Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam trochę inne doświadczenia z tymi kotwiczkami. Złamałem kilka z premedytacja. Wszystkie się odginały trochę a potem pękały. Pytanie na ile firma trzyma parametry hartowania. Mnie na razie pękła jedna na rybie. Krótki dystans, lina 15 lb, kij kołek i mocne zacięcie. Odruchu nie zmienię ale kija na pewno.

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzisiaj miałem na kiju najprawdopodobniej życiówkę ,może z powodu mojej głupoty a może poprostu tak miało być ryba rozgieła 2 groty w RH10 i popłyneła :(

Milupa4@ a widziałeś tego dużego bo to wcale nie musiał być boleń. Ja w tym roku na RH10 miałem 80cm szczupaka. Wziął w pół wody jak boleń. Przez kilka minut myślałem że holuję bolenia >80cm tym bardziej że szczupak jak na wiosną był mocno spasiony, więc różnie to bywa z tymi RH. Wszystko może na nie wziąć.

pozdrawiam

W

.. moje pudełko z RH również zostało u-szczuplone :mellow: <_<... niestety guma przypadła mu do gustu i postanowił z nią odpłynąć.

Wracając do wątku, wczoraj złowiliśmy kilka boleni,ale ryby były mało aktywne - padało do 15tej :angry: . Na szczęście brały klenio-jazie ;), a i kolegi Hornetem zainteresował się sum...

... fajna rapa - gratki.

P.S. Jaki masz motor przypięty do tego Busha?? Moja Yamaszka 5-km przy sztywnej 330tce, ze dwoma osobami na pokładzie męczy się pod prąd aż miło...

Ponton ma 360cm a silnik to 5-konna Honda. Płynąc pod prąd nie jest łatwo dlatego łowie na odcinkach o mniejszym uciagu. Po sezonie planuje wymiane na 8-konną Yamahe.

... fajna rapa - gratki.

P.S. Jaki masz motor przypięty do tego Busha?? Moja Yamaszka 5-km przy sztywnej 330tce, ze dwoma osobami na pokładzie męczy się pod prąd aż miło...

Ponton ma 360cm a silnik to 5-konna Honda. Płynąc pod prąd nie jest łatwo dlatego łowie na odcinkach o mniejszym uciagu. Po sezonie planuje wymiane na 8-konną Yamahe.

..podobnie jak ja...pozdro

Dzisiaj miałem na kiju najprawdopodobniej życiówkę ,może z powodu mojej głupoty a może poprostu tak miało być ryba rozgieła 2 groty w RH10 i popłyneła :(

Milupa4@ a widziałeś tego dużego bo to wcale nie musiał być boleń. Ja w tym roku na RH10 miałem 80cm szczupaka. Wziął w pół wody jak boleń. Przez kilka minut myślałem że holuję bolenia >80cm tym bardziej że szczupak jak na wiosną był mocno spasiony, więc różnie to bywa z tymi RH. Wszystko może na nie wziąć.

pozdrawiam

W

właśnie dlatego że go widziałem to tak żałuję :(

Robert2 - tutaj się z Tobą zgdzę. Gratuluję ryby ale ... czytajcie to forum uważnie i bądźcie spostrzegawczy. Tutaj inaczej pokazujemy taaaakie ryby. Rozumiem, że to początki więc wybaczam ale następne zdjęcia poproszę zgodnie z wymaganiami naszymi, jerkbaitowymi.

Poza tym ..... TO BYŁA 80! A pokazałeś siebie a nie tą piękną rybę :D Następnym razem poprosimy o rybę.

Pozdrawiam

Remek

@Pasiasty Irokez

Ryba jest okazała, ale 80?

Spójrz na łby bolków Wujka i Dreyk1984 - Dreyk1984 podał długość ryby.

Twoim zdaniem bolek zero8 jest większy?

Gratulacje się należały tak samo jak op… za zdjęcie – zrobione przecież przez zawodowego fotografa.

Mój też miał 75 :D,a tak poza tym Dreyk1984 gratuluję ryby, nie dość że ładna to i ładnie zaprezentowana

zero8, jeśli zadrwiłeś z presji na bolenie pow. 80,to moje gratulacje. Należało to zrobić bo w tym wyścigu jest coś niezdrowego i zatraca się przyjemność z samego łowienia. Jeśli zadrwiłeś z wyścigu na oryginalne ujęcie, to kolejne gratulacje. Ofiara nie poszła na marne :D Chyba wszyscy powinniśmy wyluzować :D

Luzu, luzu bo się nerwowo wykończycie. Ponowne cięcie postów.

Jeszcze raz - na forum nie robimy dochodzenia. Od takich rzeczy pozwólcie, że będą moderatorzy, właściciel. Jeśli ktoś ma wątpliwości zastrzeżenia co do prezentowanych ryb proszę korzystać z funkcji zgłoś moderatorowi. Wszystkie inne wiadomości będą kasowane.

Pozdrawiam

Remek

Dziś po drodze do Holandii zatrzymałem się nad granicznym odcinkiem Odry w Świecku. Łowiłem na kilku główkach, dochodząc do samego mostu drogowego (autostrada A12).

Pogoda zdawałaby się być wyśmienita - duszno, prawie burzowo, bez wiatru, jednak ryby były zupełnie nieaktywne. nawet ukejki nie oczkowały. przez 1,5godz widziałem 2 ataki małych drapieżników w okolicy wysepek między główkami.

Ja próbowałem wszystkiego i powierzchniowo i głębiej, jednak przez cały czas miałem tylko 2 wyjścia. Dopiero na jednej z ostatnich (zaplanowanych) wziął bolek około 60cm więc nawet go nie męczyłem zdjęciem. Rzeka w tym rejonie wspaniała, pewnie następnym razem będzie lepiej. Na plus zaliczyłbym znikomą presję wędkarską na tym odcinku - nie było nikogo! wszystkie główki wolne.

Pozdr,

Wczoraj koło 10 rano byłem połowić na Wisełce k. Warszawy. Nie dało się. Wierzby pyliły tak niemiłosiernie, że miejscami na wodzie płynął kozuch. Sama woda bez żadnego ruchu. Rzucilem kilka razy, ale skutkowało to tylko czyszczeniem zestawu.

Pewnie dopiero koło soboty ten syf spłynie.:(

Tak przy okazji. Drodzy Forumowicze. Taka mała prośba. Jeśli wstawiacie fotkę znad wody z rybką, to jest fajnie. Gdybyście się jednak podzielili informacjami typu: jaka rzeka i odcinek (koło jakiej miejscowości ale bez zdradzania miejscówek) czy bolki chlupotały, czy ukleja oczkowała, czy wiało mocno czy słabo, czy branie było w południe czy wieczorem, czy uderzył na powierzchni czy z dna (w połowie wody), czy wziął na gumę czy wobka to byłoby dużo fajniej. W końcu to są WIEŚCI ZNAD WODY a nie JA I MOJA RYBA. Tylko takie wpisy stanowią cenne informacje, które każdy może skonfrontować ze swoimi spostrzeżeniami i wyciągnąć z tego jakieś wnioski w praktyce. Opisujcie też proszę wyprawy nieudane i przypuszczalne powody braku sukcesu (ciśnienie, wiatr, wysoka woda). Przykładowo jeśli biczuje pół dnia bez sukcesu a czytam że 5 osób trafiło bolki w mojej okolicy to wiem, że coś robię nie tak. Jeśli nikt nie trafił to wiem, ze nie brały. Jest to cenna informacja. A zdjęcia dużych boleni ? Troszkę się już ich naoglądałem w realu i naprawdę wiem jak taka ryba wygląda. :mellow:

pozdro