lubię połączenie Yarn'u i bażanta, dodałem wiewiórkę w dwóch kolorach i kuropatwę. Wariant kolorystyczny w złotej oliwce jest jednym z moich faworytów. Pozdrawiam,Bartek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Starannie wykonana Bartku, widać dobry warsztat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Jakie wielkości haków w powyższych muchach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Starannie wykonana Bartku, widać dobry warsztat Dziękuję Tomku za słowa uznania - bardzo mi miło . Jakie wielkości haków w powyższych muchach?Top Fly 335 BL #12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 A tu coś, co zawsze dorabiam na Wiślane klenie i jazie, które lada moment powinny pojawiać się w moich ulubionych miejscach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Zulusek zawsze dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Nie chcę zakładać nowego tematu ale czy któryś z kolegów z powodzeniem próbował łowić pstrągi na imitację myszy polnej / innego gryzonia? Był bym wdzięczny za jakieś rady na priv lub zdjęcia sprawdzonych wzorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Dostałem od przyjaciela takie pióra jakich mi brakowało, więc ukręciłem klasycznego RedTag`a Wet. Wyszło całkiem dobrze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 (...)więc ukręciłem klasycznego RedTag`a Wet. Wyszło całkiem dobrze Klasyczny nie ma przewijki. A żeby było całkiem dobrze to trzeba by odchudzić jeżynkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Powiedzcie mi, ten czerwony ogonek coś imituje czy jest to jedynie "celownik czy prowokator"?Zastanawiam się np. nad innym ogonkiem który mógłby imitować wylinkę. Kolorystyka i wielkość tych much pasuje mi pod kwietniowe jętki które płynął Sanem. Może gdyby zastosował bogaty ogonek w kolorze ciemno brązowym, brunatnym do tego pstrokatym to byłoby idealna imitacja tego co wychodzi z wylinki i płynie Sanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Klasyczny nie ma przewijki. A żeby było całkiem dobrze to trzeba by odchudzić jeżynkę Święta racja, nie wiem o czym myślałem kręcąc muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Klasyczny nie ma przewijki. A żeby było całkiem dobrze to trzeba by odchudzić jeżynkę Otóż drogi wielkoludzie na przestrzeni dziejów tego wzoru, posiadał on nie tylko przewijkę,ale i złotą skuwkę między ogonkiem a tułowiem. ;-)Tak że byłbym bardzo ostrożny w wyrażaniu takich radykalnych opini...Przewijki nie posiadał Coch-Y-Bonddu, ale nie posiadał też czerwonego ogonka i był suchą muchą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Otóż drogi wielkoludzie na przestrzeni dziejów tego wzoru, posiadał on nie tylko przewijkę,ale i złotą skuwkę między ogonkiem a tułowiem. ;-)(...)To może powinienem zaznaczyć że za "The Fly Tying Bible" RT nie ma przewijki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Buzzer na wzór Davie`go, ale ciut innych materiałów. Takie kolory są w tej chwili skuteczne u mnie nad jeziorkami. Klenie je uwielbiają. Ryb nie wrzucam bo po niżej 40cm więc nie ma limitu forumowego. Ale to pierwszy dzień, bardzo zimny z rana, będzie lepiej, liczę że trafią się takie pod 50 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Jeszcze kilka i niezbędnik gotowy???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Quill Gordon v. (nie mam wood ducka ) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Muszę zająć czymś głowę :/ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Moje pierwsze piankowe muszki niedługo będę musiał testy przeprowadzić ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Bez nuk? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Bez nuk?A to nie wiesz że miucha bez nuk nie ucieka ;P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Bez nogóf mogą być, szczególnie w małych rozmiarach. Ale te odstające pianki bym superglue podoklejał do grzbietów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 A na jakich hakach wiążecie piankowce na większego klenia? Do suchej czy grubszy drut? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 A na jakich hakach wiążecie piankowce na większego klenia? Do suchej czy grubszy drut? Zwykły Gamak F11 w rozmiarze #4-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Bez nogóf mogą być, szczególnie w małych rozmiarach. Ale te odstające pianki bym superglue podoklejał do grzbietów.Dzięki za radę jakoś może spróbuję je szelakiem podleić. I tak bez nuk zrobiłem bo nie miałem pomysłu z czego,a potem gdzieś na filmiku z neta zobaczyłem że można z gumki recepturki,ale Będę musiał kupić jakiś materiał na nogi do muszę podpowiecie jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Np. takie : Grizzly Barred Rubber Legs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi