peresada Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Taka mała, na shenku 15mm Sent from my SM-G781W using Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Ciekawy jestem, czy na wiosnę będą skuteczne? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Ciekawe... Wyglądają rewelacyjnie co niestety nie zawsze oznacza że będą skuteczne. Jak by nie patrzeć to wylęg jako pokarm dostępny dla ryb w rzece jest mocno ograniczony czaowo jak i przestrzennie.W swoim pudełku mam kilka klasycznych Alevin-ów, ale przyznam że nigdy nie były moczone... Może to błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Dlatego też postanowiłem to sprawdzić. Ciekawi mnie też, czy i jeśli w ogóle będą skuteczne, to tylko w okresie wylęgu, czy również w innym czasie. Sprawdzę i podzielę się wiedzą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Cześć, czy ktoś rozpoznaje co to za pióra? Znalezione nad wodą. Na zdjęciu są przycięte, pierwotnie miały ponad 20 cm. Początkowo myślałem że kormoran bo są na tym zbiorniku ale po analizie zdjęć to raczej nie kormoran. Fajne długie promienie, na razie ładne nimfki z tego wychodzą, na próbę zrobię też jakiś tułowik suchej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Miałem kiedyś coś podobnego od Kumpla i pochodziło z dużej sowy, puchacza. Miękkie promienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Mam dla porównania pióra sowy i to też raczej nie to. Pióra znalezione na brzegu dużej zaporowki, raczej obstawiam jakieś ptactwo wodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Obstawiam, że to bąk Cześć, czy ktoś rozpoznaje co to za pióra? Znalezione nad wodą. Na zdjęciu są przycięte, pierwotnie miały ponad 20 cm. Początkowo myślałem że kormoran bo są na tym zbiorniku ale po analizie zdjęć to raczej nie kormoran. Fajne długie promienie, na razie ładne nimfki z tego wychodzą, na próbę zrobię też jakiś tułowik suchej. Compress_20230108_205032_2316.jpg Compress_20230108_205032_2105.jpg Compress_20230108_205031_1905.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Chybiło Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Obstawiam, że to bąk choć mogę się mylić....przyznam narabiam trochę różnymi piórami i trochę mnie to zaintrygowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 To może być lotka drugiego rzędu któregoś z drapieżników, Również sowy. W każdym razie na małe sanowe zdecydowanie się nadaje. Chyba Piotrze zgodzisz się? Tu podobna myszołowa. https://pl.wikipedia.org/wiki/Lotki_(ornitologia)#/media/Plik:Buteo_buteo_primary_secondary.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) To może być lotka drugiego rzędu sowy. W każdym razie na małe sanowe zdecydowanie się nadaje. Chyba Piotrze zgodzisz się? Ta druga chyba myszołowa. https://pl.wikipedia...y_secondary.jpg Edytowane 17 Stycznia 2023 przez jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Cętkowanych piór sowy mają całkiem sporo i są bajecznie miękkie. Stawiałbym na puszczyka http://forumpiora.feen.pl/viewtopic.php?t=286 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Cętkowanych piór sowy mają całkiem sporo i są bajecznie miękkie. Stawiałbym na puszczyka http://forumpiora.feen.pl/viewtopic.php?t=286Te nakrapiane rzeczywiście są podobne. Zatem komisyjnie - puszczyk Bardzo fajny materiał do muszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) Patrząc na zdjęcie to pióro ma bardzo długie promienie i chyba bardzo miękkie.Sterówka,czy lotka pierwszego rzędu odpada. Edytowane 17 Stycznia 2023 przez Radek79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Zima , to dobry czas żeby pouzupełniać pudełka. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Piankowy konik polny. Model 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 A co mu urosło pod brzuchem Jakiś biały twór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 A co mu urosło pod brzuchem Jakiś biały twór Tomek W 2023 r takie mają być na polach , łąkach i innych mazowieckich areałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Tomek W 2023 r takie mają być na polach , łąkach i innych mazowieckich areałach. Takie po Roudup-owe czy po prostu GMO? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Piankowy konik polny. Model 2023 Jeśli chodzi o nóżki z pasków pianki to słabo się ten patent sprawdza. Szybko się gubią. Polecam jednak gumki i wzór Morish Hoper. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Takie po Roudup-owe czy po prostu GMO? Po Rondapie , to by cały zbielał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 Pomny koleżeńskich napomnień , ciut zmodyfikowałem swojego hoppera. Teraz taki , chyba trochę bardziej koszerny lub jak kto woli prawilny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2023 (edytowane) U mnie późne lato to czas hopper dropper. Czyli konik ( jest ich tu masa) a pod spodem nimfa ( najczęściej caddis pupa) Używam prostych wzorów takich jak ten.Działają bezbłędnie Pozdrówka Sent from my SM-G781W using Tapatalk Edytowane 26 Lutego 2023 przez peresada 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Mój pierwszy maszkaron. Wzór z YT. StreamerHak: Wizard S1 #4Główka: Cone Head 4,8 mm, sierść zimowa sarny kolor naturalBody: lameta ołowiana 0,7mm, Nić UNI 3/0 Brown, chenille sparkle gold, drut miedzianyOgonek: Marabut red imitacja, zonker olive dark brown 2,5 mm Tylko proszę sie nie śmiać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Mój pierwszy maszkaron. Wzór z YT. StreamerHak: Wizard S1 #4Główka: Cone Head 4,8 mm, sierść zimowa sarny kolor naturalBody: lameta ołowiana 0,7mm, Nić UNI 3/0 Brown, chenille sparkle gold, drut miedzianyOgonek: Marabut red imitacja, zonker olive dark brown 2,5 mm Tylko proszę sie nie śmiać.Czemu maszkaron? Fajna mucha o sylwetce najeżonego kojota ????. Ryby będą brały. Dostrzegam jednak ryzyko, że marabut będzie się zawijał za kolanko, a to podczas łowienia jest irytujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi