Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mucha po testach.Posadziłem owada na kanapce żonie i gazetom pacnęła więc jakiś tam real jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mucha po testach.Posadziłem owada na kanapce żonie i gazetom pacnęła więc jakiś tam real jest. bardzo realistyczny test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 czyli zaliczyłeś wyjście żony do muchy to musiało piękne wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 dobre dobre, trzeba teraz dużą glajchę ukręcić i na podłodze położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Na wodzie jeszcze nie łowiłem imitacją plujki ale z tego co wyczytałem na forach muchowych jest to mucha skuteczna.W lecie testy.Stosunkowo prosta do ukręcenia,materiały gąbka szara i czarna,pióro pawia na przewijkę a na nóżki dałem koński włos z ogona.Nawiasem mówiąc nie wiedziałem że to zwierzak tak wrażliwy,normalnie podskoczył jak mu dziabnąłem tego kudła i tak na mnie patrzy teraz nie ufnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Aptekarz pisz wiecej o takich doświadczeniach i kręc na bezzadziorowych bo jak horknie te twoje frufadła to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Tomek spoko&luzik na kropki się nie wybieram tylko na klenie a haczyk z takim zadziorkiem to nic w porównaniu z kotwą w wobku.Jak będzie się krzywda działa to kombinerki i po zadziorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Nie chodziło o ryby tylko o żone hehehe.Wiesz tam gdzie byliśmy jest masa tego chrusta, może byc ciekawie .Jak porzucam tym Twoim zestawem to może sie przekonam do muchy.Oby mnie nie wzięło tak jak dwóch kumpli,bo przepadli....i teraz kręcą po nocach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jak pójdziesz w to miejsce o którym piszesz to na pewno przepadłeś.Wyżej jest jeszcze ciekawiej.A tym czasem ukręciłem gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ładne i skuteczne nie tylko na klenie. Piankowe koniki polne to moja ulubiona sucha na letniego pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Prosta musza Hopper Popper. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Gąbkowy Kowalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam, Tomek- super muchy. Gratuluje. Moze sam kiedys zrobie uzytek z pianek w moim arsenale Tu jedna z pierwszych jetek majowych- odwlok z oliwkowego jelenia, hak Partridge Klinkhammer #14 Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Dzięki za uznanie Bujo.Pianka fajnie pływa i mucha nie zatapialna,ryby też dobrze reagują ale nigdy nie ma tego efektu jak przy zastosowaniu naturalnych materiałów{sierść,pióra itp.}Jętka piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Bujo- a ta 14-ka to taka normalna 14-ka?Bo jętki majowe są trochę wieksze.Pomijam fakt,ze na majówkę łowię w czerwcu,to wiążę je na 8 lub 6.Najbardziej lubię Gamakatsu F-11,F-31 lub F-314.Wieziałem też jętki na streamerowych T10-3H nr 6.Nawet pomorska,gorzka cytrynka jest wieksza. Ile ryb wytrzymuje taki extra ogonek ? Wykonanie przednie,na pewno bedzie pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Ja wiążę na T10-3H/F nr.8, 6 a nawet 4.Ale gdy pojechałem na jętkę do Irlandii to tam ludzie łowili właśnie na imitacje na 14,12 max 10-kach. Jętki były mniejsze. Kiedyś robiłem odwłoki z sarny, teraz tylko pianka. Jest trwała i nie pije wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam, Wiedzialem ze beda pytania odnosnie haczyka. Jak kilka seri Partridge sa strasznie dziwnie opisane. Ta 14 odpowiada 6-8 u innych producentow zas sama jetka jest na prawde duza. Bardzo dobrze zapina sie tym ryby. Ogon z jelenia nie jest niestety za bardzo trwaly. Ukrecilem tego troche ale wiekszosc moich jetek z extended body jest robiona z pianki. Partridge Klinkhammer polecam Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ja chciałem skromnie zapytać,nieco w lekkim OT jakie piórka były by dobre do z robienia tzw sztywnego hackle czuli jeżynki czy jak to zwał.kaman o zastosowanie tego do koguta kropkowego,czy sa jakies specjalnie dedykowane do tego pióra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Piankowy Chruścik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Muszka ładna,ale mi wciąż bardziej świerszcza przypomina Swoją drogą ciekawe te piankowce kręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Trout a co nie którzy mają takie zdanie że świerszcze te małe przypominają chrusta .Cieszę się że Ci się podoba.Może przez te witki z gumki.Tu masz drugi model,skrzydło dłuższe i nóżki delikatniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam, Moje ''zabawy'' z muchami lososiowymi jakis czas temu. W wolnej chwili porobie troche zdjec tego co obecnie krece. Jakosc zdjec taka sobie- robione Nokia N97. Sa to moje pierwsze lososiowki- wiekszosc wzorow podpatrzona u kolegow w pudelkach badz Trout&Salmon. Materialy: jungle cock, arctic runner, arctic fox, gdzies tam farbowana wiewiorka, guinea fowl, troche fleszow ( gdzieniegdzie za duzo ) Haczyki podwojne Tiemco i Partridge, pojedynczy Partridge. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 misiek pryzwieź je na drawe. gwarantuje ze bedzie ci lzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mifek- spokojnie, spokojnie. Muchy beda Ja tez :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mifek- spokojnie, spokojnie. Muchy beda Ja tez :D Bujo zabierz jakis ostry nóż... do filetowania.... ...norek amerykanskich czerwonookich naturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi