kamildarbanski Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Dzien dobry. Mam do kolegow pytanko. Chcialbym zaczac lowic troche woblerami okonie i szczupaki z brzegu. Wody gdzie lowie nie sa zbyt glebokie mysle ze w miejscach gdzie lowie to okolo do 3 metrow. W zwiazku ze jestem calkowicie zielony w temacie dobierania odpowiednich woblerow do lowienia z brzegu bo zapewne sie roznia od tych trollingowych to bardzo prosze o rade jakie powinny byc woblery do w/w lowienia? do jakiej glebokosci powinny pracowac jaka miec akcj? i czym kierowac sie podczas wyboru z tysiecy na sklepowej polce? Powinny byc tonace a moze plywajace? jezeli ktos moze mi troche podpowiedziec i ma jakies chociaz male sugestie odnosnie tego co powinienem brac pod uwage to bardzo bede wdzieczny. nie wiem czy to ma znaczenie ale kij jakim bede lowic to diaflex light spin 2,45m cw 6-20 gram z gory dziekuje za uwage. Edytowane 22 Lutego 2015 przez sandacznalekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Wybieraj najmniejsze modele bo masz miękkiego kija.http://www.jaxon.pl/Katalog/258_184_przynety/5053_woblery/Produkt/20585_jaxon-atract-xtr-f.aspxhttp://www.jaxon.pl/Katalog/258_184_przynety/5053_woblery/Produkt/31167_jaxon-atract-xtr-t.aspxhttp://www.jaxon.pl/Katalog/258_184_przynety/5053_woblery/Produkt/51262_jaxon-atract-atract-xtr-u.aspxhttp://www.jaxon.pl/Katalog/258_184_przynety/5053_woblery/Produkt/31167_jaxon-atract-xtr-t.aspxi poszukaj na forum bo o woblerach na sandacze było dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasek Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Hej! Dla mnie najlepszą przynętą na szczupaka zdecydowanie slider 7cm tonący, kolory EP,RPH,RR. W poprzednim sezonie tylko na te przynęty łowiłem i to z dużymi efektami. Do tego jeszcze jack tonący (największy szczupak 70cm właśnie na niego po drugim rzucie). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Cześć, kol. Marasek, tym diaflexem to nie bardzo da się 7s slidera poprowadzić, nie mówiąc o tonącym jacku, post nie jest o tym co Tobie się udało i na co złapać. Przepraszam za klapsa, ale starajmy się czytać ze zrozumieniem i podobnie odpowiadać, co do meritum sprawy, temat zbyt szeroko postawiony, bo jest spora różnica co kol. założyciel będzie próbował łapać i o jakiej porze doby, rzeka mała czy duża a może jezioro ? wystarczy popatrzeć na giełdę i wieści z nad wody, i sobie wyrobić jakiś pogląd kupić parę sztuk i próbować, próbować. ... Na początek proponuję pływające , mniej srrat będzieTomek Edytowane 24 Lutego 2015 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 miejsca w ktorych lowie to w 60% kanal 20% zbiornik zaporowy i 20 %rzeka narew w czesci srodkowej..lowie w dzien w nocy mi sie nie zdarza. A co wobkow to chcialbym bardziej wobki okoniowe niz szczupakowe.. Nie znam sie na tym i sie zastanawiam czy lepsze beda plywajace? A i do wielkosci to chyba do 7 cm wystarcza? Jakis ewentualny szczupak jako przylow tez taki woblerek powinien zagryzc prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Cześć , pytasz jakbyś nigdy na spining nie łowił, wiadomo że na okonie nie założysz woblera 25 cm a raczej coś od 3 do 7 cm. Kup sobie hornety salmo 5 cm w kilku kolorach, dobierz coś od forumowych strugaczy, no i na początek będzie a potem systematyczniie uzupełniaj kolekcję Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Tak patrzę na to co napisałeś i co ja odpowiedziałem i zastanawiam się dlaczego urodziły mi się te sandacze i woblery pod nie przeznaczone. Później spojrzałem na Twój nick .Kij, którym będziesz łowił to dla mnie okoniowo/kleniowy patyk... chyba, że szczupaki, które będziesz łowił są podobnych rozmiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzi Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 jeśli chodzi o szczupaka ja polecam executora salmo 9 cm 14g Mój nr 1. Mam kilka sztuk i wszystkie pogryzione na maksa Jest to wersja pływająca, więc do łowienia z brzegu będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoko Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 A jaki kolor tegoexecutora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 A jaki kolor tegoexecutora?Różowy... Tak na poważnie ja lubię real perch... Ale jak to mówią u każdego coś innego... Trzeba samemu wybadac co jest dobre a co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
este Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Różowy... Tak na poważnie ja lubię real perch... Ale jak to mówią u każdego coś innego... Trzeba samemu wybadac co jest dobre a co lepsze.U mnie lepiej real pike się sprawdza, ale róż muszę spróbować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi