Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli to muszki na Wisłe to faktycznie inna bajka :D .Ja łowie na Dunajcu i Sanie dlatego miałem wątpliwosci co do ich skutecznosci.Poprostu wiem ile trzeba sie czasami nakąbinować zeby tym cwaniakom coś dobrać ,na os San to czasmi mam wrażenie że lipienie licza ilość odnuży w muszkach :unsure: :D .Jeżli już powruciłeś do muszki to może skusisz sie na Os Dunajec napewno nie będziesz żałował .

tomi78 na górską wodę takie piankowe chrusty kręcę na haczyku#10

post-1204-1348914618,0814_thumb.jpg

post-1204-1348914618,1668_thumb.jpg

Musisz sprubować łowienia na os san wtedy bedziesz wiedział o co mi chodzi :D .Nie twierdze że będzie nieskuteczny ale mam wątpliwości .Lipienie potrafią być tam strasznie niewdzięczne ale czasami bardzo ławe do złowienia jak dobieżesz dobrą muche .W zeszłym roku połowiliśmy ładne lipasy na chrusta z sarny ale na chrusta z cdc nie miałem ani jednego :unsure: .Niby to samo ale jednak coś im nie pasowało.Zapraszam na Os Dunajec jest tam tyle ryb że bardzo szybko zweryfikujesz skutecznoć piankowych much.A nuż będzą to kilery roku

Bujo widelnice robi się całkiem szybko. Trzeba zmontować sobie tylko linię produkcyjną, czyli na stole tylko materiały na jeden rodzaj muchy i jazda 30 takich samych po rząd. Najwięcej czasu zajmuje przepłaszczenie dupki poprzez przywiązywanie kolejnych warstw lamety po bokach haczyka.

Pozdrawiam