hi tower Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Panowie ktoś poleci sprawdzone haki do dużych much szczupakowych? Jakaś alternatywa dla ahrexa? Gamak Worm 36 w dużych rozmiarach np. 6/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemaz Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 (edytowane) Haki aberdeen. Tylko ich używam i jestem zadowolony. Moje jedyne muchy na szczupaki to Lefty's Deceiver. I tylko tyle. Uważam ten wzór Lefty za odpowiednik wahadłówki Algi w spinningu. Jeśli w wodzie jest szczupak to go wyciągnie. https://www.ebay.com/itm/255063728502?hash=item3b62fba176:g:vMoAAOSwB5pg~sSH&var=555034988784 Edytowane 8 Września 2022 przez kemaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (...) Moje jedyne muchy na szczupaki to Lefty's Deceiver. I tylko tyle. Uważam ten wzór Lefty za odpowiednik wahadłówki Algi w spinningu. Jeśli w wodzie jest szczupak to go wyciągnie. Bardzo lubię ten wzór i kilka razy fajnie na niego połowiłem. Ale trudno znaleźć odpowiednie pióra do much 20cm+... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemaz Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 (edytowane) Moje największe muchy to 20cm. Pióra białe brałem kilka lat temu z jakiegoś duńskiego(chyba) sklepu( na forum ktoś polecał przy dyskusji o marnej jakości w polskich sklepach). Cały kogut - przez dwie zimy narobiłem much w różnych rozmiarach na lata. Edytowane 9 Września 2022 przez kemaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Sprawdzony wzór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Moje największe muchy to 20cm. Pióra białe brałem kilka lat temu z jakiegoś duńskiego(chyba) sklepu( na forum ktoś polecał przy dyskusji o marnej jakości w polskich sklepach). Cały kogut - przez dwie zimy narobiłem much w różnych rozmiarach na lata. Mógłbyś podzielić się linkiem do sklepu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemaz Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 (edytowane) Mógłbyś podzielić się linkiem do sklepu ? To chyba byl http://www.fluebinding.nu/ a widze ze teraz zmieniono na https://nordicanglers.com/ Edytowane 27 Września 2022 przez kemaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 To chyba byl http://www.fluebinding.nu/ a widze ze teraz zmieniono na https://nordicanglers.com/Jestes pewien, ze to bylo .nu? Bo fluebinding to krecenie much po norwesku. Moze to:https://fluebinderne.no/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemaz Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Wyszukaj na forum - jest kilka postow z http://www.fluebinding.nu/+ google znajduje Edytowane 1 Października 2022 przez kemaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 (edytowane) Ostatnio dosyc mocno ćwiczę soft hackle. Ten wzór działa dobrze i na teczki i na browny. Bazant i kura na 14stce Edytowane 8 Października 2022 przez peresada 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Dorzucę jeszcze rybę która siadła na tą muchę 20min temu. 65 cm Sent from my SM-G781W using Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Co to za "kura"? Bażanta? Oczywiście o jeżynkę chodzi z tego co widzę. Czy "zwykła domowa"? Kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) Nie, kura czyli piórko z hen saddle cape.Taki skrót, kolor naturalny. Do soft hackle wystarczy. Nie wydaje fortuny na kuropatwę. Kura dużo tańsza a rybą i tak nie robi różnicy Sent from my SM-G781W using Tapatalk Edytowane 15 Października 2022 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Ok, rozumiem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Perch 10cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Muchy typu jerkbait 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Kilka streamerków 6-7cm na wiosenne okonie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Ładne, niektóre to widzę że i małego tarpona by utrzymały.Jakich materiałów użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Icelandic Sheep Hair, Crystal Flash, Ice Wing Fibre, Angel Hair, Hemingway’s Streamer Fibers, Hareline Ice Fur, Hends Nylon Hair Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Ładne, niektóre to widzę że i małego tarpona by utrzymały.Jakich materiałów użyłeś?Na wielkościowo zbliżone, w tym sezonie, łowiłem nasze "tarpony" - 70+ na muchówce, w rzece, już ładnie chodzi. Szczubełki i okonie też meldowały "lubię to". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Tomek jaki rozmiar i seria haka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 Tomek jaki rozmiar i seria haka ?Większość to haki do czeburaszek, takie miałem pod ręką, bodajze nr6. Dwa są tylko karpiowe ownery chyba nr2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Zonker na steelheady. W jedynym słusznym kolorze. Co prawda do jesieni jeszcze trochę czasu, ale już się zbroję[emoji1787] Sent from my SM-G781W using Tapatalk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Cześć, czym łączysz hak z shankiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 fireline 30LB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi