Bujo Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam, Czy ktos mial do czynienia z wyzej wymienionymi wedkami. Sa to modele dluzsze, wypuszczone w ostatniej odslonie pod nazwa ''Gear''. Najbardziej interesuje mnie 9'6'' 17 lbs 21 gram ale wszelkie informacje mile widziane. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Michał zadzwoń do Zbyszka Kawalca, on coś przezbrajał w tych kijach bo właściciele narzekali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Mam i znam obydwie edycje. O który gear Sage Pan pyta? brązowy GIIISH 2004,czy zielony np CT z 2007 " ?Wiecej nie było i raczej nie bedzie..Designed by Brian Babcock, the Sage Gear Rods are considered some of the finest fishing rods on planet earth! Potwierdzam. Edytowane 24 Lutego 2015 przez PowellR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam,Ze mnie taki Pan jak z koziej d..y traba Bardziej mnie interesuja zielone bo brazowych i tak juz nie dostane. W sumie jedyna informacja jakiej potrzebuje to zbieznosc blankow, czy sa to konstrukcje smukle czy bardziej hot-shoty. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie są to na 100% hot-shoty,- z jednej jedynej rozmowy na ten temat pamiętam iż są to raczej blanki o niepowalającej zbieżności, bardzo sztywne,- ot takie usztywnione muchówki. Nie bierz proszę Michał mojej wypowiedzi za pewnik tylko upewnij się jeszcze bo ja powtarzam to po kimś,- kija w ręku nie miałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Z "hot szczotami" nie mają nic wspólnego. Mylące jest rownież kojarzenie tych "dzyrów" z muchówkami tylko dlatego że to Sage.Blanki dla Sage robił G. Loomis jako edycja SH *salmon steelhed ( Lifetime warranty) gównie pod katem łowisk w British Columbii i Alaski. Zbieznosci maja "standardowe" porownywalne np.do Shikari -ATC. Na mandrelach Shikarii dzis G.Loomis robi North Forki. Nie wykluczone z tych samych mandreli zeszły te Sage. Brązowe- grafit 3 generacji to typowy fast. Zielone z serii CT ciut subtelniejsze topy z mocniejszymi "but", pod kije castingowe CT i spinningowe SP o akcji fast, a mocniejsze modele mod-fast. Faktycznie jak pisze Rheinangler, Z/Kawalec przerabiał jednego z moich sage zbrojonych w USA. Sprzedałem kumplowi, i nie pasował mu zbyt bufiasty amerykanski forgrip. Niestety ów kij CT286 ( 8'6", 1/4-3/4oz, 6-15lb ) obecnie zalega na dnie jednego z norweskich jezior. Jakies " creature" porwało mu go z łodki podczas trolingu, ponieważ nie zapiął pasów... . Od siebie moge dodać tylko tyle, a mam je od 2004 roku do dzis ( moze to byc oczywiscie subiektywne), blanki te i zbrojone na nich kije zwalają gacie z doopy..Mija 10 lat i jak dla mnie nic sie do nich nie zbliża..a wręcz oddala.. ale to tylko moje osobiste odczucia .Mozna poczytac o nich na forach w USA i raczej oni też nie narzekają.. . Gdy zamawialem jeden z nich, po zejsciu z maszyny w WA, najpierw pojechał na testy do Atlanty, i dopiero pozniej trafił do klienta/pracowni..Nie jestem pewien czy podobną "obiegówkę" przechodzą obecnie produkowane blanki.... Edytowane 26 Lutego 2015 przez PowellR 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dziekuje Wam serdecznie, pomoglo wystarczajaco @PowellR- masz troche fajnego sprzetu jak widze i to takiego co czesto sam mastercard nie wystarczy, fajnie ( mowie tez o muchowkach jakie pokazales w flyfishingu) Pozdrawiam, Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) .dzieki tym "prętom" mam status "vipa" w Providencie.. Edytowane 25 Lutego 2015 przez PowellR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Myślę że już Zbigniew napisał wszystko w temacie . Ja na pewno bym tak ładnie nie ubrał w słowa owych blanków Mogę tylko powiedzieć że są u mnie pomieszczeniu z wędkami tak wysoko że ze stołka je muszę sięgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi