Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Komary roją się 3 x w roku. Pierwsza rójka wiosenna u nas się udała komarom, masakra. Na szczęście była już druga i się nie udała tak więc ta wysoka woda która przyszła nic im nie pomoże. Redzi, ja byłem się przyglądnąć fali kulminacyjnej i jak się klarowność nie pogorszy to nie będzie tak źle. Jak odjeżdżałem to widziałem na rozlewisku atak bolka. Przypomnij sobie wyjazd wiosenny kiedy zaciąłem tą krowę. Woda podobna.

Dziś wracając z Warszawy około godziny 6.30 zajechałem nad Wisłę, w celu zorientowania jak się ma przyborek. I woda już dobrze kawowa. Ale ku mojemu zdziwieniu widziałem ataki boleni. Także jeszcze tłuką w drobnicę. Oby jak najszybciej ta woda spadła, a wtedy będzie można na spokojnie zapolować.

Na początku przyboru bolki zawsze są aktywne bo muszą się najeść by przeczekać ten przybór. Ale z tego co pamiętam jak się trafiło na przybór to można praktycznie zawsze dobrze połowić i to nawet te największe sztuki trzeba je tylko dobrze zlokalizować.

Przewodnicy.pl usunęli bo uważają że to zdjęcie spowoduje nalot na zbiornik :lol: Żenada. Po pierwsze to daleko, bo ode mnie to 320 km. Po drugie w ubiegłym roku dniówka kosztowała tam 100 zł to jest doskonała zaporą dla nas. Po trzecie na stojącej wodzie, nawet jak bolków mnogo, to nadal są bardzo trudne do złowienia.

Mnie tez sie to wydaje dziwne, tak jak Robert napisał na stojącej wodzie,nawet jak bolków mnogo, to nadal są bardzo trudne do złowienia wiec o co chodzi... na Jeziorsku tez jest bolków od cholery i nikt ich nie łowi... a jak ja złapie jakiegos to chetnie pokaże wam zdjecia i zaprosze nad ten zbiornik :D

pzdr

gratuluje boleni Warta w tym roku nie rozpieszcza efekty mizerne ale jak słysze ,że ktoś łowi na wodzie gdzie trzeba 100 zł za dzień zapłacić i nazywa to wyczynem to kojarzy mi się to raczaj z czymś innym niż wędkarstwem.Pewnie dostaje się też karte co dzisiaj złowi...

Uciekam od takich wanien B)

Tak do końca nie jest bo cudzoziemcy też na naszych wodach płacą słone dniówki z tą tylko różnicą że u nas nie ma ryb :D . Osobiście gdybym miał wybór czy łowić w studni gdzie wyjęcie ładnego bolenia to nie lada wyczyn, czy dopłacić i połowić to wolałbym dopłacić. Niestety takich łowisk z bolkami nie ma.

W