Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Na wodzie jeszcze nie łowiłem imitacją plujki ale z tego co wyczytałem na forach muchowych jest to mucha skuteczna.W lecie testy.Stosunkowo prosta do ukręcenia,materiały gąbka szara i czarna,pióro pawia na przewijkę a na nóżki dałem koński włos z ogona.Nawiasem mówiąc nie wiedziałem że to zwierzak tak wrażliwy,normalnie podskoczył jak mu dziabnąłem tego kudła i tak na mnie patrzy teraz nie ufnie. :unsure:

Bujo- a ta 14-ka to taka normalna 14-ka?

Bo jętki majowe są trochę wieksze.Pomijam fakt,ze na majówkę łowię w czerwcu,to wiążę je na 8 lub 6.Najbardziej lubię Gamakatsu F-11,F-31 lub F-314.Wieziałem też jętki na streamerowych T10-3H nr 6.

Nawet pomorska,gorzka cytrynka jest wieksza.

Ile ryb wytrzymuje taki extra ogonek ?

Wykonanie przednie,na pewno bedzie pływać.

Ja wiążę na T10-3H/F nr.8, 6 a nawet 4.Ale gdy pojechałem na jętkę do Irlandii to tam ludzie łowili właśnie na imitacje na 14,12 max 10-kach. Jętki były mniejsze. Kiedyś robiłem odwłoki z sarny, teraz tylko pianka. Jest trwała i nie pije wody.

Witam,

Wiedzialem ze beda pytania odnosnie haczyka. Jak kilka seri Partridge sa strasznie dziwnie opisane. Ta 14 odpowiada 6-8 u innych producentow zas sama jetka jest na prawde duza. Bardzo dobrze zapina sie tym ryby.

Ogon z jelenia nie jest niestety za bardzo trwaly. Ukrecilem tego troche ale wiekszosc moich jetek z extended body jest robiona z pianki.

Partridge Klinkhammer polecam :D

Bujo

Witam,

Moje ''zabawy'' z muchami lososiowymi jakis czas temu. W wolnej chwili porobie troche zdjec tego co obecnie krece.

Jakosc zdjec taka sobie- robione Nokia N97.

Sa to moje pierwsze lososiowki- wiekszosc wzorow podpatrzona u kolegow w pudelkach badz Trout&Salmon. Materialy: jungle cock, arctic runner, arctic fox, gdzies tam farbowana wiewiorka, guinea fowl, troche fleszow ( gdzieniegdzie za duzo :D ) Haczyki podwojne Tiemco i Partridge, pojedynczy Partridge.

Pozdrawiam,

Bujo

post-322-1348914609,991_thumb.jpg

post-322-1348914610,0348_thumb.jpg

post-322-1348914610,1846_thumb.jpg

post-322-1348914610,3187_thumb.jpg

post-322-1348914610,3824_thumb.jpg

post-322-1348914610,4272_thumb.jpg

post-322-1348914610,4749_thumb.jpg

post-322-1348914610,5573_thumb.jpg