Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzisiaj rybki mnie pokonały miałem 3 brania w tym 2 hole i oba spadły , wszystkie wzieły na RH10.

Kolega z którym byłem juz w pierwszym rzucie zaliczył takiego maluszka 60cm, potem przez 3 godziny nic się nie działo, aż woda nagle zaczeła kipieć zanotował 6 wyjść do ołowianki w 6 rzutach dopiero po zmianie ołowianki wyjął delikwenta 73cm oto on

.

P.S. Ja mimo prób na ołowianki nic nie wyjąłem ale miałem 2 wyjścia

post-1234-1348914353,5137_thumb.jpg

Ja po dłuższej przerwie od Gwdy wracam nad tą rzekę - celem jutrzejszego wypadu będzie oczywiście boleń.

Swoją drogą mam pytanie - większość z Was łowi bolki na średnich i dużych rzekach (Wisła, Odra, Warta, Narew, Bug).

Z chęcią poznałbym relacje i doświadczenia z połowu tych ryb w mniejszych rzeczkach typu właśnie Gwdy.

A ja wczoraj odwiedziłem po prawie 2 tygodniowej przerwie moją boleniową miejscówke. Przerwa była spowodowana najazdem przez miejscowych boleniarzy :wacko: Scenariusz powtarza się co roku, idzie fama, że bolki biorą i każdy kto ma wędke staje się boleniarzem :angry: jedyna słuszna metoda to rzut za środek i ekspresik :mellow: po wydeptanej trawie a raczej jej braku, sterty butelek i innych śmieci stwierdziłem że obleżenie dalej trwa w najlepsze...

...sam nic nie złapałem, łapałem skoro świt w deszczu, zimno strasznie ale przynajmniej byłem sam nad wodą B)

ponieważ jeszcze się nie pochwaliłem wrzucam mojego rekordzika, złowiony kiedy wiosenne słonko grzało w najlepsze :mellow:

.

post-1062-1348914356,7068_thumb.jpg

Witam wszystkich , mój pierwszy post na forum - stwierdziłem że dopiero gdy złapię w tym sezonie bolka to się przywitam :D . Łowię nad Wartą już dość długo jednak boleniom nie poświęcałem dużej uwagi , owszem łowiłem je ,ale bez jakiś specjalnych przygotowań w tym sezonie od połowy maja też bez okazów , boleń ma równe 65cm a wyszedł taki jasny ponieważ nie zdążyłem zmienić ustawień aparatu i chciałem żeby szybko wrócił do wody , wziął na 0 mepps`a patrząc na innych fotki są niezłe , następnym razem postaram się zrobić lepszą :D

.

post-2798-1348914357,5998_thumb.jpg

RH produkuje forumowy kolega @Robert..

P.S. to nie woblery tylko specjalnie uzbrojone rippery boleniowe ;)

aha już bedę wiedział mam narazie 17 lat i mało doświadczenia :(:( Ale uczę sie i myśle ze jak bede w waszym wieku bede odnosił takie same wyniki ;) Najgorsze to jest że brakuje mi czasu na to żeby wpasc na wode. ALe wakacje za tydzien i myśle ze poszaleje