nati Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Alga i Gnom jeszcze się nie doczekały muchowego wcielenia Witam Przykro prawie, ale tylko prawie i jednak muszę rozczarować, otóż już dawno się doczekały w formie muchy Jona Cave z Florydy, wzór nazywa się Wobbler i należy do słonowodnych klasyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2022 Nic ciekawego byś nie zobaczył,.... Wrzuc fote to Ci powiem czy nic ciekawego. Ostatniej jesieni odkrylem, a wlasciwie zostal mi pokazany Griffins Gnat. Zapewne dla wielu to nic nadzwyczajnego, a dla mnie odkrycie. Poza tym jesli nie pokazesz wzorcow to nie pozostanie Ci nic innego jak narzekanie na teczowe pedalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 No tak - w aktualnie istniejącej cywilizacji, rozmowy bez obrazków tracą sens. Dlatego ja nie istnieję,, w wystawkach oraz galeriach, podobnie jak tajemna zawartość moich pudełeczek A jak przymykasz oczy, to nie potrafisz sam sobie wyobrazić muchy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Przyszło powiadomienie o aktywności w wątku. Z nadzieją że chłopaki coś ciekawego ukręcili zaglądam na forum. Niestety to tylko wszechobecna g.burza.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 Przestańcie karmić trola. Kurła kiedyś to było a teraz to nima. Kiedyś to byli czasy a teraz nima czasu. O Panie za faraona to było wędkarstwo, ręcyma człowiek ryby łapał a tera to powymyślały jakieś wędki, żyłki, przynęty. Dajta spokój, kto to słyszał? Wchodzę w wątek popatrzeć na muszki, poczytać przydatnych informacji a tu wybija jakieś gó..o. Załóżcie sobie proszę wątek do wylewania żalów (proponuję nazwę: "Panie kurła kiedyś to było") i nie zaśmiecajcie go bezsensownymi dla tego wątku dyskusjami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 No tak - w aktualnie istniejącej cywilizacji, rozmowy bez obrazków tracą sens. Dlatego ja nie istnieję,, w wystawkach oraz galeriach, podobnie jak tajemna zawartość moich pudełeczek A jak przymykasz oczy, to nie potrafisz sam sobie wyobrazić muchy? Jak przymykam oczy to widze lekarstwo na raka, na aids, widze tez numery totolotka, widze przepis na rosol idealny, ale tak jak Tobie nie chce mi sie o tym pisac, a tym bardziej pokazywac zdjec, czy schematow. Masz racje, nie warto, co to wniesie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Wieki temu, za głębokiej komuny, potrafiliśmy jakoś odszyfrować i wydedukować ze strzępków informacji sens i zawartość tego wszystkiego co się fly fishingiem zowie. A teraz, w czasach "pokoloruj mikołaja", wygląda jakoby nic nie było wystarczająco jasno objaśnione.. Zajrzyj na poniekąd sztandarowe forum ff, a zobaczysz tam to zagubienie w całej jaskrawości. Non stop, nieustająco.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Wieki temu, za głębokiej komuny, potrafiliśmy jakoś odszyfrować i wydedukować ze strzępków informacji sens i zawartość tego wszystkiego co się fly fishingiem zowie. A teraz, w czasach "pokoloruj mikołaja", wygląda jakoby nic nie było wystarczająco jasno objaśnione.. Zajrzyj na poniekąd sztandarowe forum ff, a zobaczysz tam to zagubienie w całej jaskrawości. Non stop, nieustająco.. Nie musze tam zagladac, wystarczy, ze zamkne oczy i sobie wyobraze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Trochę robactwa na wzdręgi, a przy okazji przydadzą się na Wisłę 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Paskudne ( w pozytywnym znaczeniu tego słowa, o ile można się tak wyrazić) Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Trochę robactwa na wzdręgi, a przy okazji przydadzą się na Wisłę Super. Zdradziłbyś technikę wykonania lub napisał jakich materiałów użyłeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Super. Zdradziłbyś technikę wykonania lub napisał jakich materiałów użyłeś. PozdrawiamMateriał to natural latex firmy Veniard. Pasek 0,5mm nawinięty od kolanka w stronę oczka i przewinięty żyłką. Całość pokryta cieniutką warstwą elastycznego lakieru uv. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Super. Zdradziłbyś technikę wykonania lub napisał jakich materiałów użyłeś. PozdrawiamTechnika Dawid raczej bardzo prosta. https://www.flies-stepbystep.com/sztuczne-muchy/emergery/pupa-chruscika/Aktualnie u nas oryginalny Veniard tylko w Fishing-mart. Ale masz bliżej. Tylko daj znać kiedy i gdzie chciałbyś odebrać. Mam tego chyba sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Materiał to natural latex firmy Veniard. Pasek 0,5mm nawinięty od kolanka w stronę oczka i przewinięty żyłką. Całość pokryta cieniutką warstwą elastycznego lakieru uv.Ale dałem plamę, miało być 0,5cm ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 "Ale dałem plamę, miało być 0,5cm".------No właśnie. Tak czytam i myślę jak uciąłeś pasek 0.5mm. Wytłumaczyłem sobie że może chodziło o grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Chrusty już zaczęły wyloty. Tułów i spód skrzydła z antronu w kolorze jaki widziałem nad wodą. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) Piankowiec i prawie klasyka . Edytowane 8 Maja 2022 przez Pisarz.......ewski Piotr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) Ostatnio klenie z mojej wody totalnie mnie olewają, ale rzuć takiemu kwiat mlecza, a zniknie zanim się obejrzysz Więc zrobiłem takie jaskrawe chrusty. Ciekawe czy i tym razem będą je omijać.... Edytowane 13 Maja 2022 przez Tomek.M 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) . Edytowane 18 Maja 2022 przez Pisarz.......ewski Piotr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Nadszedł czas wylotu mrówek, więc trzeba dorobić trochę suchych imitacji. #14 i #10 będą optymalne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Namierzyłem duże klenie, żuczek na #8 powinien być ok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Namierzyłem duże klenie, żuczek na #8 powinien być ok Nie wiem jakie zwyczaje mają mazowieckie klenie, ale #8 to na moich rzekach zbiera narybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Na "moich" mazowieckich metach #6 to minimum by do żuka nie startowała sieczka poniżej 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Na "moich" mazowieckich metach #6 to minimum by do żuka nie startowała sieczka poniżej 25 cm Ja robię na #4 a i tak zdarza się glut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Witam.Robię żuki z butelek po napojach na sumowych hakach 5/0 ... jeszcze nic nie złapałem - metrowego klenia nie spotkałem do tej pory, ale przynajmniej młodzież 50-60 cm się nie czepia ... Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi