Skocz do zawartości

Bolenie 2009

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gadzie jeden! W środę byłem na tym drugim brzegu Jak przyjechałem nad wodę, widziałem jak ktoś walczy z bolkiem, pewnie to byłeś ty Później powinieneś widzieć dwóch łazęgów naprzeciwko, ten mały w śpichach i kapeluszu - to byłem ja

Pzdr

.

To musisz być Ty-pitfish-

post-1204-1348914416,4968_thumb.jpg

Dzisiaj w południe woda podniesiona i mocno mętna.Zero oznak żerowania Rapy jedynie widać było spławiającą się drobnicę co ułatwiło orientacyjna lokalizacje.Przy okazji fotka Daiwa steez szklaka w akcji typu nie ma że boli,hol dynamiczny i po Mojemu czyli stosunkowo krótki.Łowiłem z zatopionych traw i byłem sam więc fotki w wodzie.Szybki pomiar od kija,wypięcie w wodzie,wrócił do siebie błyskawicznie. .

post-1204-1348914416,6231_thumb.jpg

Piekna seria!!! Szacunek :o ja bylem jak pisalem pod elektrownia i nic :( zaczynam watpic powoli ze kiedykolwiek zlapie tu bolenia hahaha. piszecie o warkoczach, przykosach, opaskach a tu lipa straszna. Zreszta zobaczcie sami jak wyglada woda u mnie.

.

nawet zwarow na wodzie nie uzyczycie tak wyglada to na odcinku ok 15km ktory do tej pory obeszlem. zostalo drugie tyle wiec jakas nadzieje jest. Na nadchodzacy weekend sa 2 miejscowki Przeprawa promu i baseny portowe gdzie bolki szaleja jak wsciekle.Do tego na rzecce ktora ma max szerokosc 8m z masa pstraga i szczupaka jeden z niemieckich forumowiczow mial na trupka bolka w granicach 90cm, niestety nie umiejetnie go podebral i bolus sie spial.

zdr i Jeszce Raz Gratki Aptekarz bo kosisz rowno :D

post-2664-1348914416,8845_thumb.jpg

Gugcio okropny wolniak ta Twoja miejscówka.Ja bym się wykończył psychicznie nad taką rzeką i na 100% bym guzik złowił.Musisz poszukać jakąś szybszą i urozmaiconą wodę.Może koledzy coś doradzą.Ja na takiej miejscówce to byłbym bez szansy raczej.Omijam szerokim łukiem taką wodę.Dzisiaj u Mnie były trzy sztuki,ale nie byłem pozytywnie nastawiony przy tak dużej wodzie,a tu niespodzianka.

W tym problem ze to glowny charakter Menu na odcinku na ktorym moge lapac dlatego ubolewam strasznie z tego powodu i ciagle szukam. Kolo sluzy wyglada to inaczej aczkolwiek zaliczylem tam sporo wypadow o roznych porach dnia z zerowym wynikiem. Oblawialem glownie RH 8 i 10 bezsterowym hermesem oraz Fafikami. Pewno blad lerzy w naturze technicznej tj w moim prowadzeniu. Moj Arsenal boleniowy oskromnial strasznie dlatego w grudniu musze zapchac pudla na wiosenne przybory.

Gugcio nie kuś!!! :lol: :lol: :lol: ale tak na serio no nie wierzę że tam nie siedzą sandały przy tym moście-pewnie dlatego nie ma okoni.Ja dzisiaj testowałem wobki pod bolka hand made pewnego wytwórcy i jestem pod wrażeniem-NIE SIUDAKI-choć są bardzo skuteczne,ale potrzebowałem coś na wolniejszą wodę ciężkie żeby bardzo daleko rzucić a zarazem tak skonstruowane żeby nie ryły po dnie bo na tej miejscówce jest raczej płytko-NO I MAM.

Dziś pierwsza prawdziwa próba RH.I jestem pod wielkim wrażeniem.Miałem na kiju przez jedną sekundę życiówkę.Ale niestety traf chciał,że coś nie wytrzymało.Przy RH10 urwał mi całą kotwicę.Po uderzeniu myślałem,że nie trafił,ale jak wyjąłem gumę i zobaczyłem,że nie ma kotwicy to aż mi się nóżki ugięły.Walnął na dyszlu, kij w pałąk,terkotka poszła w ruch i dupa.Łowiłem na PP 15LB. Miałbym go, ale los chciał inaczej. Mam nadzieję,szybko się pozbędzie kotwicy.Po tym zdarzeniu założyłem kotwiczkę na kółeczku łącznikowym i na szczęście guma pracuje identycznie.Po 15min trafiłem 45cm kijankę sumową.Ale wiem jedno-RH mają potencjał. Bolek uderzył w momencie,kiedy wyciągając gumę zmieniłem kierunek.Piękna srebrna strzała pokazała co potrafi.Ale czemu urwał kotwicę?

Ale czemu urwał kotwicę?

Krótki dyszel, mocny zestaw i widocznie drut niewytrzymał takiego strzału ( być może po braniu nastąpiło przegięcie druta i go znacznie osłabiło, albo może coś majstrowałeś przy drucie). RH są łownymi przynętami już nie jeden wędkarz się o tym przekonał. Ja się jeszcze nie spotkałem by urwać drut na rybie co innego grot od kotwicy.

Mi dziś przy łódce też bolek chciał porawać wobka, ale na szczęście nie trafił na przynętę, która przypadkowo trafiła w lustro wody :D

@wujek piękny bolek gratulacje.

Właśnie o to chodzi,że nie poszedł drut tylko strzeliło oczko kotwicy.Przynęta dalej jest używana.Moje majstrowanie polegało tylko na usunięciu 2 kotwicy i pozostawieniu jednej jak Robert polecił.Więc tak oto uczyniłem.Nic więcej.Ale widocznie miałem pecha.Nie zrażam się-spokojnie.RH i tak są super.Pozdrawiam

APTEKARZ co do sandalow to jakies tam siedza bo jednego malucha tam wyjalem. Ale nie ma co lapac bo w 5 rzutach 3 gumy urwalem wiec odpuscilem sandalki. Gdyby mozna lapac ze srodkow plywajacych

to bym ta lache oblowil a tak to rwiesz gume za guma. I co zachecajace fotki :mellow: rzeka marzenie prawda? jak bedzie mi sie chcialo to gibne sie na sluze i tam cykne pare fotek ale to dopiero na weekend bo teraz mam nocki a zona na popoludniu. Bolkom i tak nie odpuszcze bo juz szykuje tajna bron :mellow:

zdr i Gratki da wujka za Zlotego Bolka :D