Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Haki aberdeen. Tylko ich używam i jestem zadowolony. Moje jedyne muchy na szczupaki to Lefty's Deceiver. I tylko tyle. Uważam ten wzór Lefty za odpowiednik wahadłówki Algi w spinningu. Jeśli w wodzie jest szczupak to go wyciągnie.

https://www.ebay.com/itm/255063728502?hash=item3b62fba176:g:vMoAAOSwB5pg~sSH&var=555034988784

Edytowane przez kemaz

(...) Moje jedyne muchy na szczupaki to Lefty's Deceiver. I tylko tyle. Uważam ten wzór Lefty za odpowiednik wahadłówki Algi w spinningu. Jeśli w wodzie jest szczupak to go wyciągnie.

Bardzo lubię ten wzór i kilka razy fajnie na niego połowiłem. Ale trudno znaleźć odpowiednie pióra do much 20cm+...

Moje największe muchy to 20cm. Pióra białe brałem kilka lat temu z jakiegoś duńskiego(chyba) sklepu( na forum ktoś polecał przy dyskusji o marnej jakości w polskich sklepach). Cały kogut - przez dwie zimy narobiłem much w różnych rozmiarach na lata. 

Edytowane przez kemaz

• 2 tygodnie później...

Moje największe muchy to 20cm. Pióra białe brałem kilka lat temu z jakiegoś duńskiego(chyba) sklepu( na forum ktoś polecał przy dyskusji o marnej jakości w polskich sklepach). Cały kogut - przez dwie zimy narobiłem much w różnych rozmiarach na lata. 

Mógłbyś podzielić się linkiem do sklepu ?

Nie, kura czyli piórko z hen saddle cape.

Taki skrót, kolor naturalny. Do soft hackle wystarczy. Nie wydaje fortuny na kuropatwę. Kura dużo tańsza a rybą i tak nie robi różnicy

Sent from my SM-G781W using Tapatalk

4fccbcab96b45559cb4b465569fa7062.jpg

Edytowane przez peresada

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...