Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi, ten czerwony ogonek coś imituje czy jest to jedynie "celownik czy prowokator"?

Zastanawiam się np. nad innym ogonkiem który mógłby imitować wylinkę. Kolorystyka i wielkość tych much pasuje mi pod kwietniowe jętki które płynął Sanem. Może gdyby zastosował bogaty ogonek w kolorze ciemno brązowym, brunatnym do tego pstrokatym to byłoby idealna imitacja tego co wychodzi z wylinki i płynie Sanem.

Klasyczny nie ma przewijki. A żeby było całkiem dobrze to trzeba by odchudzić jeżynkę ;)

Otóż drogi wielkoludzie na przestrzeni dziejów tego wzoru, posiadał on nie tylko przewijkę,ale i złotą skuwkę między ogonkiem a tułowiem. ;-)

Tak że byłbym bardzo ostrożny w wyrażaniu takich radykalnych opini...

Przewijki nie posiadał Coch-Y-Bonddu, ale nie posiadał też czerwonego ogonka i był suchą muchą...

• Like 1

Buzzer na wzór Davie`go, ale ciut innych materiałów. Takie kolory są w tej chwili skuteczne u mnie nad jeziorkami. Klenie je uwielbiają. Ryb nie wrzucam bo po niżej 40cm więc nie ma limitu forumowego. Ale to pierwszy dzień, bardzo zimny z rana, będzie lepiej, liczę że trafią się takie pod 50 cm :)

post-46206-0-75493600-1616933771_thumb.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Bez nogóf mogą być, szczególnie w małych rozmiarach. Ale te odstające pianki bym superglue podoklejał do grzbietów.

Dzięki za radę jakoś może spróbuję je szelakiem podleić. I tak bez nuk zrobiłem bo nie miałem pomysłu z czego,a potem gdzieś na filmiku z neta zobaczyłem że można z gumki recepturki,ale Będę musiał kupić jakiś materiał na nogi do muszę podpowiecie jaki