Skocz do zawartości

Blanki Canadian

Żbiku

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was ma jakąś większą wiedzę na temat blanków tej firmy? Trafił do mnie patyk zbudowany (wg informacji poprzedniego właściciela) w firmie Atlantis w 2004 roku na blanku Canadiana. Kij niestety nie ma żadnego opisu. W rozmowie z poprzednim właścicielem dowiedziałem się, że katalogowy c.w. opisany był na 21g. Kij ma 210cm długości, jest 2-częściowy, akcja fast. Blank w kolorze czarnym mat malowany.

Może ktoś wie, jaki to może być model blanku?

Edytowane przez Del Toro

CN700MLF2. Szukales gdzies wedki do lekkiego trola to i masz :)

Kurde, Pan Google nie zna takiego modelu... :/

Skontaktowałem się z Pawłem Olszewskim. Potwierdził telefonicznie model z węgla IM6, 210cm do 21g. Wg niego nie było symbolu blanku.

Edytowane przez Żbiku

Kurde, Pan Google nie zna takiego modelu... :/

Skontaktowałem się z Pawłem Olszewskim. Potwierdził telefonicznie model z węgla IM6, 210cm do 21g. Wg niego nie było symbolu blanku.

Witam,

To, ze modele nie byly opisane jak oczekujesz to ja doskonale wiem, aby wyjasnic: CN- Canadian, 700- dlugosc, 7 stop, ML- medium light, moze byc i medium, F- fast, 2- ilosc skladow :) Skoro chciales to masz :) 

Blanki sprowadal FC, skad to oni wiedza, wujek google nie pomoze. To byly czasy gdy blanki Blue Rapid kosztowaly ponad tysiaka, te pewnie polowe mniej, to solidne konstrukcje, w obecnych realiach moze i nie za lekkie ale robote robia :)

Pozdrawiam,

Bujo 

Hm,- Canadiany cechowały się bardzo cienką ścianką i szybko przylgnęło do nich miano papierowych blanków.

Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie z powodu dużej liczby złamań i chyba słabej powtarzalności w jakości Irek wycofał je ze sprzedaży.

Co może oczywiście obecnie wyglądać tak, że te które przeżyły są poprawnymi blankami

• Like 1

Hm,- Canadiany cechowały się bardzo cienką ścianką i szybko przylgnęło do nich miano papierowych blanków.

Jeśli mnie pamięć nie myli to właśnie z powodu dużej liczby złamań i chyba słabej powtarzalności w jakości Irek wycofał je ze sprzedaży.

Co może oczywiście obecnie wyglądać tak, że te które przeżyły są poprawnymi blankami

Zgadzam się w 100% ! :) Rzeczywiście takie były Canadiany, choć zawsze podobała mi się ich akcja (właśnie ta delikatna szczytówka i nie wklejka!).

• Like 1

Dzięki Bujo za wyjaśnienie, dokładnie tak samo sobie rozszyfrowałem ten symbol podany przez Ciebie.

Kijek ma bardzo ciekawą akcję, jest po całości zbrojony w Fuji Sic od 25 do 6. Myślę, że będzie z tego ciekawa sandaczówka  i transportowa alternatywa dla jednoskładów.

Nie wspominając już o tym, że kosztował dwie i pół stówki z wysyłką ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Dzięki Bujo za wyjaśnienie, dokładnie tak samo sobie rozszyfrowałem ten symbol podany przez Ciebie.

Kijek ma bardzo ciekawą akcję, jest po całości zbrojony w Fuji Sic od 25 do 6. Myślę, że będzie z tego ciekawa sandaczówka  i transportowa alternatywa dla jednoskładów.

Nie wspominając już o tym, że kosztował dwie i pół stówki z wysyłką ;)

Cena super, na sandaczach sie zwyczajnie nie znam, oprocz lowienia na trupka, tak wiec i nic nie doradze.