wykrzyknik Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Tomku zeszły tydzień prawie nie miałem kontaktu z rybami... Od wczoraj jak by się coś ruszyło Trill z dna i od razu są efekty. Wczoraj i dzisiaj nie widziałem nawet jednego atatku bolków z powierzchni... Za to przed wczoraj zauważyłem, że żerują fenomenalnie między 15 a 17... Niestety żadko mam szanse być o tej porze nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ładnie XLS pracuje oj ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Nie lubię ZBYT obrobionych w PS zdjęć, ale to czarno-białe jest wspaniałe! Żywa reklama amerykańskiego sprzętu wędkarskiego z lat 60-70. Super Ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 @wykrzyknik, gratki Ładnie XLS pracuje no i cieszę się że w twoje ręce trafił Niech tobie teraz rapkę 80+ wyciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Lasso zdjęcia robiła moja żona, niestet ynie ogarnia jeszcze aparatu. Fota była prześwietlona, poruszona ale postanowiłem coś z niej zrobic bo jako całośc podobała mi sie ztrasznie. Nad reszta nie mam specjalnie czasu dziedzieć. Jak wracam do domu to jestem tak padnięty, ze kilka kliknięć myszką i fota gotowa, przez co nie sa takie jak bym chciał...Pawle też się ciesze, że go mam, fantastyczny kijek Na bolka 80+ choruję i to bardzo. Może w niedziel uda mi sie wypłynąć na znane nam miejsce Widziałem tam ostatnio wielkie bolki wyskakujące całe nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Mam nadzieję, że sie nikt nie obrazi, że pół ryby wstawiam ale była tak wielka, że sie nie zmieściła w poziomym kadrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ładny brzuszek ma widać że zaczynają całodniowe żarcie. Nareszcie Zobaczymy czym nas dzisiaj Wisła obdarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 @wykrzykniki pieknie bolus:)wczoraj bylem na wisle i straszne odpadnie woda i ciagle atak bolen:)raz bralem i uciekl:PP mial ok 45cm znowu dzis jade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Ja liczyłem że jeszcze dzisiaj wyskoczę Ale.. dostałem jakies mega pilne zlecenie w pracy i pewnie się nie wyrobie:-( wrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 W dziale o wędkach i przynętach opisałem jak zmodyfikować ukleje RH. Polecam posiadaczom. Na ostatnim wyjeździe na RH8 2 bolki w stojącej wodzie a na RH12 3 szt. na środku Wisły w nurcie bez bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Korzystając dziś z wolnego wieczoru wybrałem się na Wisłe poćwiczyć nieco bolki I jak to nad wisła bywa przeżyłem ciekawą, a zarazem stresującą mnie przygodę ale po kolei:Nad wodą zameldowany jestem po 18 cisza jak makiem zasiał, więc wszedłem na główkę z głębokim dołkiem i zaczynam orać dno RH12 i tak z godzine. Długo oczekiwane branie przyniosło szybką obcinkę szczpłego, zdenerwowany tym faktem usiadłem na pobliskiej kępce i czekam na zmrok I tak jak się spodziewałem bolki miały swoje około 10 minut wybryków. Zadowolony i pełen wiary zakładam niedawno ochszczoego woblera i czekam idy bolki zaczną sie pokazywać przy mojej główce chwilka czasu i już są Dałem im jeszcze chwilkę czasu by pobrykały i atakuje - 1 rzut i melduje się 30cm bolek wynik marny ale inne czekają. Nagle na skraju nurtu uderzył piękny bolek z całymi fajerwerkami, no to mu siup za niego, ściągam w punkt 0 i nagle poteżne walnięcie mówie sobie siedzi!!! Tutaj eocje już sięgają zenitu bo na wędce walka przednia hamulec gra bolek śmiga w dół rzeki po 10 minutach walki już w ciemności mam klocka przy brzegu i co myślicie że to bolek tak jak ja ??? A to nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bolek tylko BOBER!!!Ręce mi opadły straciłem cheć do łowienia zabrałem się i poszłem do domu a mój wobler razem z obrem pieron wie gdzie teraz pływa bo jak tylko go podciągnąłem i poczuł brzeg tak wszedł w jakąś wiślaną dziurę i zerwał zestaw Odkąd łowię a już troszkę tego jest z taką sytuacją się nie spotkałem, niby zabawne a opisanie moich słów gdy go zobaczyłem potrzebowało by dużej pracy moderatora by usunąć wpis więc no koment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 hehe ja kiedyś z @Wiśni@ polowałem nocą na suma który sie spławiał przy zwalonych drzewach wyspowej burty,nieżle sie zdziwiliśny jak ten sum wylazł na brzeg na 4 łapach z łopatą za kuperkiem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 10minut bobra holowales i nie zorientowales sie ze to nie bolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Żeby się zorientować trzeba wiedzieć jak chodzi na kiju bóbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ale byś miał fotkę w dziale przyłowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Redził się nawet przygotował na sesję w trakcie holu. Miał tylko dzwonić po mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 wykrzyknik - piękna fotka. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Zarówno ja jak i kolega mamy już po takim holu na koncie. Za każdym razem odrazu było można wyczuć, że to nie ryba. Może to poprostu kwestia tego, którą cześcią ciała bóbr zaatakował przynęte.Emocji nie było, bo zwierzak był w niezłym szoku i jedynie wariował na powierzchni. Dobrze że obydwa się wypięły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 w ciemności za dużo nie widziałem a hol był dziwny ale dmuchałem na zimne oby dziś się nic takiego nie przytrafiło <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Dzisiaj pewnie trafi sie pizmak albo wydra ale czy wydra wygra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Żeby się zorientować trzeba wiedzieć jak chodzi na kiju bóbr Ja już wiem Bo boberka w zeszłym roku miałem na kiju i się spiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Dla rozruszania tematu Bolo 80+.Woda stojąca, duże jezioro.Kij Yad Clevland 2,7m c.w. 120 g. Kołowrotek w wielkości 3500. Plecionka 20lb. Sprzęt to nie pomyłka, bo duże jeziorowe bolenie masakrują delikatniejsze zestawy. Mega mocne kotwice i kółka łącznikowe w przynęcie to podstawa.Ryba wzięła na 12 cm przynętę (marka pozostanie tajemnicą).Ryba złowiona dość głęboko. Mniejsze bolki żerowały i brały przy powierzchni. . Do październikowego numeru WW naskrobałem artykuł o łowieniu boleni na wodzie stojącej. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 @rognis graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Sebastian ładna rybka gratuluje , co do WW znowu kupię dla jednego artykułu chyba że wstawisz go potem na główną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Sebak. ładna rybka Jeszcze duży sum i wyjdziesz z cienia brata Ja w poniedziałek staruje na bolki ze stojącej ale chyba nie tą samą wodę bo z tego co mi wiadomo to zbiornik zaporowy Na Twoje rady nie zaczekam bo znając Twoja wylewność ten artykuł będzie raczej hymnem na cześć a nie poradnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi