popper Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Wczorajszy wypad nad ujście Nysy Łużyckiej do Odry zakończyłem dzisiejszego południa. Byłem z kolegą. Nastawiłem się na bolenie i nocne łowy sandaczowo -sumowe. Piękne plany pokrzyżowała prozaiczna rzeczywistość.Bolenie i owszem żerowały ale na przeciwległym brzegu, na piaszczystych łachach, odkrytych przez niżówkę.Wczoraj po południu i wieczorem nie widzieliśmy ani ogona.. Z nocnego łowienia wyleczył mnie skutecznie dość niski stan wody. Kolejny dzionek zaczęliśmy ok 4.30.Początkowo nawet, słychać było czasami ataki pojedynczych boleni. A my czesaliśmy wodę. W miarę jak przybyło dnia, kolega odpuścił bolenie i zdecydował się dłubać: okonki, 1,5 cm miniwoblerem własnej produkcji.Ja, uzbrojony po krawędzie pudełek, w najbardziej wymyślne i uznane przynęty boleniowe, nieustannie czesałem wodę. Płytko, głęboko, wpół wody, po dnie, szybko, wolno, średnim tempem z przerwami i bez i cholera wie jak jeszcze. Bezskutecznie . Ok. 9.00 kolega na swojego mikrusa zapiął bolka w dług. ok 60 cm, w zastoisku (!!!) pod przepompownią. Ja w dalszym ciągu nie poddawałem się, choć powoli kończył mi się repertuar sposobów i możliwości prowadzenia mojej, całkiem pokaźnej, gamy przynęt boleniowych.Wreszcie, zrezygnowany, daję za wygraną .Siadam na kamienisku ostrogi, odpinam kolejnego woblerka i zapinam białą obrotówkę nr 2 (HRT) pozbawioną jakichkolwiek zdobień. Rzucam w warkoch (może jakiś klenik.....???) Nieee, okrutne fatum przynosi w pierwszym rzucie bolenia w dług. ok 40-45 cm. Wypuszczam rybkę i wracam powoli do koczowiska.......SMS od Pawła -@pirania74: wczoraj 6 bolków do 60 cm Wszystkie na te przynęty, które i ja sumiennie uczyłem pływać.Mam dosyć, jestem zmęczony. Wracamy do domu PSWygladalo, że ryby żerowały na 5cm wylęgu. Może mały, przeźroczysty twisterek, rozwiązałby sprawę ??? Tego mi jednak zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dziś ponownie sprawdziła się teoria frontu. Kilka <_< rapek zaliczonych,w tym Gruba Mariolka ( fot.1)... i jej rodzeństwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Patryk wymiatasz! I pozamiatane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Czapki z głów, Patryk. Powtórzę jak echo, wymiatasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woys Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Dzisiaj na warcie 2 maluchy, takie po 55cm. Ale tak jak popper napisał zażerają sie wylegiem w zastoiskach między główkami. A przy prowadzeniu przynęty smużącej wylęg aż skacze na boki tyle tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Patu powinien zostać głównym fotografem J.Pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Patu powinien zostać głównym fotografem J.Pl. On nie powinien, On JEST! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Panowie, przestańcie , to forum wędkarskie, nie fotograficzne. Bardziej od focenia lubię łowić ryby ... no i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 @Patu żeby dobrze focić ryby, trzeba je łapać, a jak widać na tym forum to ty masz w obydwóch przypadkach świetne wyniki.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Patu nuda Panie, nuda Byś w drugą stronę chociaż te ryby trzymał Ta kzupełnie powaznie gratulacje Ja wczoraj na ,,leniwego Trilla Trafiłęm jednego. Oczywiscie z podniecenia nie sprawdziłem jaką mam ogniskową w aparacie, jaki czas i jaką przysłonę. Postawiłem aparat, pilocik. Pyk, puk szybkie foteczki. Rybcia do wody. Dumny i przeszczęscliwy wziąłem aparat do reki co by nacieszyć się fotami ico?? I... Na żadnym zdjęciu nie mam całej ryby Jedynie ta fotka mimo, że bolek ogona nie ma mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logistyk Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dzięki temu mamy inną, ciekawszą nawet fotkę. Fajne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dzięki panowie za miłe, motywujące komentarze @wykrzyknik, gratki za rapkę. Ryba się liczy, foto to drugorzędna sprawa. Jeżeli chodzi o prezentację, będę monotematyczny ...Ździsiejszy boleń... standardowo, guma z dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Patryk, graty - kosisz równo z taflą @wykrzyknik gratki Fajna fota i mi się podoba A zapytam - czego tam wypatrujesz w oddali? Kolejnego bolesława? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 pirania74 napisał(a) dnia Mon, 31 August 2009 10:40]Patryk, graty - kosisz równo z taflą Paweł, raczej grubo poniżej .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 pirania74 napisał(a) dnia Mon, 31 August 2009 10:40]Patryk, graty - kosisz równo z taflą Paweł, raczej grubo poniżej .Pozdrawiam U mnie to raczej nic wielkiego - same maluszki że nie ma co wklejać Następnym razem to z piłą się wybiorę na bolenie bo ładną choinkę w swoje wabiki ubrałem - kilka ich na gałęziach zostawiłem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 W zakolu przy główce ganiałsumek i pewnie własnie walna jak robiłem zdjęcie Wczoraj chciłem powalczyć na przykosie, niestety spuźniłem się dosłownie minutę. Jakiś spinningista akurat na nią wchodził. Coż co sie odwlecze to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Jedna z wczorajszych rapek,ta akurat zagryzła tendera 9 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Sliczna Rapka a podstawka pod woba jeszcze lepsza Ja znow obserwuje ataki, ale raczej pojedynczego bolka jak z zgarkiem w reku 20:45 do 21 i cisza Ataki za to bardzo mocne a wczoraj rapka pokazala sie w calej okazalosc wyskakujac z wody jak rozbawiony delfin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 No niezle Gugcio, dobrze ze chociaz znowu buszuja No i wiem juz o ktorej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 pore znasz ale miejsce zostanie moja tajemnica czekam na killerka i ruszam je troche podenerwowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Sliczna Rapka a podstawka pod woba jeszcze lepsza ... to nie podstawka, to atraktor na rapy .Gratki @strzałka za bola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ... to nie podstawka, to atraktor na rapy . A traktor pojechał po polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Kapitalna rybka Ja wczoraj miałem jedną wyjęta i jedna pod powierzchnią po pięknym strzale w wobka spadła...Dzisiaj rano dwie jutro fotki bo w pracy nie mam ich jak obrobić:-)Na zdjęciach wczorajsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 I jeszcze dwie foteczki z wczoraj. Musze przyznać, że kij od Piranii jest klasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Patu super fotki i rybki.Wykrzyknik pięknie łowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi