Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

to są muchy na karanksy. W zasadzie przynęty, jakoś ciężko mi nazywać muchą, cos wykonane na kutym haku 6/0 albo 8/0...

Pomimo wykorzystania wszystkich znanych mi technik marketingowych, nie udało mi się przekonać żony do wizji rodzinnych wakacji na półwyspie Kolskim .. :(

Nie, nie  i nie… Ma być ciepło i niebieskie morze. I kolorowe rybki. No i postawiła na swoim.... Trudno jakoś z tym będę musiał żyć... Kto powiedział że kolorowe rybki musza być małe?   :ph34r:

Edytowane przez mack
  • Like 7

to są muchy na karanksy. W zasadzie przynęty, jakoś ciężko mi nazywać muchą, cos wykonane na kutym haku 6/0 albo 8/0...

Pomimo wykorzystania wszystkich znanych mi technik marketingowych, nie udało mi się przekonać żony do wizji rodzinnych wakacji na półwyspie Kolskim .. :(

Nie, nie i nie… Ma być ciepło i niebieskie morze. I kolorowe rybki. No i postawiła na swoim.... Trudno jakoś z tym będę musiał żyć... Kto powiedział że kolorowe rybki musza być małe? :ph34r:

Powodzenia !

Oby tylko nie brały za duże :)

• Like 2

Konkret ☺, nie kołtunią się tak długie włókna? Ew da się je rozczesać jakoś potem?

Żeby uniknąć kołtuństwa trzeba się wystrzegać cienkich i miękkich włókien typu EP silky a stosować grubsze, np. H2O deadly dazzle. Lub też wiązać strzyżone na krótko baitfishe, coś jak te co pokazałeś ostatnio w tym wątku.

No właśnie, ja staram się te długie włókna dawać oszczędnie tylko na ogon, a dalej warstwami w rewersie, które krótko strzygę i wtedy da się to utrzymać w miarę w jakimś ładzie... no ale niestety nie da się w ten sposób skonstruować naprawdę dużej przynęty na pojedynczym haku. Zostają przegubowce ale nie lubię ich...