Redzi Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 I już w domu :)Dzień zakończyliśmy wynikiem 11 szt. Niestety ten największy znowu uciekł spod ręki. Mój tato poczuł konkretnego sumiora. Dziś RH12 było lepsze od RH10. Mam nadzieję, że jak dostane nową plecionkę to ten niefart z dużymi rybami się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 ja dziś tylko 3 bolusie największy nie cale 65 cm i miałem branie suma z powierzchni po długim odjeździe na 0,18 sumek się poprostu wypiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero8 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 zero8, jeśli to fotka tego 60 cm to mamy tu umowę, że nie męczymy takich ryb fotografowaniem. Czytełem regulamin, ale zapomnialem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Gratuluję wszystkim złowionych boleni.Poniżej kilka fotek z mojego rozpoczęcia sezonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 To sie nazywa rozpoczecie sezonu! Piekna ryba/ryby no i przesliczne zdjecia! Pozdrawiam i gratuluje!Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gert Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Piękny boleń i zdjęcia, tylko szkoda że wiosny na drzewach nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Generalnie bolenie stały w typowych miejscach.Strzałem w dziesiatkę było prowadzenie przynęty głębiej ( w pół wody i przy dnie).W drugim przypadku sprawdzały się rippery Shad GT9 i RH. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 ... i jeszcze denne rapki... w pysku RH 10 i ripperek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Piękne rybcie i bombowe zdjęcia --- super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Przyłączam się do gratulacji i jak zwykle zazdroszczę takich ładnych czystych ryb. Zdjęcie bolka które zamieściłem jest zrobione z lepszej strony. Z drugiej masakra, 3 rany + pijawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Ależ piękne zdjęcia i rybki też owszem owszem;) Patu Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Wczoraj dzień był nieco lepszy kilka krótkich i jedna 70+, ale to jeszcze nie to... (niestety nie miałem aparatu a zdjęcie z telefonu kiepskie) Patu jak zwykle świetne zdjęcia i ładne bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Łał, po trzykroć łał!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 No Patu nieżle nieźle Ja teraz jade na pobliską wisełkę raczej niczego się nie spodziewam bo jakoś przekonania nie mam że coś złapię dziś Ale to tak dla zabicia czasu przed meczem pojade pokiereszować wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 U mnie jak zwykle nic, widzialem pare niezlych atakow boleni na powierzchni, jednak moge je policzyc na jednej rece. No i zlowic tez sie nie chcialy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 I tak jak pisałem 2 godzinki i 0 efektów. Było kilka ataków ale bardzo niemrawych. Robert jest jeden plus na skarbie po drugiej stronie dalej buszuje bolek dużych rozmiarów dziś pokazał się 2 razy i to nie były niemrawe ataki Niestety szkutecznie przeszkadza kwitnąca topola syfu pełno na wodzie jak ja nie lubie tego okresu gdy z nieba leci śnieg gdy jest kalendarzowa wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Domyślam się, że chodzi o bolka na skarpie. Tylko do niego trzeba płynąć a od promu to 2 km po koszmarnie płytkim odcinku. Już raz tam śruba przywaliłem w betonowe dno. Z brzegu czarno to widzę, z pontonu w ogóle. To stara cwana ryba i już była złowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 wypasione te foty Patulapiesz we dwojke z tego Busha czy jaki masz patent na stawianie apartu do zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Gratulacje dla wszystkich łowców boleni za upór i determinacje,Ci co nic nie złowili niech się nie martwią , to dopiero początek sezonu,przyjdzie taki dzionek co i Wam będą koledzy gratulować życiówek . Mnie rzeka Bug obdarzyła wczoraj tylko dwoma boleniami...wielkością nie zachwycają.Myślę ze jeszcze nie nadszedł ten okres boleniowy ,o którym mi się marzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 gratulacje, ja dostałem po zębach, na szczęście pierwsza runda trwała tylko 2 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 @Patu - gratuluję rybek i pięknych fotek. Widzę, że mamy podobne zestawy fotograficzne, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 A mnie jak nigdy Bolki zdołowały,1 maja cały dzień i początek 2 pływałem za Bolkami na odcinku od Rędzina Wrocławskiego aż do Brzegu Dolnego bez jakichkolwiek efektów poza jednym krąpiem na gumę.I tego miałem dość zapakowałem łajbę i zjechałem do Lubiąża gdzie już nie udało mi się jej zwodować, więc został tylko brzeg i buszujące Bolki na całego. I tak jak mi dały popalić jeszcze nigdy nie miałem, zastanawiając się co było nie tak. Łowiłem głównie na woblery wypuszczone w warkocz z dna miałem 7 potężnych brań i po dwóch trzech sekundach wszystkie się spinały.Na początku hamulec miałem ustawiony twardo w miarę spadów luzowałem i zmieniałem wabki wszystkie w rozmiarze od 8-10cm na plecionce 15lb i kiju ABU Suveren do 45g 3m jeden wobler został z rybą było to bardzo mocne walnięcie dwa trzy targnięcia łbem i luz tu mógł być zębaty,drugi wobler został po tak silnym walnięciu bolka który urwał mi przypon stalowy 6kg, a ja już nic nie wiem po wczorajszych doświadczeniach. Pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Jak to powiada mój kolega bolenie uczą pokory <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Na początku hamulec miałem ustawiony twardo w miarę spadów luzowałem i zmieniałem wabki wszystkie w rozmiarze od 8-10cm na plecionce 15lb i kiju ABU Suveren do 45g 3m do 45g i jeszcze plecionka to grubo na bolkazanim zadziala hamulec zatwarda wedka pozbawia Cie rybyja bym zmienil kij albo sprobowal z zylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Ja nie mogę narzekać,jak na pogodę jaka była w ciągu tych 3 dni jestem zadowolony.Na rozpoczęcie sezonu jeden chlapak,dzisiaj 2 i do tego jeden grubas spięty,kilka brań,ogólnie bylo miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi