Tomy Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 No dość tak nawet.Ukręciłem streamera a w sumie jest to muchowy slider z tego co wyczytałem z literatury.Wolno tonący,no i wyszedł tak oto.To moja pierwsza mucha tego typu więc proszę się nie nabijać.Ma to być imitacja strzebli potokowej{samiec w czasie tarła} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 c.d.Strzebla na mokro.W wodzie pracuje bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 A ja wrzucam moje nowe EP-ki Materiał Enrico Puglisi Silky Fiber i UltimateHak: Partridge Ad Swier Absolute Pike 4/0Długość much ok. 18cm http://picasaweb.google.pl/szczuply.maciek/EPFlies?feat=dire ctlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Widze ze nie próżnowałeśJa wreszcie mam chwilę wolnego, chyba pierwszą od dwóch miesięcy, dzisiaj z kręceniem wygrało cygarko, szkocka i Tom Waits, ale jutro pewnie siądę wreszcie coś zmotać - przyszły tydzień dość luźny i jest na plusie Co do much - podobają się, w dodatku teraz masz armatę żeby tym śmignąć Jedyna uwaga - w muszce ciemnozielonej jest jak dla mnie zbyt masywny ogon, ja używam mniej materiału aby mucha miała pokrój kropla wody. Z doświadczenia obserwuję że muchy z tak bogatymi ogonami w wodzie wyglądają dość kanciasto, a dodatkowo zbyt obfity ogon zdecydowanie utrudnia im fruwanie i ma tendencję do zawijania się o hak, stąd pod ep i inne syntetyki zawsze wkładam podbicie z bucktaila, usztywnia muchę nad hakiem i częściowo zapobiega plątaczce po każdym rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Z tymi ogonkami to jak z kołkami lepiej jest go pocienić niż go później pogrubasić Właśnie się zastanawiałem nad takim kształtem i tak go właśnie przytnę. Ale samo EP to bardzo wdzięczny materiał do kręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Ja dzisiaj kręcę domkowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Fajny domkowiec.To wstawię mojego żuczka na Wiślane klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Ja dzisiaj kręcę domkowcequote] @sandacz - możesz zdradzić co to za materiał, co tak ładnie imituje tułów chruścika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Tułów chruścika to pianka z fotela z Fiata Milafiori 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Tułów chruścika to pianka z fotela z Fiata Milafiori no i czyż muszkarstwo nie jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Mój ostatnio sklecony koń polny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Ostatnio troszkę czasu poświęciłem na przygotowanie muszek na szczupaka oczywiście na tego naszego Polskiego wymiarowo stąd i muszki nie za duże Obydwie mają po 13cm i zbudowane na hakach 6/0 i już były wczoraj testowane na zbiorniku zaporowym z tęczakami,nawet jeden pstrągal powyżej 50cm pozwolił sobie na bliższy kontakt z tym czerwonym i dziabnął go w te czerwone futerko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 badzo ładne muchy - moim zdaniem na pewno skuszą nie jednego zębatego. u mnie ciągle trwa fascynacja okoniami. oto kolejny z super hair i deer belly. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Ladny okonek Z ładnie dobranymi kolorami,jedynie mam wrażenie jakby hak był troszkę za mały w stosunku do długości okonka.Dałeś mi pomysł na wykorzystanie podobnego materiału który kiedyś zakupiłem i nie wiedziałem co z nim zrobić,więc następne będą okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 witam!Pierwsze szczupakowe muchy na żywo oglądałem u miejscowego niestety nieżyjącego wędkarza/wiązacza muchowego Roda Tye'a. znakomita większość Jego much była na krótkich hakach. z tego co mi mówił wynikało że szczupaki konkretnie wciągają muchy i z reguły nie ma problemu z umieszczeniem haka. moje własne doświadczenia w 100% procentach potwierdzają Jego obserwacje. wiec o hak się nie martwię mam na ten sezon kilka much na dłuższych trzonkach również. zobaczymy jak się sprawdzą. pozdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jak już zbiorę cały sprzęt muchowy to zgłoszę się do Ciebie po odkupienie kilku takich muszek. Bardzo mi się podobają.Jeśli chodzi o haki to wyczytałem że grom ludzi stosuje krótkie haczyki ze względu na to, że szczupaki łatwo takie muchy zasysają przez co, płycej się taki hak wbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Gąbkowe żuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Moje szczupakowe wypociny Pierwszą nazwałem Królik Enrico ze względu na użyte materiały. Taka moja wariacja na temat Bunny Bugs i Enrico Puglissi Fibers. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/x3oTBcK6TUoBwVWOFEVDIQ?f eat=directlink a druga to zwykła EP-ka na głębsze miejsca http://picasaweb.google.pl/lh/photo/TO9JulVOFK_tf-ZgrETZ-g?f eat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Fajny ten królik.Grzywa powinna spoko pracować.A to Moje frogi do spławiania pod Klenie i Jaśki.Długość ok 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Żabki jak żywe pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Żabki jak żywe pzdrGrzechoNo tak dość wyszły.Latają dobrze z muchówki w klasie 7.Testy z kamerką w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Wstawię a co mi tam jedna z pierwszych treningowych muszek - jęteczka no 22 cdc + ogonek z koguta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 i wszystkie ukleje Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 wiem tylko jedno mniejszych jak 22 nie będę tworzył w październiku 40 cm lipki takimi nie gardzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi