Skocz do zawartości

Nasze muchy

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Bujo- imadełko jest bardzo ok. Tyle, że ja nadal profanem jestem w tym temacie ale cały czas walczę :D)))

Najwazniejsze, zeby czerpac przyjemnosc z krecenia much. Poczatkowo robisz sprawdzone wzory ale wraz z uplywem czasu szukasz czegos swojego, troche innego. Mnie nic nie uspokaja bardziej niz wieczor spedzony przy imadle, ze szklaneczka jakiegos dobrego trunku :D :D :D

Imadelko mi sie sprawdzilo ale jak pojawil sie Snowbee Waldron poszlo niestety w odstawke. Teraz planuje tez wymiane ale przyjdzie poczekac pol roku bo tyle wynosi okres oczekiwania na nowa zabawke :( :( :(

Bujo

Mnie dzisiaj wywiało wieczorem nad Wisłę. Cały wieczór wesoło gaworząc docinałem głowice, i ok 21 nie wytrzymałem i pognałem z dwuręcznym kijem nad Wisłę. Raz ze niedźwiedź z ZOO wzbudził by mniej sensacji w centrum miasta niż ja śmigający dwuręczną muchówką :mellow: dwa ze... pięknie zbierały z powierzchni. Naprawdę, takie oczka że aż się zastanawiałem czy do domu nie biec i wędki nie zmieniać... że miałem sam kij z linką i żyłką, bez much to pooglądałem sobie widowisko, a co mi tam :D

Mnie dzisiaj wywiało wieczorem nad Wisłę. Cały wieczór wesoło gaworząc docinałem głowice, i ok 21 nie wytrzymałem i pognałem z dwuręcznym kijem nad Wisłę. Raz ze niedźwiedź z ZOO wzbudził by mniej sensacji w centrum miasta niż ja śmigający dwuręczną muchówką :mellow: dwa ze... pięknie zbierały z powierzchni. Naprawdę, takie oczka że aż się zastanawiałem czy do domu nie biec i wędki nie zmieniać... że miałem sam kij z linką i żyłką, bez much to pooglądałem sobie widowisko, a co mi tam :D

Kuba- zapomnialem sie zapytac: czy nagle w Krakowie pojawily sie lososie i trocie,ze tak z tym speyem smigasz? :D :D :D

• 2 miesiące temu...

Witam,

Nastala cisza w tym, jakze ciakawym watku :( Ja dopiero niedawno zasiadlem do imadla po dosc dlugiej przerwie. Strasznie duzo do nadrobienia, pudelka prawie puste :( Glowacicowe na zlot juz porobione, niestety bez zdjec ba sa w drodze do Polandu :(

Nadszedl czas na nimfy- jak na razie sama sprawdzona klasyka, pozniej przyjdzie czas na eksperymenty. Wieczorem wkleje kilka zdjatek.

Pozdrawiam,

Bujo

• 2 miesiące temu...

Witam,

Kilka ostatnich muszek trociowo-lososiowych:

1. Haczyk: Partridge Salar double 9. Nic Roman Moser Silk 12/0, ogonek: zolty arctic runner, flesz, tulow:zlota lameta, metaliczna zgnilo zielona lameta przewinieta dwoma warstwami pearl tinsel, przod: zolty badger, jungle cock, green highlander badger.

Moja wariacja na pomorskie rzeki trociowe.Kolory zaslyszane od kolegow, wiazanie raczej typowe dla angielskich much lososiowych.

Widok z boku:

Zdjecia kiepskie jak widac, robione komorka. Z lustrzanka nie moge sobie poradzic. Za malo swiatla czy cos w tym stylu a w dzien nie mam jak porobic :(

cdn...

Pozdrawiam,

Bujo

post-322-1348915006,0204_thumb.jpg

post-322-1348915006,1059_thumb.jpg

post-322-1348915006,2311_thumb.jpg

Bardzo robaczywa ta Twoja pupae. Dalbys rade napisac troche o materialach- szczegolnie chodzi mi o tulow i zarodki skrzydelek.

Pozdrawiam,

Tomek

Tułów&pochewka to oliwkowy body stretch maźnięty czarnym marekerem na krawędzi a skrzydełka to rafia w tym samym kolorze :D

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...