TomCast Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 Dubbing to moja mieszanka z 3 różnych, Przewinięte niebiesko różowym flashem. Jeżynka z brązowej kapki Metza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Hak jakiś kiełżowy? Podgrubiony? Czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 Arku, raczej nie pogrubiony. Po prostu zdjecie w makro. Zrób fotę muchy na #24 (tak wiem takie haki nie istnieją bo ja ich nie widzę ) to będzie wyglądał jak gwóźdź 5calowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Hak jakiś kiełżowy? Podgrubiony? Czy coś innego?Arku, to takie haki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Ok. Dziękuje. Może fotka zrobiona trochę pod skosem i dlatego wyglądało mi na hak (kształt) kiełżowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2024 Bateria na następne łowienie, dwa rodzaje haków. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Takie jętki na jutro. Może wzdręgi będą chętne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Taki nietypowe stimerek jak na moją okolicę. Na shanku 20mmSzop, marabut, dwa piórka grizzly i jungle cock. Jako że zima chyba już dała sobie spokój to wypróbuję w weekend :-) Sent from my Pixel 7a using Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 A tu już taki standard na moją rzeką ( duża populacja głowacza)Poprobujemy w weekend Sent from my Pixel 7a using Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Wzdręgi zaczęły wychodzić do suchych, trzeba dorobić porcję na najbliższe dni 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 no i wojna w domu bo pociąłeś małżonce ostatnie rajstopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Pewnie by była, ale ma ich tyle, że raczej się nie zorientuje ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Witam.Tomek, kulkę styropianu w rajtkach wiążesz osobno najpierw i potem do muchy czy jakoś na bieżąco, budując samą muchę ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 (edytowane) Wkładam kulkę w pończochę (ważne żeby była jak najcieńsza) zwijam ze dwa trzy razy w palcach i przywiązuje do haka. Nigdy nie robiłem kulki wcześniej, nie widzę w tym sensu żeby aż tak się bawić Aha i kulkę mocuje jako pierwsza, później buduje muchę. Edytowane 16 Marca 2024 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Przydają się różne zestawienia kolorów. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 I jeszcze z wykorzystaniem haczyka jigowego, tak też można 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Sprawdzone wzory streamerów na płyciznach. Długość 12-14cm. Haki 1/0 i 2/0. Fajnie sprawdzają się z czeburaszką. Muszę jeszcze poćwiczyć z ilością materiału. Rybom na pewno to nie przeszkadza ale za szybko ubywa zapasów:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Klasyczna na #12 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Łoooo panie!!!! Prawilny zajec na jezynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Ciekawe czy wzdręgi będą w tym gustować ;P 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Caddis pupa, #12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2024 Red Tag Wet Fly #12 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 (edytowane) Wiąże squidro. Za 3 tygodnie będę próbował spotkać się z wiosennym steelheadem. Planujemy walczyć blisko oceanu, to i muchy w kolorach "morskich" czyli różowy, perła i pomarańcz. Liczę że uda mi się przynajmniej zaliczyć kontakt, bo te wiosenne stalki to bardzo trudny temat... Edytowane 27 Marca 2024 przez peresada 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Red Tag Wet Fly #12Robię trzecie podejście do tej Twojej muchy... Powiększam, zmniejszam, gapię się po kilka minut i cały czas mi coś nie leży. Tylko nie mogę zdefiniować co. Może jeżynka za długa, a może tułów za cienki? Może to przewijka kuje w oczy? Tylko że to detale, a mucha mi nie podchodzi po całości. Jak by pokłóciła się z haczykiem na którym jest zamotana i ma focha... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Srebrna przewijka Ci Tałer nie pasuje Gdyby była złota i nawet dodana złota końcówka pod ogonkiem to byłoby lepiej No i może minimalnie rzadsza i ciut krótsza jeżynka. Ot tak sięgająca do końcówki ostrza...Zreszztą Red Tag najlepiej wygląda na hakach Short. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi