TomCast Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Test nowego materiału 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Muchy łowią 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 A tu pochwale sie moimi na zebate. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 A tu dla odmiany coś mniejszego ale na braniu wyzwalajacego nie lada emocje i przyspieszone tętno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 "A tu dla odmiany coś mniejszego ale na braniu wyzwalajacego nie lada emocje i przyspieszone tętno."-----------------Cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Sezon szczupakowy w pełni więc trzeba kręcić ;-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Test nowych materiałów cd. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 (edytowane) Czas narybku, warto mieć to w pudełkach ;P Edytowane 26 Maja 2016 przez Tomek.M 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Takich ładnych jak wasze , to jeszcze ukręcić nie potrafię . Ale też maluszków sobie ukręciłem , w miarę swoich umiejętności . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Jutro mam nadzieję połowić na ciągle doskonaloną kopię dunajeckiej jęteczki.Pływa mi ta muszka, jak widać na obrazku bez uzdatniaczy, zawsze to dodatkowy bonus. Edytowane 27 Maja 2016 przez randomrodmaker 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Takich ładnych jak wasze , to jeszcze ukręcić nie potrafię . Ale też maluszków sobie ukręciłem , w miarę swoich umiejętności . Widać, że to "samiczki" bo do kasy lecą Ale tak to niczego sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) quille Edytowane 2 Czerwca 2016 przez MichałZ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Prosta i skuteczna. Dziś testy na Wiśle. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Panowie a co z mokrą ?Jakieś propozycję ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 A ja w końcu dobrałem się do tych większych, 40-tka padła. Z czystym sumieniem mogę wstawić fote 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 u mnie szczupakowych ciąg dalszy i pierwsze podejście do mudllerów. Szału nie ma ale jak mówią trening czyni mistrza Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Szczupakowe b. ładne. Muddlery wyglądają jak wściekły szerszeń przed atakiem więc coś z szału jest. Tak na poważnie za mały haczyk a za dużo chcesz na niego napchać. Jeżynka zrobiona z sierści jest za długa i dlatego się "stroszy". Skrzydełka nie możesz wiązać na gołym haku bo stają w górę poza grubością tułowia. Aby je przywiązać musisz zbliżyć grubość do której chcesz je przywiązać, z grubością tułowia na którym mają leżeć. Możesz też "jeżynką" z sierści próbować je "docisnąć". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 u mnie szczupakowych ciąg dalszy i pierwsze podejście do mudllerów. Szału nie ma ale jak mówią trening czyni mistrza DSCF1957.JPGDSCF1868.JPGDSCF1869.JPGPozdrawiamAle nie ma tragedii. Co prawda nie jest to klasyczna długość sierści na "jeżynce" ale.... ja jestem przekonany, ze właśnie dłuższe lepiej działa i rybki lepiej reagują. Dla siebie robię dłuższą sierść ,nawet dłuższą niż u Ciebie. Dlatego śmiało nimi łów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ale nie ma tragedii. Co prawda nie jest to klasyczna długość sierści na "jeżynce" ale.... ja jestem przekonany, ze właśnie dłuższe lepiej działa i rybki lepiej reagują. Dla siebie robię dłuższą sierść ,nawet dłuższą niż u Ciebie. Dlatego śmiało nimi łów.Ok. Ale w takim razie za krótki ogonek i skrzydełka. Skrzydła powinny sięgać prawie do końca ogonka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ok. Ale w takim razie za krótki ogonek i skrzydełka. Skrzydła powinny sięgać prawie do końca ogonka.Tak, masz rację. I jeszcze w tej żółtej siedemnasty promień sarny (licząc od dołu) jest ustawiony pod kątem 37,5 stopnia, a powinien mieć 40 stopni. Natomiast w brązowej tułów powinien stanowić pierwiastek sześcienny grubości stosiny pomnożonej przez ilość promieni i podniesiony do kwadratu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Próbowałem ukręcić kiełża , wzorując się na tym co niechcący wyłowiłem z Wisły . Kolega Janusz podrzucił fajne stepy i dał parę rad . Kolega Kacper sprowadził mnie na ziemię , uświadamiając mi, że mój antyzaczep może być jednocześnie antyzacięciem , a taki byłem z niego dumny .No i ostatecznie powstał taki gruby kąsek. Edytowane 1 Lipca 2016 przez pisarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Przy kiełżach musisz boczki ścisnąc szczypcami i będą ok. No i brzuszek musi być bardziej wyczesany chodzi i nibynużki czy coś w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 "Przy kiełżach musisz boczki ścisnąc szczypcami i będą ok. No i brzuszek musi być bardziej wyczesany chodzi i nibynużki czy coś w tym temacie".Dokładnie. "Długie nogi". Mogą sięgać aż poniżej łuku kolanowego. Materiał: sierść, syntetyk, miękkie pióro. Lepiej pracują, troche maskują haczyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi