Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Mifek- spokojnie, spokojnie. Muchy beda :D Ja tez :D :D :D

Bujo

zabierz jakis ostry nóż...

do filetowania....

...norek amerykanskich czerwonookich naturalnie :mellow:

Mifciu,

Noże przygotowane! Jak nie będzie co skin'ować, to zawsze zostaje Bujo - Baron Polskiego Flyfishing'u na Oczyźnie.

A tak poważnie, to jakiś Niemiec będzie na naszym zlocie? Wtedy byłoby łatwiej! <_<

<_< <_<

cholera jasna,patrzę na te muchy i wiem jedno....mam nadzieję że na zlocie nie dam się zarazić :unsure: ja już na jedną ruchoma szpulkę umie łowić wiec tych wszystkich @standerusów i @bujo muszę omijać szerokim łukiem :lol:

muchy oczywiście pierwsza klasa , aż dziw że z kilku kłaków jelenia czy sarny można ukręcić przynętę na którą biorą rybki a i przy okazji tak fajnie wyglądają :o

no i lepiej żeby @mirat mi nad wartą tym ustrojstwem nad głową nie machał bo zdejmę go bez wahania z miejscówki jakimś wobkiem słusznej wagi :mellow:

Witam,

@kryst, @mifek- skoro juz mnie meczycie tym filetowaniem nich wam bedzie. Co do Niemcow- zostawie bez komentarza :D :D :D Mozliwe, ze bede musial sie przeniesc do Monachium na jakis czas to bedzie pole do popisu :D

@tofik- mucha moze byc dopelnieniem innych metod jakich uzywamy.Czesto nie potrzeba nawet ryb bo same rzuty daja duzo przyjemnosci, szczegolnie te udane :D tak wiec nie pokazuj sie blisko nas :D :D :D

Bujo

• Like 1

Jako muchy to średnio mi sie podobają :unsure: ale jako przynęta spinningowa bardzo fajna :D .Jezeli coś na to złowisz to wtedy jest gites.O ile w skuteczność tego froga jestem w stanie uwierzyć to nie jestem przekonany do skuteczności tego piankowego chruścika.Jezeli w czasie rujki chruscika złowisz na to pstrąga to cofam wszystko co napisałem :mellow:.A jak złowisz na niego lipienia na sanie to jesteś dla mnie miszczu krecenia piankowców :D .Nie bież tylko tego co napisałem jako wybieg personalny czy mega krytyke twoich much .Ot takie moje przemyslenia :D.

P.S zyczę obfitych połowów piankowych :D

tomi78 to są muchy na Wisłę nizinną pod słusznego klenia/jazia i dlatego takie są.Na pstrągi się nie wybieram bo mnie to nie rajcuje.Luknij sobie kilka postów wyżej jakiego koloru jest woda gdzie mają zastosowanie.Natomiast wszelkie mikruski i sierściuszki to sobie możesz tam puszczać w nieskończoność bez efektu.Rzeka nizinna do odrębny temat i tylko to mnie interesuje oraz sprzęt i przynęty pod jej warunki które są całkowicie odmienne od pstrągowych rzek o krystalicznie czystej wodzie.Parę słów krytyki nie zaszkodzi spoko i nie biorę tego do siebie.

Jeżeli to muszki na Wisłe to faktycznie inna bajka :D .Ja łowie na Dunajcu i Sanie dlatego miałem wątpliwosci co do ich skutecznosci.Poprostu wiem ile trzeba sie czasami nakąbinować zeby tym cwaniakom coś dobrać ,na os San to czasmi mam wrażenie że lipienie licza ilość odnuży w muszkach :unsure: :D .Jeżli już powruciłeś do muszki to może skusisz sie na Os Dunajec napewno nie będziesz żałował .

witam!

następna z przeznaczeniem oceanicznym

zrobiona z zamysłem oszukania bassa. tylko czy basy ją docenią?

zobaczymy :D

- nić lagartun xx strong

- hak varivas 2610 ST-V numer 1

- super hair (biały)

- mylard holo

- dna charteruse i olivka

- cristal flash

- paw ( pierze)

- epoxy

- szklaneczka destylatu :D

- 20 minut wolnego czasu

trochę kiepska fotka, bo ciżko zrobić z lampą a bez wychodzi dosyć ciemna...

pozdrówka

http://img198.imageshack.us/img198/571/p1000595f.jpg

witam!

następna z przeznaczeniem oceanicznym

zrobiona z zamysłem oszukania bassa. tylko czy basy ją docenią?

zobaczymy :D

- nić lagartun xx strong

- hak varivas 2610 ST-V numer 1

- super hair (biały)

- mylard holo

- dna charteruse i olivka

- cristal flash

- paw ( pierze)

- epoxy

- szklaneczka destylatu :D

- 20 minut wolnego czasu

trochę kiepska fotka, bo ciżko zrobić z lampą a bez wychodzi dosyć ciemna...

pozdrówka

http://img246.imageshack.us/img246/5405/p1000581t.jpg

Krzychu, sand eel jest awesome. A jak robisz fotkę przyłóż do lampy zwykłą białą reklamówkę. Fajnie rozproszy błysk.