Robert Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Mam trochę inne doświadczenia z tymi kotwiczkami. Złamałem kilka z premedytacja. Wszystkie się odginały trochę a potem pękały. Pytanie na ile firma trzyma parametry hartowania. Mnie na razie pękła jedna na rybie. Krótki dystans, lina 15 lb, kij kołek i mocne zacięcie. Odruchu nie zmienię ale kija na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Na wstępie chciałem wszystkich serdecznie powitać.Wczoraj padła rapka 54cm na 3,5cm wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Witam. Regulamin forum dla dobra ryb wprowadził zasadę, że nie fotografujemy i nie publikujemy tu ryb do 65 cm. Poczytaj regulamin i usuń fotkę. My tu wierzymy na słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ok. Rozumiem. Posta już poprawiłem, a tymczasem biorę się za przeczytanie regulaminu. Dziękuję za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Grtuluje wszystkim złowionych rap A tym co się nie udało życzę kolejnych Ja chwilowo odpuścić muszę. bo donapisania jest praca mgr więc chwilke to zajmie niestety, ale później powrót na głębokie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin1348902092 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ok. Rozumiem. Posta już poprawiłem, a tymczasem biorę się za przeczytanie regulaminu. Dziękuję za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Dzisiaj miałem na kiju najprawdopodobniej życiówkę ,może z powodu mojej głupoty a może poprostu tak miało być ryba rozgieła 2 groty w RH10 i popłyneła Milupa4@ a widziałeś tego dużego bo to wcale nie musiał być boleń. Ja w tym roku na RH10 miałem 80cm szczupaka. Wziął w pół wody jak boleń. Przez kilka minut myślałem że holuję bolenia >80cm tym bardziej że szczupak jak na wiosną był mocno spasiony, więc różnie to bywa z tymi RH. Wszystko może na nie wziąć.pozdrawiamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 @wujek ma racje na RH bierze chyba wszystko co drapieżne, a nawet białoryb począwszy od certy kończąc na leszczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 .. moje pudełko z RH również zostało u-szczuplone <_<... niestety guma przypadła mu do gustu i postanowił z nią odpłynąć.Wracając do wątku, wczoraj złowiliśmy kilka boleni,ale ryby były mało aktywne - padało do 15tej . Na szczęście brały klenio-jazie , a i kolegi Hornetem zainteresował się sum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 ...za bardzo jej nie widać ... dawaj inne ujęcie, nacieszymy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Dzisiejszy poranny Boluś z Oderki 75cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 ... fajna rapa - gratki.P.S. Jaki masz motor przypięty do tego Busha?? Moja Yamaszka 5-km przy sztywnej 330tce, ze dwoma osobami na pokładzie męczy się pod prąd aż miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Piękna rapka. Ja wciąż czekam na 70+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 ... fajna rapa - gratki.P.S. Jaki masz motor przypięty do tego Busha?? Moja Yamaszka 5-km przy sztywnej 330tce, ze dwoma osobami na pokładzie męczy się pod prąd aż miło... Ponton ma 360cm a silnik to 5-konna Honda. Płynąc pod prąd nie jest łatwo dlatego łowie na odcinkach o mniejszym uciagu. Po sezonie planuje wymiane na 8-konną Yamahe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 ... fajna rapa - gratki.P.S. Jaki masz motor przypięty do tego Busha?? Moja Yamaszka 5-km przy sztywnej 330tce, ze dwoma osobami na pokładzie męczy się pod prąd aż miło... Ponton ma 360cm a silnik to 5-konna Honda. Płynąc pod prąd nie jest łatwo dlatego łowie na odcinkach o mniejszym uciagu. Po sezonie planuje wymiane na 8-konną Yamahe. ..podobnie jak ja...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Dzisiaj miałem na kiju najprawdopodobniej życiówkę ,może z powodu mojej głupoty a może poprostu tak miało być ryba rozgieła 2 groty w RH10 i popłyneła Milupa4@ a widziałeś tego dużego bo to wcale nie musiał być boleń. Ja w tym roku na RH10 miałem 80cm szczupaka. Wziął w pół wody jak boleń. Przez kilka minut myślałem że holuję bolenia >80cm tym bardziej że szczupak jak na wiosną był mocno spasiony, więc różnie to bywa z tymi RH. Wszystko może na nie wziąć.pozdrawiamW właśnie dlatego że go widziałem to tak żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 @zero8Piękny bolek. Gratulacje ! Napisz proszę tylko, czy to co mu siedzi w pysku to thrill salmo (ew. podróbka thrilla) ? Pytam, bo już trochę tym połowiłem i nawet pobicia nie miałem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Robert2 - tutaj się z Tobą zgdzę. Gratuluję ryby ale ... czytajcie to forum uważnie i bądźcie spostrzegawczy. Tutaj inaczej pokazujemy taaaakie ryby. Rozumiem, że to początki więc wybaczam ale następne zdjęcia poproszę zgodnie z wymaganiami naszymi, jerkbaitowymi. Poza tym ..... TO BYŁA 80! A pokazałeś siebie a nie tą piękną rybę Następnym razem poprosimy o rybę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero8 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 @robert2, Liczyłem na odrobinę poczucia humoru z Twojej strony, ale się niestety przeliczyłem...Jak to mówią, nie ma co kopac się z koniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 @Pasiasty Irokez Ryba jest okazała, ale 80? Spójrz na łby bolków Wujka i Dreyk1984 - Dreyk1984 podał długość ryby. Twoim zdaniem bolek zero8 jest większy? Gratulacje się należały tak samo jak op… za zdjęcie – zrobione przecież przez zawodowego fotografa. Mój też miał 75 ,a tak poza tym Dreyk1984 gratuluję ryby, nie dość że ładna to i ładnie zaprezentowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 zero8, jeśli zadrwiłeś z presji na bolenie pow. 80,to moje gratulacje. Należało to zrobić bo w tym wyścigu jest coś niezdrowego i zatraca się przyjemność z samego łowienia. Jeśli zadrwiłeś z wyścigu na oryginalne ujęcie, to kolejne gratulacje. Ofiara nie poszła na marne Chyba wszyscy powinniśmy wyluzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Luzu, luzu bo się nerwowo wykończycie. Ponowne cięcie postów. Jeszcze raz - na forum nie robimy dochodzenia. Od takich rzeczy pozwólcie, że będą moderatorzy, właściciel. Jeśli ktoś ma wątpliwości zastrzeżenia co do prezentowanych ryb proszę korzystać z funkcji zgłoś moderatorowi. Wszystkie inne wiadomości będą kasowane. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HotSauce Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziś po drodze do Holandii zatrzymałem się nad granicznym odcinkiem Odry w Świecku. Łowiłem na kilku główkach, dochodząc do samego mostu drogowego (autostrada A12).Pogoda zdawałaby się być wyśmienita - duszno, prawie burzowo, bez wiatru, jednak ryby były zupełnie nieaktywne. nawet ukejki nie oczkowały. przez 1,5godz widziałem 2 ataki małych drapieżników w okolicy wysepek między główkami. Ja próbowałem wszystkiego i powierzchniowo i głębiej, jednak przez cały czas miałem tylko 2 wyjścia. Dopiero na jednej z ostatnich (zaplanowanych) wziął bolek około 60cm więc nawet go nie męczyłem zdjęciem. Rzeka w tym rejonie wspaniała, pewnie następnym razem będzie lepiej. Na plus zaliczyłbym znikomą presję wędkarską na tym odcinku - nie było nikogo! wszystkie główki wolne.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziś podczas testowania wobków (11.00-14.00)w pierwszym rzucie fajny bolo popłynął z wobkiem chwilę póżniej jeden powyżej 50+ następny 40+ noi na koniec po zmianie miejsca 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Wczoraj koło 10 rano byłem połowić na Wisełce k. Warszawy. Nie dało się. Wierzby pyliły tak niemiłosiernie, że miejscami na wodzie płynął kozuch. Sama woda bez żadnego ruchu. Rzucilem kilka razy, ale skutkowało to tylko czyszczeniem zestawu.Pewnie dopiero koło soboty ten syf spłynie. Tak przy okazji. Drodzy Forumowicze. Taka mała prośba. Jeśli wstawiacie fotkę znad wody z rybką, to jest fajnie. Gdybyście się jednak podzielili informacjami typu: jaka rzeka i odcinek (koło jakiej miejscowości ale bez zdradzania miejscówek) czy bolki chlupotały, czy ukleja oczkowała, czy wiało mocno czy słabo, czy branie było w południe czy wieczorem, czy uderzył na powierzchni czy z dna (w połowie wody), czy wziął na gumę czy wobka to byłoby dużo fajniej. W końcu to są WIEŚCI ZNAD WODY a nie JA I MOJA RYBA. Tylko takie wpisy stanowią cenne informacje, które każdy może skonfrontować ze swoimi spostrzeżeniami i wyciągnąć z tego jakieś wnioski w praktyce. Opisujcie też proszę wyprawy nieudane i przypuszczalne powody braku sukcesu (ciśnienie, wiatr, wysoka woda). Przykładowo jeśli biczuje pół dnia bez sukcesu a czytam że 5 osób trafiło bolki w mojej okolicy to wiem, że coś robię nie tak. Jeśli nikt nie trafił to wiem, ze nie brały. Jest to cenna informacja. A zdjęcia dużych boleni ? Troszkę się już ich naoglądałem w realu i naprawdę wiem jak taka ryba wygląda. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi